Κράτησε τον κορμό του ο Δούκας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κράτησε τον κορμό του ο Δούκας




Τις ανανεώσεις των Ζιβούλοβιτς, Μπραουδάκη, Μωραΐτη, Τζανιδάκη, Παπαπούλιου και Πολύδωρου, ύστερα από αυτές των Κεδέρη και Ντούνη ανακοίνωσε ο Δούκας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δούκα:

«Ούρος Ζιβούλοβιτς, Δημήτρης Μπραουδάκης, Μάριος Μωραϊτης, Φώτης Τζανιδάκης, Σάκης Παπαπούλιος και Έκτορας Πολύδωρος είναι έτοιμοι για νέες αγωνιστικές περιπέτειες, από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Οι τέσσερις πρώτοι ανήκουν στο δυναμικό του ΑΣΕΔ, ο πέμπτος ανανέωσε τη συνεργασία του για έναν ακόμα χρόνο, ενώ ο έκτος επιστρέφει δριμύτερος στην «οικογένεια» του Δούκα από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κύπρο.
Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο Σύλλογος επενδύει στα δικά του παιδιά και επιλέγει να διατηρήσει τον βασικό κορμό της ομάδας ίδιο. Μωραϊτης. Μπραουδάκης, Ζιβούλοβιτς Τζανιδάκης, Παπαπούλιος και Πολύδωρος βρίσκονται ήδη σε… θέση μάχης και από τις 06 Αυγούστου που ξεκινά η προετοιμασία για τη νέα χρονιά, θα κληθούν μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους να φέρουν εις πέρας μια ακόμα δύσκολη αποστολή. Πρόκειται άλλωστε για αθλητές οι οποίοι είναι ουσιαστικά της ίδιας «αγωνιστικής φουρνιάς» και προέρχονται από τα «σπλάχνα» του Συλλόγου.
«Ο Δούκας για εμένα είναι η ομάδα που ανδρώθηκα και αγαπώ και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Άλλωστε, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αγωνίζομαι με τα «μπλε» χρώματα. Σε ότι αφορά τη φετινή σεζόν, ας μην κρυβόμαστε, μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά εντός αλλά και εκτός γηπέδου και αυτό γιατί το ρόστερ άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα χρειαστούμε χρόνο για να προσαρμοστούμε και να «δέσουμε» αγωνιστικά. Πρέπει να δουλέψουμε επάνω σε αυτό και κάθε εβδομάδα να δίνουμε μέσα στο γήπεδο το 100% με σκοπό στο φινάλε της χρονιάς να είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», δηλώνει αρχικά ο Ούρος Ζιβούλοβιτς και συμπληρώνει: «Η ομάδα μας περνάει δύσκολα, όμως εμείς είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε όσο μπορούμε και εύχομαι να έχουμε την υγεία μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».
Από την πλευρά του ο Μάριος Μωραΐτης, επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι για άλλη μια χρονιά στην οικογένεια του Δούκα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, η ομάδα έχει θέσει κάποιους στόχους και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τους φέρουμε εις πέρας».
Κάθε «γρανάζι» της φετινής «μηχανής» θα πρέπει να λειτουργεί σωστά για να μπορέσει ο ΑΣΕΔ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο τερματοφύλακας του ΑΣΕΔ, Δημήτρης Μπραουδάκης: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Προκειμένου να αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά από αυτή τη σεζόν πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε και να πάρουμε από το κάθε κομμάτι του παζλ που συναποτελεί το φετινό μας ρόστερ παραπάνω από όσα μπορεί να προσφέρει», τονίζει αρχικά και προσθέτει: «Καλούμαστε πρώτον, να βρούμε τον τρόπο να δεθούμε ως ένα νεοσύστατο, άπειρο και χωρίς μεγάλη δυναμική σύνολο όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και δεύτερον, ο καθένας μας να βοηθήσει τον διπλανό του αλλά και τον εαυτό του να δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν πρόκειται για κάτι εύκολο αλλά το οφείλουμε στους εαυτούς μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας».
Τα τελευταία δύο χρόνια επέστρεψε στους «μπλε» και ο Φώτης Τζανιδάκης, που στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μια ακόμα αγωνιστική πρόκληση που έχει μπροστά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για άλλη μια χρονιά θα συνεχίσω στον ιστορικό σύλλογο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Η σεζόν που ακολουθεί προβλέπεται δύσκολη, αλλά το γεγονός ότι είμαστε μια τόσο δεμένη ομάδα πιστεύω πως θα λειτουργήσει υπέρ μας. Τα προγνωστικά μπορεί να είναι εναντίον μας, αλλά εμείς το βλέπουμε σαν πρόκληση, και θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ενεργό μέλος του ΑΣΕΔ από την περσινή σεζόν είναι όμως και ο Σάκης Παπαπούλιος. Ο ταλαντούχος εξτρέμ ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Αμαρουσίου και είναι έτοιμος μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να παλέψουν για να μπορέσει η ομάδα του να τα καταφέρει και την προσεχή σεζόν: «Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που θα τεθούν. Εύχομαι να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία για όλους τους αθλητές και για εμένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό που ανήκω στην οικογένεια του Δούκα».
Ο Έκτορας Πολύδωρος έκλεισε την αγωνιστική του παρένθεση στην Κύπρο και επιστρέφει στο Δαΐς για να συναντήσει αθλητές με τους οποίους ανδρώθηκε αγωνιστικά και πανηγύρισε επιτυχίες στα ηλικιακά πρωταθλήματα. «Νιώθω μεγάλη χαρά που επιστρέφω στην οικογένεια του Δούκα, από όπου και ξεκίνησα. Δεν έχασα ποτέ την επαφή με την ομάδα και τους πρώην συμπαίκτες μου και αυτό κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή μου ξανά στην ομάδα. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρόνια με υγεία και να βοηθήσω στο μέγιστο ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας».
Στην ανδρική ομάδα χάντμπολ του Δούκα, ανυπομονούν όμως για την επιστροφή του Ηλία Βελαώρα. Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Εάν όλα πάνε καλά, θα είναι πολύ σύντομα σε θέση για να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα, βάζοντας και αυτός το δικό του «λιθαράκι». «Μετά το τραυματισμό μου και το χειρουργείο που έκανα με την στήριξη των ανθρώπων τής ομάδας μου, βρίσκομαι στο στάδιο τής αποκατάστασης με την αμέριστη συμπαράσταση των κκ. Βουρλιτη και Τσουγενη, ευελπιστώντας να γυρίσω δυνατός και υγιής ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου στην προσπάθεια που θα κάνει την καινούργια σεζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Βελαώρας.

No comments