Στην Αθήνα η έδρα της Μεσογειακής με Γ.Γ τον Κώστα Σταματιάδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην Αθήνα η έδρα της Μεσογειακής με Γ.Γ τον Κώστα Σταματιάδη

Πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας το 37o Κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ με την ΟΧΕ να εκπροσωπούν ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης και ο διευθυντής του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων «Αθήνα 2021» Παναγιώτης Τραϊκόγλου.

Το Κογκρέσο έλαβε χώρα στην Σουηδική πόλη, λόγω της συμπλήρωσης 50 ετών του κορυφαίου αναπτυξιακού τουρνουά χάντμπολ στον κόσμο το «Partille Cup», στο οποίο φέτος πήραν μέρος 10.000 παιδιά!

Πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για καταστατικές αλλαγές που προκάλεσε η απόφαση του CAS για τoν διαχωρισμό Βόρειας και Νότιας Αμερικής, ενώ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων το εκλογικό Κογκρέσο της IHF να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021 στην Αττάλεια της Τουρκίας.



Στο περιθώριο του Κογκρέσου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ με την συμμετοχή 19 χωρών- μελών, παρουσία του Προέδρου της IHF Δρ. Μουσταφά Χασάν, του Προέδρου της ΕΗF Μίκαελ Βίντερερ, του Αντιπροέδρου της ΙHF και Προέδρου της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ζοελ Ντεπλαν και του Αντιπροέδρου της ΕΗF και Προέδρου του Μαυρουβουνίου Πέντραγκ Μπόσκοβιτς.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος να επιστρέψει μετά από 16 χρόνια και το 2003, η έδρα της Μεσογειακής από την Ιταλία στην Ελλάδα, καθώς και να αλλάξει το καταστατικό με την προσθήκη του Γενικού Γραμματέα, που υπήρχε από την ίδρυση της το 1999 με πρώτο πρόεδρο τον νυν πρόεδρο της ΙHF Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν και Γενικό Γραμματέα τον Παναγιώτη Τραϊκόγλου και καταργήθηκε το 2003.

Στις εκλογές που ακολούθησαν στη θέση του Γενικού Γραμματέα εκλέχθηκε ο Κώστας Σταματιάδης, Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ που δίνει την δυνατότητα μέσα από την έδρα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις που θα προγραμματιστούν στην χώρα μας.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ Κώστας Σταματιάδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που η έδρα επέστρεψε στην χώρα μας και ότι διατηρήθηκε επίσης η θέση της Ομοσπονδίας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, την οποία κατείχαμε και στην προηγούμενη θητεία με το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστα Βιολιτζή. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, υπάρχει διάθεση για συνεργασίες και δυνατές διοργανώσεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε για να ενταχθούν και άλλες χώρες στην Μεσογειακή. Μέσα από αυτή την απόφαση το ελληνικό χάντμπολ θα βγει κερδισμένο».

No comments