Η Μπαρτσελόνα τον πρώτο μεγάλο τίτλο της χρονιάς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Μπαρτσελόνα τον πρώτο μεγάλο τίτλο της χρονιάς

 

Ο τελικός του IHF Super Globe μεταξύ Μπαρτσελόνα και Κιέλου ήταν ένα πραγματικό θρίλερ μέχρι το τελικό σφύριγμα, μια μεγάλη μάχη μεταξύ δύο υπερομάδων, όπου στο τέλος ένας πρώην παίκτης του Κιέλου, ο Ισλανδός Παλμαρσον, σημείωσε το κρίσιμο τέρμα για την Μπαρτσελόνα κάνοντας το 34-32 που ήταν και το τελικό σκορ. 

"Κάναμε τα πάντα για να πάρουμε αυτό το τρόπαιο, αλλά η Μπαρτσελόνα έκανε ακόμα περισσότερα και άξιζε να κερδίσει το IHF Super Globe", δήλωσε ο νέος προπονητής του Κιέλου Filip Jicha, πρώην παίκτης στο Κίελο και την Μπαρτσελόνα. Το Κίελο, αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 17:15 δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη.
 

Μετά το 2013, το 2014, το 2017 και το 2018, η Μπαρτσελόνα πήρε τον πέμπτο τίτλο σε αυτό το ανεπίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στη Σαουδική Αραβία. Το Κίελο, κάτοχος του τροπαίου το 2011, έχασε ακόμα εναν τελικό απέναντι σε Ισπανική ομάδα, όπως το 2012 με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο φετινός τελικός, ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο οποίο η Μπαρτσελόνα με αιχμή του δόρατος τον νεοαποκτηθέντα Τσίντριτς που σημείωσε 11 γκολ, και όπλο την πολυ κινητική της άμυνα, ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενω και η κόκκινη κάρτα στον Ντίκα Μεμ προς το τέλος του αγώνα, δεν την εμπόδισε να φτάσει στη νίκη.
 

Στην αρχή του αγώνα, το Κίελο χάρη στην απόδοση του τερματοφύλακα του Niklas Landin, ο οποίος είχε 13 αποκρούσεις συνολικά, δυσκόλεψε την επίθεση των Ισπανών, όμως με την ώρα η Μπαρτσελόνα βελτιώθηκε. Ακόμα και τα επτά γκολ του πρώτου σκόρερ των Γερμανών Niclas Ekberg, δεν βοήθησαν το Κίελο να φτάσει στη νίκη, που βρέθηκε πίσω με 33:29, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
 

Η Vardar κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας της Al Wehda του Κατάρ. Μετά από ενα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο (16:16), η κάτοχος του φετινού VELUX EHF Champions League, ανέβασε ρυθμό στην επανάληψη, για να φτάσει στη νίκη με 30-26. Πρώτος σκόρερ της Βαρντάρ ήταν ο Ivan Cupic με επτά γκολ.

Και για τις τρεις Ευρωπαϊκές ομάδες, το Super Globe ήταν μια ιδανική πρόβα, δύο εβδομάδες πριν από την εκκίνηση της σεζόν στο φετινό VELUX EHF Champions League.



IHF Super Globe 2019:
Πέμπτη 29 Αυγούστου:
Ημιτελικοί:
- Barça vs Al Wehda 34:24 (13:16)
- THW Kiel vs HC Vardar 34:30 (19:17)

Παρασκευή 31 Αυγούστου:
Αγώνας 3ης θέσης:
- Al Wehda vs HC Vardar 26:30 (16:16)
Τελικός:
- Barça vs THW Kiel 34:32 (15:17)

No comments