Τα νέα των ομάδων λίγο πριν την αποψινή σέντρα. Τα βλέμματα σε Νίκαια και Έδεσσα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα νέα των ομάδων λίγο πριν την αποψινή σέντρα. Τα βλέμματα σε Νίκαια και Έδεσσα



Με τέσσερα παιχνίδια ανοίγει απόψε η 13η αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Handball Premier. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο παιχνίδι της Νίκαιας μεταξύ του Άρη Νίκαιας και της ΧΑΝΘ, όπου το αποτέλεσμα θα διαμορφώσει ενα πλεονέκτημα για τον νικητή τοου αγώνα, στην υπόθεση παραμονή. Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Αερωπό και Δράμα στην Έδεσσα, ενώ φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ και Διομήδης στους εκτός έδρας αγώνες σε Βέροια και Θεσσαλονίκη, με Φίλιππο και Φοίβο αντίστοιχα. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Handball Premier (13η αγωνιστική)
ΔΑΚ Βικέλας 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΠΑΟΚ Βεργίνα ΤV (Λινάρδος- Νικολαϊδης, Σίσκου)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Bianco Monte Δράμα 1986 (Νάσκος- Χαρίτσος, Θεοδοσάκης)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- ΧΑΝΘ (Τσάκωνας- Μερτινιάν, Μίγκας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Διομήδης Άργους (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παρτεμιάν)

Τα νεα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΠΑΟΚ BΕΡΓΙΝΑ TV (19/1, 18:00)
Στο ΔΑΚ Βικέλας ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι το φαβορί απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας.
Στις τάξεις των γηπεδούχων η ψυχολογία είναι ανεβασμένη μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΧΑΝΘ, ενώ θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο νεοαποκτηθέντας τερματοφύλακας Πόποβιτς. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την εμφατική νίκη επί του Διομήδη στο Άργος, ενώ εξακολουθεί να αγωνίζεται με αμιγώς ελληνική σύνθεση, καθώς μετά την λύση της συνεργασίας με τους Τζόνο και Τάσκοβιτς.

Δηλώσεις
Ευθύμης Πιπελίδης (τεχνικός Φιλίππου): «Εμείς προερχόμαστε από μία σημαντική νίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ, που μας έδωσε βαθμολογική ανάσα. Ο αγώνας του Σαββάτου είναι τελείως διαφορετικός, καθώς το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, μία ομάδα που είναι μέσα στη διεκδίκηση και των δύο τίτλων. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί, θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και να έχουμε διάρκεια σε μία καλή απόδοση».

Άκης Κυπραίος (αθλητής ΠΑΟΚ): «Η προσοχή μας είναι αποκλειστικά στραμμένη στον αγώνα της Βέροιας και όχι στο ματς που έπεται με τον Ολυμπιακό. Ο Φίλιππος πάντα αρμόζει προσοχής και σεβασμού. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε μετά να ασχοληθούμε με το Κύπελλο».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΧΑΝΘ (19/1, 18:00)

Και στις δύο ομάδες προέρχονται από ήττες, για τον Άρη Νίκαιας φυσιολογική κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά για τη ΧΑΝΘ η απώλεια δύο βαθμών από τον Φίλιππο Βέροιας στην έδρα της ήταν ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.
Ο Τάκης Μελετάκος θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες σε αντίθεση με τον Κώστα Τούτση που θα κατέβει στην Αθήνα χωρίς τον Ιωαννίδη και με αμφίβολους τους Ρίζο και Μπαϊρλή.

Δηλώσεις
Τάκης Μελετάκος (προπονητής Άρη): «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους. Σεβόμαστε τη ΧΑΝΘ. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα και παρά τους λίγους μικροτραυματισμούς, θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι»

Κώστας Τούτσης (προπονητής ΧΑΝΘ): «Είναι το δεύτερο σε σειρά κρίσιμο παιχνίδι, μετά τον προηγούμενο αγώνα με τον Φίλιππο. Προερχόμαστε από μια ήττα που μας ενόχλησε και γιατί ο Φίλιππος αποσπάστηκε βαθμολογικά από εμάς αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο έγινε. Στην αρχή της εβδομάδας είπαμε στα παιδιά ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αυτή η ήττα πρέπει να μας πεισμώσει και να μπούμε στο γήπεδο πιο καλοί και πιο σταθεροί. Ο Άρης είναι ένας αρκετά καλός αντίπαλος και στον πρώτο γύρο, αν κι εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι, μας κέρδισε. Εμείς κατεβαίνουμε έτοιμοι στην Αθήνα προκειμένου να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας δώσει βαθμολογική… ανάσα αλλά θα βοηθήσει και την ψυχολογία μας. Ελπίζω να κάνουμε μια καλή προσπάθεια και δεδομένου ότι θα τηρηθούν όλες οι ισορροπίες μέσα στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (19/1, 18:00)
Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά φέτος, καθώς ο αγώνας του πρώτου γύρου δεν είχε διεξαχθεί λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Νέας Κίου από τις βροχοπτώσεις και για την τύχη του θα αποφασίσει τον ερχόμενο μήνα η αθλητική δικαστής.
Για την ομάδα του Φοίβου, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αναμένεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθείς περιφερειακός Φιλίπ Ζέλιτς. Στο… στρατόπεδο του Διομήδη, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα της Τετάρτης από τον ΠΑΟΚ τα προβλήματα είναι πολλά, καθώς θα απουσιάσουν Δάσκαλος, Αργυρού, Αρσενασβίλι και Μπότσαρης.

Αντώνης Τσολάκος (τεχνικός Φοίβου Συκεών): «Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να πάρουμε κάποια θετικά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο και να κερδίσουμε έδαφος στη βαθμολογία. Απέναντι στον Αερωπό δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη απέναντι στον Διομήδη».

Λευτέρης Κρεμαστιώτης (αρχηγός Διομήδη Άργους): «Έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας, καθώς υπάρχουν συνεχείς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Με τις απουσίες που ήδη υπάρχουν το έργο μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Από την προπόνηση της Πέμπτης κοιτάμε το πιο δυνατό σχήμα για να αντιμετωπίσουμε τον Φοίβο».

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986 (19/1, 18:00)
Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Αερωπός Έδεσσας που μετράει πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς, η τελευταία στην έδρα του Φοίβου Συκεών την Κυριακή. Η ομάδα της Έδεσσας έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και είναι στην 5η θέση με 12 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Δράμας ήταν πολύ ανταγωνιστικό απέναντι στον Δούκα, αλλά στο φινάλε ηττήθηκε και έτσι έμεινε στην 8η θέση με 10 πόντους, μία θέση που θέλει να κρατήσει, ώστε να μην μπλέξει σε… περιπέτειες με συμμετοχή στα πλέι άουτ.

Δηλώσεις

Γιάννης Πηλαλίδης (τεχνικός Αερωπού): «Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Η Δράμα είναι μια ομάδα που έχει δείξει καλό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια της. Και οι δύο ομάδες θέλουμε τη νίκη για ένα καλύτερο πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα».

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Αντιμετωπίζουμε τον Αερωπό που βρίσκεται σε πολύ καλό μομέντουμ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Καλούμαστε να έχουμε συγκέντρωση για 60 λεπτά, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

No comments