Τα βλέμματα σε Δράμα και Θεσσαλονίκη. Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα βλέμματα σε Δράμα και Θεσσαλονίκη. Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα



Με τέσσερα παιχνίδια ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος γύρος της Handball Premier. Τα βλέμματα πέφτουν στα παιχνίδια της Δράμας όπου η πάντα υπολογίσιμη στην έδρα της Δράμα, αντιμετωπίζει τον Δούκα που θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην τετράδα. Κομβικό παιχνίδι και στο «Μίμης Τσικίνας» όπου η ΧΑΝΘ και Φίλιππος Βέροιας θα παλέψουν για τους βαθμούς της νίκης, που θα δώσουν ανάσα στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Οι νταμπλούχοι υποδέχονται την Πυλαία στο Ρέντη (18:00 OSFP TV) ενώ η ΑΕΚ την ίδια ώρα, τον Άρη Νίκαιας στο ΟΑΚΑ

Σημαντικό επίσης είναι το αυριανό παιχνίδι του Φοίβου με τον ανεβασμένο Αερωπό Έδεσσας (17:00 ΕΡΤ3) με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο τη νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά πλέι άουτ.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τετάρτη με το παιχνίδι Διομήδης-ΠΑΟΚ στη Νεα Κίο.

Τα νεα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα

Bianco Monte Δράμα- ΑΣΕ Δούκα (12/1, 18:00)
Οι γηπεδούχοι πάντα επικίνδυνοι στην έδρα τους (3 νίκες- 1 ισοπαλία- 1 ήττα φέτος) διανύουν πολύ καλή σεζόν, έχοντας ουσιαστικά «κλειδώσει» την παραμονή στην κατηγορία και θέλουν να πλασαριστούν σε μία καλή θέση ενόψει πλέι οφ.
Ο Σάκης Βαλαβάνης δεν θα έχει στην διάθεση του τους Κουρουτζίδη, Παπάζογλου και Γιαννακόπουλο, ενώ αμφίβολος είναι ο Κοβογλανίδης.
Με την επανέναρξη έχουμε να αντιμετωπίζουμε μίασκληροτράχηλη ομάδα που βασίζεται πολύ στην άμυνα της που της δίνει ενέργεια. Είχαμε γηπεδικό πρόβλημα λόγω καιρικών συνθηκών και δεν προπονηθήκαμε τρεις ημέρες (Δευτέρα- Τετάρτη). Όποια ομάδα επιβάλει τον ρυθμό της θα έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο εμείς έχουμε αποδείξει ότι στην έδρα μας μπορούμε να κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια», σχολίασε ο προπονητής της ομάδας Σάκης Βαλαβάνης.

Στο «στρατόπεδο» του Δούκα γνωρίζουν για τις δυσκολίες του αγώνα με τον Κωστή Μπούνα να τονίζει: «Έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην ομάδα της Δράμας. Μετά από έναν ολόκληρο γύρο είναι γεγονός πλέον ότι ο προσεχής μας αντίπαλος είναι σαφώς βελτιωμένος και δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που είχε ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ ότι πέραν των τριών πρώτων ομάδων της βαθμολογίας η Δράμα είναι ικανή στην έδρα της να πάρει βαθμούς από τον οποιονδήποτε αντίπαλο», τονίζει ο 39χρονος προπονητής του ΑΣΕΔ και συμπληρώνει: «Είναι δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας ένα απαιτητικό παιχνίδι και οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το δεύτερο γύρο με καλές και ελπιδοφόρες εμφανίσεις. Η προετοιμασία μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι εξελίσσεται όπως πρέπει και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό».
Αναφορικά με τον δεύτερο γύρο που ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Κωστής Μπούνας ανέφερε: «Σχετικά με το δεύτερο γύρο, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την νοοτροπία που δείξαμε και στην πρώτη φάση πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων με πολλή δουλειά, λίγα λόγια και καθημερινή αναζήτηση νέων υψηλότερων στόχων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών στο σύνολο τους, και είμαι βέβαιος ότι θα δείξουν ανάλογη εικόνα και στη συνέχεια – θα πρέπει όλοι στο σύλλογο να αισθανόμαστε τυχεροί που τη δεδομένη αγωνιστική χρονιά η ομάδα μας αποτελείται από τους συγκεκριμένους αθλητές αυτού του ήθους και επιπέδου».

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΣΧ Πυλαίας (12/1, 18:00)
Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή υποδέχεται τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στου Ρέντη για την 12η αγωνιστική της Handball Premier.
Με εξαίρεση τον τραυματία, Θοδωρή Δεληχρήστο, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Ζαραβίνα ο οποίος θα έχει στη διάθεση του και τον Αντώνη Χάλαρη που επέστρεψε στην ομάδα.
Η Πυλαία από την άλλη πλευρά είναι γνωστό πως αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα νεανική με καλή φυσική κατάσταση που έχει άγνοια κινδύνου και δεν είναι τυχαίο πως κατάφερε να «στριμώξει» τόσο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όσο και τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο!
Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Νίκος Κρητικός, Δημήτρης Τζηράς, Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης, Πάτρικ Λέμος, Λουίς Φελίπε Ρέινα, Μάρκο Τερλέτσκι, Πέτρος Κανδύλας, Γρηγόρης Σανίκης, Πέταρ Μπούμπαλο, Αντώνης Κόντης, Νικόλας Λιάπης, Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης, Ιγκόρ Άρσιτς, Ανδρέας Αραπακόπουλος, Αντώνης Χάλαρης, Άγγελος Τσίλης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας ενόψει του αγώνα: «Είναι το πρώτο παιχνίδι του Β’ Γύρου και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Θέλουμε να παρουσιαστούμε πάρα πολύ σοβαροί και να βρούμε ρυθμό όσο το δυνατό πιο γρήγορα γιατί ακολουθούν πάρα πολύ δύσκολα ματς μέσα στο Γενάρη. Παίζουμε με μια ομάδα η οποία έχει παρουσιάσει πάρα πολύ καλά στοιχεία μέσα στη χρονιά και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προετοιμασμένοι για αυτό τον αγώνα».

O Aντώνης Χαλάρης δήλωσε τα εξής: «Καταρχάς να πούμε καλή χρονιά με υγεία χωρίς τραυματισμούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα μου. Είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και ξέρει πώς να κερδίζει τίτλους και αυτό είναι ένα στοιχείο που πάντα θέλω να ακολουθώ. Έχουμε μπροστά μας το ματς το παιχνίδι με την Πυλαία με το οποίο ανοίγει ο Β΄ γύρος και έχουμε δουλέψει σωστά. Η νίκη είναι μονόδρομος και θα έρθει με σοβαρότητα και εφόσον ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

AEK- Άρης Νίκαιας (12/1, 18:00)
Η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου τον Άρη Νίκαιας σε έναν αγώνα ανάμεσα σε δυο ομάδες με ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας.
Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στην 3η θέση της κατηγορίας, λίγο πριν το τέλος του χρόνου κέρδισε εύκολα τον Φίλιππο Βέροιας με 38-22, κατακτώντας ακόμη δύο πόντους.
Από την άλλη πλευρά, ο Άρης Νίκαιας με στόχο πλέον την παραμονή του στην κατηγορία, βρίσκεται στη 10η θέση με 4 βαθμούς.
Ο αριστερός ίντερ της ΑΕΚ Χριστόδουλος Μυλωνάς δήλωσε: «Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος μετά από μία μεγάλη διακοπή. Πρέπει να παραταχθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα κόντρα σε μία ομάδα που θεωρητικά δεν είναι στο δικό μας επίπεδο. Έχει διαφορετικούς στόχους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κάτι, εμείς πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο και να ξεκινήσουμε με νίκη το δεύτερο γύρο».

«Αύριο αντιμετωπίζουμε με μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Στόχος μας είναι η παραμονή μας στην κατηγορία και θα προσπαθούμε μέσα από κάθε αγώνα να βελτιωνόμαστε», δήλωσε ο προπονητής του Άρη Νίκαιας, Τάκης Μελετάκος.

ΧΑΝΘ- Φίλιππος Βέροιας (12/1, 18:00)
Ντέρμπι προμηνύεται στη Θεσσαλονίκη τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τους βαθμούς της νίκης.
ΧΑΝΘ και Φίλιππος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην αυλαία του δεύτερου γύρου, στο αθλητικό κέντρο «Μίμης Τσικίνας» με τους δύο βαθμούς να αποτελούν πολύτιμο έπαθλο.
Η ΧΑΝΘ βρίσκεται στη 11η θέση με 4 βαθμούς, στο στρατόπεδό της θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη τη νέα χρονιά και η αυριανή αναμέτρηση συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι εντός των δυνατοτήτων της Αδελφότητας για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς ο Κώστας Τούτσης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ιωαννίδη, Μπαϊρλή, αλλά όπως τονίζει ο Νίκος Σαρηγιαννίδης «για εμάς αυτός ο αγώνας είναι τελικός των τελικών. Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι τριών ταχυτήτων και με τις ομάδες της τρίτης ταχύτητας πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε για να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας συγκομιδή».
Και στον Φίλιππο, που βρίσκεται στην 9η θέση με έξι βαθμούς, υπάρχουν προβλήματα. Ο Τάσος Τσαμουρίδης είναι τραυματίας και θα λείψει, πριν λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση του Χαραλαμπίδη στο Διομήδη, ενώ ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Στάχιγια Πόποβιτς αναμένεται αύριο στην Ελλάδα και εφόσον ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες αναμένεται να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες στο γήπεδο.
«Στην προσπάθεια που κάνουμε φέτος δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες. Σε κάθε αναμέτρηση πρέπει να πολεμάμε, να βγάζουμε ενέργεια και να έχουμε ενθουσιασμό στο παιχνίδι μας. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα για να πάρουμε βαθμολογική ανάσα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης», επισήμανε ο Θάνος Κωστακίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Κραχτίδης 18:00, BIANCO MONTE Δράμα 1986- ΑΣΕ Δούκα (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)
Ρέντη 18:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Τσάκωνας- Σκλαβενίτης, Μίγκας)
ΟΑΚΑ 18:00, ΑΕΚ- Άρης Νίκαιας (Φωκίτης- Ζήσης, Κορρές)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Φίλιππος Βέροιας (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019
Συκεών 17:00, Φοίβος Συκεών- Αερωπός Έδεσσας (ΕΡΤ3) (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μεϊμαρίδης)

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- ΠΑΟΚ BΕΡΓΙΝΑ TV (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Νικολίτσας)



No comments