Μία ιστορία σαν ( χαντμπολικό ) παραμύθι.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μία ιστορία σαν ( χαντμπολικό ) παραμύθι....



Στον ( ερασιτεχνικό ) αθλητισμό, μόνο με...τρέλες προχωράς...
Και κάπως έτσι, οι όμορφες ιστορίες γίνονται παραμύθια που σε μαγεύουν και σου θυμίζουν γιατί ασχολείσαι με τον αθλητισμό...
Οσα έμαθα για τις Ελπίδες Αμυνταίου ( Σ.Σ. εδώ είμαστε ώστε να καταγράψουμε και κάθε άλλη συλλογική ή προσωπική ιστορία, με γενικότερο συμβολισμό για την πρόοδο του χαντμπολ ), με συγκίνησαν. Μπορεί γιατί κάτι μου θυμίζουν...
Ο Ερμής Αμυνταίου ίδρυσε ως συνεργαζόμενο ποδοσφαιρικό σύλλογο, το 2015, τις Ελπίδες Αμυνταίου, που έμελλε να γίνουν το ΄΄όχημα΄΄με το οποίο θα προχωρούσαν, αρχικά, οι 30 νεαρές αθλήτριες χαντμπολ οι οποίες έμειναν δίχως ομάδα τον Σεπτέμβριο του 2017, έπειτα από την αναστολή που δηλώθηκε από τον Αμύντα Αμυνταίου.
Η αρχή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Μία ομάδα που συστάθηκε από το μηδέν, δίχως αθλητικό υλικό, μπήκε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και ένα χρόνο μετά, δημιούργησε και ανδρικό τμήμα χαντμπολ, που κέρδισε την άνοδο στην Α2 Εθνική, μετά από τις αποχωρήσεις ομάδων.
Η ενημέρωση στις Ελπίδες δόθηκε από την ΟΧΕ, στις 2 Οκτωβρίου.
΄΄Θέλετε να παίξετε στην Α2 ; Αν ναι, πρέπει να απαντήσετε και να δεσμευθείτε άμεσα΄΄.
Οι γρήγορες αποφάσεις δεν είναι εύκολες, ωστόσο, συνήθως είναι αυτές που μας αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν όχι την λογική, αλλά, την ψυχή μας...
Η απάντηση ήταν καταφατική.
Μέσα σε μία εβδομάδα, με...αγώνα δρόμου, οι Ελπίδες έκαναν 14 μεταγραφικές προσθήκες, κυρίως με παίκτες οι οποίοι αγωνίζονταν παλαιότερα στον Αμύντα και στον Αρίωνα Πτολεμαϊδας.
Το ΄΄μικρό θαύμα΄΄ έγινε και η ΄΄σταχτοπούτα΄΄ ετοιμάσθηκε. Σε χρόνο ρεκόρ !
Ολοι οι παίκτες ( εκτός από 4 που προέρχονται από την Πτολεμαϊδα, η οποία απέχει 25 χιλιόμετρα από το Αμύνταιο ) κατάγονται από το Αμύνταιο.
Το Αμύνταιο δεν είχε εκπροσωπηθεί εδώ και 23 χρόνια στην Α2 Ανδρών.
Η απόφαση συμμετοχής στην Α2 ήταν στρατηγική, ώστε να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον στην περιοχή για το χαντμπολ Ανδρών.
Τα έξοδα καλύπτονται ( και ) από τους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι πληρώνουν μηνιαία συνδρομή και τρέχουν ώστε να βρούν χορηγούς και οικονομικές ενισχύσεις, όπως και όσοι υπηρετούν διοικητικά το τμήμα χαντμπολ.
Ο Δήμος, προς το παρόν, απλώς παρακολουθεί...
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τυπώθηκαν τα νούμερα στο μπροστινό μέρος στις φανέλες, καθώς, υπήρχαν μόνο στην πλάτη και ήταν αναγκαίο να συμμορφωθεί η ομάδα με τις απαιτήσεις της ειδικής προκήρυξης, που δημιούργησε επιπλέον υποχρεώσεις οι οποίες, όμως, αντιμετωπίσθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των διοικούντων τις Ελπίδες, με την απαραίτητη, φυσικά, κατανόηση.
Ο κόσμος της περιοχής ( στο Αμύνταιο κατοικούν 4.500 άτομα και δραστηριοποιούνται 4 σύλλογοι χαντμπολ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου ), στηρίζει τις Ελπίδες και στο αποψινό ντεμπούτο στην κατηγορία, αναμένονται σαφώς περισσότεροι από τους 100 θεατές οι οποίοι ακολουθούσαν πέρσι την ομάδα στην Β΄Εθνική, καθώς, υπάρχει κινητοποίηση στην πόλη.
Οι Ελπίδες έχουν 100 αθλητές και αθλήτριες, κυρίως, όμως, σφύζουν από μεράκι και λαχτάρα.
Η ΄΄Σταχτοπούτα΄΄ της Α2, δεν θα αρκείται φέτος στην ζεστασιά που προσφέρει η τηλεθέρμανση στο ΔΑΚ Αμυνταίου, αλλά, θα ζεστάνει καρδιές με την παρουσία της.
Γιατί όταν πεθάνει ο ρομαντισμός, ας πάμε όλοι σπίτι καλύτερα...

Νίκος Δελαγραμμάτικας 

No comments