Μια νίκη από τα προημιτελικά. Αγωνία για Κεπεσίδου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μια νίκη από τα προημιτελικά. Αγωνία για Κεπεσίδου



Μετά τις τρεις νίκες στην πρεμιέρα του EURO 2019, η Εθνική Beach Handball Γυναικών ηττήθηκε στα δύο επόμενα παιχνίδια της από Ισπανία και Γερμανία, αλλά το χειρότερο είναι πως έχασε με τραυματισμό την Μάγδα Κεπεσίδου, η οποία χτύπησε στο πρώτου σετ του αγώνα με την Γερμανία για την Β’ φάση της διοργάνωσης.

Η διεθνής τερματοφύλακας σε προσπάθεια της για επέμβαση γύρισε τον αστράγαλο της και αύριο θα εκτιμηθεί η κατάσταση του τραυματισμού της.

Την θέση της κάτω από τα δοκάρια πήρε αναγκαστικά η specialist Μάρθα Λογδανίδου (η Ράτσικα σε αυτό το ματς ήταν εκτός 10αδας), η οποία ήταν συγκινητική, έχοντας αρκετές επεμβάσεις.

H Eθνική πήρε το πρώτο σετ (16-14), αλλά έχοντας επηρεαστεί και από τον τραυματισμό της Κεπεσίδου δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό και έχασε το επόμενο με 14-12 και τα σουτ αουτ με 7-6.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για την Εθνική στη Β’ φάση, ενώ θα αντιμετωπίσει επίσης στον Β’ όμιλο τις Δανία (αύριο 15:00) και Ουκρανία (Παρασκευή 11:00), ψάχνοντας τουλάχιστον μία νίκη με την Ουκρανία, ώστε να προκριθεί στα προημιτελικά.

Το μεσημέρι απέναντι στην Ισπανία στο τελευταίο ματς της Α’ φάσης, η Ελλάδα είχε ένα ονειρικό πρώτο σετ (20-12), αλλά στο δεύτερο οι Γάλλοι διαιτητές την αδίκησαν κατάφορα σε αρκετά σημεία, κυρίως στην κόκκινη της Δημητρίου και στο πέναλτι που σφύριξαν σε άμυνα της Ν. Κεπεσίδου.

Οι Ισπανίδες πήραν το δεύτερο σετ με 18-16 και 8-3 τα σουτ- άουτ με την Εθνική να μην είναι καθόλου συγκεντρωμένη στην συγκεκριμένη διαδικασία.

«Επηρέασαν οι αποφάσεις των διαιτητών»
Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη επεσήμανε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ περαστικά στη Μάγδα και ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό. Ήταν μία άτυχη στιγμή, μας κόστισε αγωνιστικά και ψυχολογικά ο τραυματισμός της. Θα ήταν άλλο ματς με την Μάγδα. Από κει και πέρα αμυντικά οι αθλήτριες έκαναν ότι μπορούσαν ακόμα και η Μάρθα (Λογδανίδου) που αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο τέρμα. Επιθετικά είχαμε πολλά προβλήματα και χάσαμε πολλά σουτ, έπρεπε να παίξουμε πιο ώριμα.
Απέναντι στην Ισπανία δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο δεύτερο σετ, αλλά περισσότερο απ’ όλα επηρέασαν οι αποφάσεις των διαιτητών. Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα (10 λεπτών) τόσα πολλά λάθη δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο και δυστυχώς αυτά ήταν κατά μας. Από εδώ και στο εξής τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν έχουμε περιθώριο για άλλα λάθη, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, έχοντας πλέον διαφορετικά πλάνα στο μυαλό μας».

Σύστημα, πρόγραμμα, αποτελέσματα
Στην επόμενη φάση (των 12) θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου μεταφέροντας τους βαθμούς που κέρδισαν στην πρώτη φάση απέναντι στις ομάδες που επίσης προκρίθηκαν και στην συνέχεια οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στα προημιτελικά.

Τρίτη 2 Ιουλίου
Ελλάδα- Ελβετία 2-0 (24-15, 27-18)
Ελλάδα- Σλοβενία 2-0 (16-9, 22-4)
Ιταλία- Ελλάδα 0-2 (16-28, 10-13)

Τετάρτη 3 Ιουλίου
Ισπανία- Ελλάδα 1-2 (12-20, 18-16, 8-2)
Ελλάδα- Γερμανία 1-2 (16-14, 12-14, 6-7)

Πέμπτη 4 Ιουλίου
15:00 Δανία- Ελλάδα (γήπεδο 2)

Παρασκευή 5 Ιουλίου
11:00 Ελλάδα- Ουκρανία (γήπεδο 1)

Βαθμολογίες
Α’ φάση
Γ’ ομίλου (σε 4 παιχνίδια)
1. Ελλάδα 6
2. Ισπανία 8
3. Ιταλία 4
4. Ελβετία 2
5. Σλοβενία 0

Β’ φάση
Β’ όμιλος
1. Ισπανία 6
2. Δανία 6
3. Ελλάδα 2
4. Γερμανία 2
5. Ουκρανία 2
6. Ιταλία 0

No comments