Αφιέρωμα του greekhandball.com στον Ηλυσιακό που επιστρέφει με όνειρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αφιέρωμα του greekhandball.com στον Ηλυσιακό που επιστρέφει με όνειρα


Τις πιο όμορφες ιστορίες, τις γράφουν οι παρέες.
Και στον Ηλυσιακό, συνεχίζουν στο χαντμπολ, την παράδοση που έχει, σε όλα τα τμήματα του, ο  σύλλογος-φαινόμενο, που έχει εκπροσώπηση στις Εθνικές Κατηγορίες, σε όλα τα ομαδικά σπορ, αν και αντλεί πόρους, ανθρώπινους και υλικούς, ουσιαστικά από μία γειτονιά.
Το greekhandball.com  παρουσιάζει αφιέρωμα στον Ηλυσιακό, με φωτογραφίες από το παρελθόν, το σήμερα, μα και το αύριο, με τα παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου : 



Στη σεζόν 2019-2020, ο Ηλυσιακός θα αγωνισθεί στην Α2 Ανδρών, όπου κέρδισε την άνοδο μετά από μπαράζ πριν από μερικούς μήνες, μαζί με την Ακαδημία Σπορ της Πάτρας.
΄΄Τα παιδιά της γειτονιάς΄΄, με μπροστάρηδες τον ( υπερβολικά σεμνό, αλλά, ΄΄ψυχή΄΄ της ομάδας...)   Κώστα Χαιρεκάκη, τον Σπύρο Ρεμούνδο, τον Σπύρο Αλιζιώτη και μία παρέα από ακόμα 10-12 νεαρούς, ξεκίνησαν το 1983 το τμήμα χαντμπολ στον Ηλυσιακό, με την ευκαιρία της ανέγερσης του κλειστού στα Ιλίσια.
Πρώτος προπονητής του Ηλυσιακού ήταν ο Τάκης Κορορός και πρώτος έφορος ο Κώστας Λέχος ενώ
ο εκλιπών Στέφανος Καραλής, βοήθησε πάρα πολύ.




Την περίοδο 2006-2007 όπως και τη σεζόν 2008-2009, ο Ηλυσιακός αγωνίσθηκε στην Α1 Εθνική, στα  δύο καλύτερα διαστήματα της ιστορίας του στο χαντμπολ, με Πρόεδρο τον αείμνηστο Αλέκο Λαρδή.
Το ζενίθ ακολούθησε το ναδίρ, καθώς, για οικονομικούς λόγους ( όπως συνήθως συμβαίνει...), ο Ηλυσιακός ανέστειλε την δραστηριότητα του για μία διετία και ενεργοποιήθηκε ξανά την τελευταία οκταετία, φροντίζοντας πάντως ώστε να προχωρήσει σε ριζική επανεκκίνηση, με την δημιουργία Ακαδημίας, από το 2014, υπό την επίβλεψη του Παύλου Καλαβάζη, του Κώστα Χαιρεκάκη και τα 2 τελευταία χρόνια και της Σοφίας Ξανθοπούλου.
Η μοίρα ήταν, κατ΄αρχήν, κοινή για άνδρες και γυναίκες του Ηλυσιακού, που την περίοδο 1985-86 αγωνίσθηκαν στην Α1, με προπονήτρια την Χριστίνα Τσιαγγουρή, αλλά, την επομένη σεζόν, η ομάδα τους διαλύθηκε, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Οι άνδρες, ωστόσο, αντιδρούν...




Διάθεση υπάρχει, αλλά, όπως σχολιάζει στο greekhandball.com ο 59χρονος ΄΄αρχιπιστός΄΄ του Ηλυσιακού, Χαιρεκάκης ( από το 1983 έλειψε μόνο για μία σεζόν από την ομάδα ενώ ως προπονητής πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του για 22 χρόνια και σήμερα είναι Τεχνικός Διευθυντής, πάντα άμισθος βεβαίως...), τα προβλήματα δεν λείπουν :
΄΄ Εχουμε αρκετά παιδιά στην Ακαδημία, περίπου 70, όμως, από τα 3 κλειστά του Δήμου μας, μόνο το 1, αυτό των Ιλισίων, έχει διαστάσεις  χαντμπολ και σε αυτό μπαίνουν οι έφηβοι μας όπως και η ανδρική ομάδα, στις 9.30 μ.μ., 4 φορές την εβδομάδα.  Το παμπαιδικό Α, το παμπαιδικό Β και τα μίνι και προμίνι, προπονούνται σε μία τέντα, πίσω από το κλειστό, δύο φορές την εβδομάδα ανά τμήμα, με 2 φορητά τέρματα, σε διαστάσεις του μπάσκετ. Μοιραία, τα παιδιά χάνονται στο γήπεδο, όταν αγωνίζονται στο 40 επί 20, αφού έχουν συνηθίσει στο 28 επί 15΄΄.


Προσθέτει ο Κώστας Χαιρεκάκης :
΄΄ Βέβαια, όλα τα τμήματα  του Ηλυσιακού τα τρέχουν άνθρωποι που είναι γαλουχημένοι  στην ομάδα και έχουμε καλή συνεργασία, αλλά, το γηπεδικό πρόβλημα είναι υπαρκτό΄΄.
Την ανδρική ομάδα του Ηλυσιακού, στηρίζουν 4 παλιοί παίκτες της. Οι Γιώργος Βερβερίδης, Σπύρος Αλιζιώτης, Μάκης Βάσιος και Γιώργος Πετρόπουλος.
Στόχος είναι η σωτηρία ΄΄ και μία καλή θέση ΄΄ στην βαθμολογία.








Στην 16άδα του Ηλυσιακού, μόνος γηγενής παίκτης είναι ο Στράτος Διαμαντάκος, που αγωνίζεται  στον Ηλυσιακό από την Α΄Αθηνών έως και την άνοδο στην Α2 Εθνική.
Η Ακαδημία δουλεύει, αλλά, η παραγωγική διαδικασία έμεινε πίσω, όπως είναι εύλογο, εξαιτίας της αδυναμίας του Ηλυσιακού να συνδυάσει την Α1 με την πρόοδο του φυτωρίου του.
Το νέο ξεκίνημα δικαιολογεί την αισιοδοξία, όσο υπάρχουν έμπειροι αλλά και ΄΄φρέσκοι΄΄ σε μεράκι και ενέργεια, άνθρωποι που λένε ΄΄Ηλυσιακός΄΄και δακρύζουν...

Νίκος Δελαγραμμάτικας
   

No comments