Με το βραβείο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» θα τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ η Βάσω Σκάρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με το βραβείο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» θα τιμηθεί από τον ΠΣΑΤ η Βάσω Σκάρα



Με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους»

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου (18:00- ΕΡΤ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Banquet»), θα πραγματοποιηθεί για 65η χρονιά, η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.


Ο ΠΣΑΤ με απόφαση του Δ.Σ. θα τιμήσει με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και αρχηγό της Εθνικής Beach Handball Βάσω Σκάρα για την μεγάλη προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό.

Η βράβευση στο πρόσωπο της Βάσως Σκάρα αντανακλά σε όλο το άθλημα που θα έχει δυναμική παρουσία στην μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού.

Η Βάσω Σκάρα πρότυπο αθλήτριας και παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες αθλήτριες, με επιμονή και υπομονή έφτασε να γίνει πρωταθλήτρια κόσμου σε ηλικία 45 ετών (γεννημένη στις 4 Μαΐου 1973) με την Εθνική Beach Handball, της οποίας ήταν και αρχηγός στην διοργάνωση του Καζάν.
Μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης στη θέση της specialist.
Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο στην Α1 Γυναικών για 26η σεζόν, όλες στην Αναγέννησης Άρτας, με εξαίρεση μία χρονιά που αγωνίστηκε στους Πρωτοπόρους (2011-2012).
Η πρώτη εγγραφή της στα μητρώα του αθλήματος έγινε πριν 30 χρόνια, το 1988.
Κατέχει το ρεκόρ κατάκτησης τίτλων στο γυναικείο χάντμπολ με 22 τον αριθμό, 12 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει μεταξύ άλλων

«Εκτός από τον κορυφαίο αθλητή, αθλήτρια, προπονητή και ομάδα της χρονιάς, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει μεταξύ άλλων, την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης το 1968 και άνοιξε το δρόμο των μεγάλων ελληνικών επιτυχιών για το άθλημα. Μαζί με τους παίκτες της ΑΕΚ, θα τιμηθούν ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης για την κινηματογραφική ταινία «1968» που βασίστηκε στην εποποιΐα της ΑΕΚ αλλά και τον δημοσιογράφο Βασίλη Γεωργίου για την ιστορική ραδιοφωνική μετάδοση του τελικού από το κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Επίσης το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» θα δοθεί στην πρωταθλήτρια της Γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, στον αρχηγό της εθνικής πινγκ πονγκ Κώστα Παπαγεωργίου και την αρχηγό της εθνικής beach handball γυναικών που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βάσω Σκάρα.

Επίσης θα δοθεί τιμητική διάκριση στον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο για τα 130 χρόνια προσφοράς του στον ελληνικό αθλητισμό. Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες ειδικές βραβεύσεις.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών, για τους κορυφαίους της χρονιάς, η οποία θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου. Τα ψηφοδέλτια έχουν σταλεί στα μέλη του ΠΣΑΤ που θα αποφασίσουν για τους κορυφαίους της χρονιάς».

No comments