«Έφυγε» ο Γενς Τίντκε - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Έφυγε» ο Γενς Τίντκε




Μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του έφυγε από την ζωή ο Γερμανός αθλητής χάντμπολ, Γενς Τίντκε, που αύριο θα γινόταν 40 ετών.
Ο «Τίτο» διαγνώστηκε τον Οκτώβριο του 2006 με όγκο στον εγκέφαλο και άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Μετά από την αποκατάστασή του, επέστρεψε στην δράση, στις 28 Απριλίου 2007, σε ματς της Μπουντεσλίγκα, Μπάλινγκεν-Βέιλστετεν, όμως οι... δαίμονες δεν τον εγκατέλειψαν και επανεμφανίστηκαν αργότερα.



Το καλοκαίρι του 2012 μετακινήθηκε στη Βέτζλαρ, ομάδα της Μπουντεσλίγκα και έναν χρόνο αργότερα γύρισε στην Γκρόβαλσταντ.
Ο ύψους 1.96 πίβοτ, που γεννήθηκε στην πόλη Κόμπλενζ, έπαιξε, έως την σεζόν 2013-14, σε 443 αγώνες της πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας και σημείωσε 1.314 τέρματα. Με την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας αγωνίστηκε 64 φορές και σκόραρε 92 γκολ.



Η Γκρόβαλσταντ, στην οποία ο Τίντκε «έκλεισε» την καριέρα του το 2015-16 και αγωνίστηκε συνολικά 8 χρόνια (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα), ανήρτησε στο Facebook: «Δεν χάνουμε απλά ένα κόσμημα και έναν εξαιρετικά επιτυχημένο αθλητή, αλλά ακόμα ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό άνθρωπο, πρότυπο για όλους μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».






No comments