«Δημιουργούμε μία παράδοση στο χάντμπολ στην Πυλαία» (vid) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Δημιουργούμε μία παράδοση στο χάντμπολ στην Πυλαία» (vid)

 

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της Πυλαίας, Πάνος Γούσιος, μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή την άνοδο στη Handball Premier και την επόμενη μέρα. Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την άνοδο: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η άνοδος και γενικά η χρονιά είναι ονειρική, καθώς η Πυλαία ανέβηκε τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα, ενώ πήραμε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και το σχολικό πρωτάθλημα με το σχολείο της Πυλαίας, που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από αθλητές της ομάδας. Δημιουργούμε μία παράδοση τα τελευταία χρόνια. Και φέτος πήγαμε στο Παγκόσμιο, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν κάποια παιδιά που είναι και στις Εθνικές ομάδες».

Για το χάντμπολ στην Ελλάδα: «Δεν έχουμε μεγάλη παράδοση. Το συναντάς μόνο σε συγκεκριμένες πειρχές στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν μικρό πυρήνα στην Πυλαία, αλλά είναι αρκετά δύσκολο, γιατί υπάρχει μικρή προβολή, σε αντίθεση με άλλες χώρες».

Για τη φετινή επιτυχία: «Οι επιτυχίες είναι ομαδικές, είναι ικανοποίηση για τον κόπο όλης της χρονιάς, αλλά και για τους παράγοντες που στηρίζουν την προσπάθεια και χαίρονται αυτές τις επιτυχίες».

Για να το αν πρέπει ένας προπονητής να είναι και παιδαγωγός: «Είναι είσου σημαντικό και εμείς στην ομάδα είμαστε πολλοί προπονητές. Στην επιλογή προπονητών στο σωματείο θέλουμε οι προπονητές να είναι παράδειγμα για τα παιδιά».

Για το αν ο ελληνικός αθλητισμός προσπαθεί με λάθος τρόπους να προωθήσει το χάντμπολ: «Είναι ένα άθλημα αρκετά παρεξηγημένο. Με την είσοδο του Ολυμπιακού, συν την παρουσία των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, και επειδή το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας είναι αυτό των μεγάλων ομαδων, πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερη προβολή. Εύχομαι να βρει η Ομοσπονδία τρόπους, ώστε το άθλημα να γίνει πιο προσιτό».

Για την προβολή από την ΕΡΤ: «Φέτος έγιναν κάποια βήματα, προβλήθηκε το άθλημα από τη δημόσια τηλεόραση και μακάρι να μπορούσε να δείχνει περισσότερους αγώνες».

Για την επόμενη χρονιά: «Δεν θα έχουμε μεγάλο μπάτζετ, όπως και φέτος. Θα κινηθούμε με τα δικά μας παιδιά, συν 3-4 πολύ έμπειρους αθλητές. Θα πάμε στο ίδιο μοντέλο, ενώ δεν θ’ αλλάξει ούτε η φιλοσοφία του συλλόγου. Θέλουμε τα νεαρά παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους».

Για τον Βαγγέλη Παυλίδη, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, αλλά ο ίδιος τον είχε και πέρυσι στο χάντμπολ: «Είναι ένα παιδί, που έπαιζε παράλληλα ποδόσφαιρο και χάντμπολ τα τελευταία χρόνια και είναι δικαίωση γι’ αυτόν».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

No comments