Μπορεί την πρόκριση ο Ολυμπιακός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μπορεί την πρόκριση ο Ολυμπιακός





Οι νταμπλούχοι Ελλάδας γνώρισαν την ήττα με 34-29 από την Κόμλο στην Ουγγαρία, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τον 2ο γύρο του EHF Cup και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση του  θα κριθεί στον επαναληπτικό του Ρέντη την επόμενη Κυριακή.

Οι ερυθρόλευκοι, αν και πετυχαν 29 τέρματα στην επίθεση έχοντας μάλιστα και 4 χαμένα πέναλτι, είχαν αρκετά αμυντικά προβλήματα, που σε συνδυασμό με την άσχημη μέρα που βρέθηκαν οι Τσιλιμπάρης και Άρσιτς, οδήγησαν την σαφώς πιο έτοιμη ομάδα της Κόμλο, να φτάσει στην επικράτηση με διαφορά 5 τερμάτων. Από την εικόνα των δυο ομάδων, ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά και να πάρει την πρόκριση στον επαναληπτικό του Ρεντη, την επόμενη εβδομάδα.

Με την έναρξη της αναμέτρησης η Κόμλο προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, με τον Ολυμπιακό να αντιδράει και να μειώνει αρχικά σε 3-2, με τον Καραμπουρνιώτη, με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην Ουγγαρία, για να ισοφαρίσει σε 4-4 ο Δημήτρης Τζηράς στο 8:50. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μικρό προβάδισμα μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (8-6), ενώ είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον τερματοφύλακα τους, Γκράνιτς, ο οποίος σταμάταγε τις τελικές προσπάθειες των «ερυθρολεύκων». Η διαφορά έφτασε στο συν πέντε για τους Ούγγρους (15-10), τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των πρώτων τριάντα λεπτών, για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 16-12, χάρη σε γκολ του Ρέινα στην κόντρα (29:20).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Γρηγόρη Σανίκη σε 16-13. Ο Άρσιτς σταμάτησε επίθεση της Κόμλο, στον αιφνιδιασμό και ο Ρέινα στην αμέσως επόμενη φάση μείωσε πάλι στα τρία γκολ (17-14 στο 32:33). Το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλήφθηκε δυο λεπτά αργότερα. Ο Άρσιτς βγάζει τετ α τε και ο Σανίκης στην κόντρα διαμορφώνει το 18-15. Με σκόρερ τους Ρέινα και Αραποκόπουλο, ο Ολυμπιακός, μετά από ώρα, μείωσε στα δυο γκολ (23-21, στο  42:46). Η Κόμλο απάντησε με ένα δικό της σερί 2-0 κάνοντας το 26-22.  Οι δυο ομάδες μπήκαν στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης με το σκορ στο 28-25. Η διαφορά υπέρ της Κόμλο έμεινε μέχρι το τέλος (34-29) και η πρόκριση θα κριθεί στην δεύτερη αναμέτρηση των δυο ομάδων την επόμενη Κυριακή (14/10, 17:00), στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη».  Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Φελίπε Ρέινα με 8 τέρματα και τον ακολούθησε ο Δημήτρης Τζηράς με επτά.

ΚΟΜΛΟ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 34-29
Τα δεκάλεπτα: 3-2, 5-4, 8-6, 10-7, 13-10, 16-12 (ημχ.), 18-15, 20-17, 25-22, 28-24, 31-26, 34-29

ΚΟΜΛΟ (Μπάλιντ Κίλβινγκερ): Γκράνιτς, Κάτζιρζ, Μανιολοβιτι, Παλ, Μάρσεκ, Κόβατς, Μάρκοβιτς 14, Μπάλαζ 2, Σελίμες, Σουνάικο 4, Γέρκοβιτς 5, Ζκόκαν 2, Γκέμπχαρντ 1, Γκρούνφελντερ 3, Ομπράντοβιτς 2, Μάτιτς 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 1, Χιμένες Ρέινα 8, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 2, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Δεληχρήστος, Τσίλης 1.

Διαιτητές: Βιτάκου- Βιτάκου (Κόσοβο), Παρατηρητής: Γιόβιτς (Βοσνία)
Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 7/8-4/8

Ζαραβίνας: «Με τον κόσμο στο πλευρό μας για την πρόκριση»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τα εξής: «Αρχικά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε. Κάποιες μικρές μικρές λεπτομέρειες κάνανε τη διαφορά και το ότι ήμασταν λίγο παραπάνω άστοχοι σε σχέση με τον αντίπαλο. Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά και όλοι είδαν και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε να δώσουμε ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Σίγουρα θέλουμε να εμφανιστούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και με τον κόσμο στο πλευρό μας που είναι πάντα η δύναμη μας θα διεκδικήσουμε την πρόκριση».  

No comments