Στενεύουν τα περιθώρια με την ΕΡΤ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στενεύουν τα περιθώρια με την ΕΡΤ...



Η Handball Premier ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς : ανεβασμένο επίπεδο ανταγωνισμού, δυνατές και ενισχυμένες ομάδες,  πολλά αμφίρροπα παιχνίδια, γεμάτα γήπεδα, ωστόσο, η δημόσια τηλεόραση, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει στα πλάνα της την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση αγώνων του, ελκυστικού,  πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το greekhandball.com, αν και ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό και ανακοινώσιμο, όλα δείχνουν ότι η ΕΡΤ δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην μετάδοση παιχνιδιών από το πρωτάθλημα χαντμπολ, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους ( παλαιότερα με τα έξοδα παραγωγής να βαρύνουν την ΟΧΕ και στη συνέχεια με πλήρη κάλυψη από την δημόσια τηλεόραση ).
Η αλλαγή διοίκησης της ΕΡΤ, καθώς και η ύπαρξη ορισμένων άλλων εκκρεμοτήτων, που έχουν σχέση με λειτουργικά ζητήματα της δημόσιας τηλεόρασης, προκάλεσαν ( εύλογα ) χρονοτριβή στις συζητήσεις, ωστόσο, στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΕΡΤ και της ΟΧΕ, αναφέρθηκε ότι ΄΄προς το παρόν, δεν είναι στα πλάνα η κάλυψη του πρωταθλήματος΄΄. Οικονομικοί λόγοι, προτάχθηκαν στα επιχειρήματα που ακούσθηκαν.
Η ΕΡΤ, συνολικά, προσανατολίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται το αθλητικό προϊόν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα είναι ακόμα λιγότερες σε σχέση με τη φετινή σεζόν, συνολικά, οι μεταδόσεις της, ωστόσο, η έλλειψη τηλεοπτικής στέγης προκαλεί ακόμα ένα πρόβλημα στις ομάδες, καθώς, αποδυναμώνει την προσπάθεια τους να βρούν χορηγούς ενώ αναμφίβολα, πλήττει την προσπάθεια ανάπτυξης του χαντμπολ, εφόσον, περιορίζονται οι δυνατότητες προβολής του.
Το χαντμπολ είναι σε ανοδική τροχιά, το πρωτάθλημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με εμπορικά ονόματα, όμως, πλέον, φαίνεται ότι απομακρύνεται από την προοπτική της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης από την ΕΡΤ.
Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά και για αυτό, εξάλλου, δεν υπάρχουν, ακόμα, επίσημες τοποθετήσεις, όμως, πλέον, το χαντμπολ έχει την ευκαιρία να δεί και να μετρήσει τους φίλους του.
Αλλωστε, όσο δεν κλείνει οριστικά, από την ΕΡΤ το ζήτημα και μένει ένα ( μικρό ) περιθώριο να αλλάξει κάτι, με απόφαση της Διοίκησης, τόσο το χαντμπολ έχει πιθανότητες ώστε να έχει ( και πάλι ) την θέση που του αξίζει, στους δέκτες μας.

No comments