Τσαβδαρίδης: «Τα τουρνουά είναι ο Αη Βασίλης που περιμένουν οι μικροί αθλητες» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τσαβδαρίδης: «Τα τουρνουά είναι ο Αη Βασίλης που περιμένουν οι μικροί αθλητες»



«Duke και Χριστούγεννα πηγαίνουν μαζί γιατί στη συνείδηση μας το συγκεκριμένο τουρνουά ειναι μια γιορτή», με αυτά τα λόγια ο συντονιστής των υποδομών χάντμπολ του ΑΣΕΔ και προπονητής των Παμπαίδων Α’, Κώστας Τσαβδαρίδης περιγράφει το «Duke» και εξηγεί πόσο σημαντικό είναι για τον Σύλλογο των Εκπαιδευτηρίων η διεξαγωγή του συγκεκριμένου διεθνούς τουρνουά (02-05/01/2019): «Ο Σύλλογος μας και οι άνθρωποι του γνωρίζουν καλά πως το μέλλον αλλά και το παρόν στηρίζεται στις υποδομές μας. Ακαδημίες και λογική που ποτέ δεν μας διέψευσαν. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι αθλητες μας που κοσμούν την ανδρική μας ομάδα αλλά και ομάδες του ελληνικού χάντμπολ και όχι μόνο».

Ο Δούκας, στην «καρδιά» των Χριστουγέννων, επιλέγει να διοργανώσει το διεθνές αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ το οποίο και αποτελεί πλέον θεσμό για το άθλημα.


Οι συμμετοχές και μόνο των ομάδων ανεβάζουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του τουρνουά με τους μικρούς αθλητές να προσφέρουν θέαμα και παράλληλα να αποκομίζουν εμπειρίες βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον: «Ο συνδυασμός εκπαίδευση και προπόνηση αναδεικνύει τους δυο ρολους των παιδιών αυτό του μαθητή και εν συνέχεια του αθλητή. Σαν Σύλλογος είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τις αθλητικές επιτυχίες των μελών μας αλλά και για τις ακαδημαϊκές, αυτή ειναι εδώ και καιρό η πολιτική  του εκπαιδευτικού ιδρύματος που εκπροσωπούμε», τονίζει ο Κώστας Τσαβδαρίδης και συμπληρώνει: «Η δύναμη που αντλούμε μεσα απο τα παιδια που πλαισιώνουν τις ακαδημίες μας, μας κάνει να ονειρευόμαστε και να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

«ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ»

Ο προπονητής των Παμπαίδων Α’ του ΑΣΕ Δούκα, εξηγεί πόσο πολύτιμη είναι η συμμετοχή των αθλητών σε ένα τουρνουά: «Την εμπειρία την περπατάς δεν την αγοράζεις. Συνεπώς, η συμμετοχή των μικρών αθλητων σε τουρνουά τους επιτρέπει να βιώσουν κάποιες καταστάσεις σε καθημερινή βάση σε αντίθεση με το παιχνίδι του Σαββατοκύριακου.

Τα τουρνουά λοιπόν, δημιουργούν ευκαιρίες σε μικρό χρονικό διάστημα κρατώντας τα παιδια σε αθλητική εγρήγορση.


Πολλες φορές ενα τουρνουά καταφέρνει όσα δεν μπορεί ενα σύνολο προπονήσεων. Άλλωστε στα παιδιά τους αρέσει να παίζουν, να συμμετέχουν σε γιορτές, να εχουν καθημερινά το κινητρο να εκτεθούν θετικά. Συνεπως θα λέγαμε ότι τα τουρνουά είναι ο  αη Βασίλης που περιμένουν οι μικροί αθλητές».

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ DUKE

Το “Duke” εντάσσεται πλέον στο καλεντάρι της EHF και πλαισιώνεται από ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντική εργασία. Οι «αφανείς ήρωες» του συγκεκριμένου τουρνουά είναι πολλοί για αυτό και ο Κώστας Τσαβδαρίδης έσπευσε να τους ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια τους: «Ενα σύνολο ανθρώπων εθελοντικά δουλεύει οργανώνοντας ενα μεγάλο τουρνουά για πολλοστή φορά και μάλιστα ενταγμένο στο καλεντάρι της EHF.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκονται πισω απο αυτήν την γιορτή, στον Σύλλογο μας και στους γονείς των παιδιών που ειναι πάντα κοντα μας πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτι τους ζητήσουμε».




No comments