«Να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία με τη Νέων» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία με τη Νέων»








Ο διεθνής εξτρέμ της εθνικής Νέων ανδρών, Νίκος Τότος μίλησε αποκλειστικά στο Sportsroom και τον Σωτήρη Νικητάκη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά με την ομάδα του, τον ΓΑΣ Καματερού, την Εθνική αλλά και τους στόχους που έχει για το μέλλον.

Νίκο, ολοκληρώθηκε μία πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα σου τον ΓΑΣ, αλλά και για εσένα που ήταν η πρώτη σου στην Α1. Είσαι ευχαριστημένος από την παρουσία σου;

Εξ αρχής, ο στόχος της ομάδας ήταν να παραμείνει στη κατηγορία, αλλά δυστυχώς ο στόχος δεν επετεύχθη, διότι η διοίκηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς την πλειονότητα των παικτών. Όσο αφορά σε προσωπικό επίπεδο, δεν είμαι ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής μου στα περισσότερα παιχνίδια, παρότι προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα.

Παρότι ήσουν γέννημα θρέμμα του συλλόγου, που πιστεύεις ότι οφείλεται η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σου και παρότι ήσουν καταλυτικός για την άνοδο της ομάδας την προηγούμενη χρονιά;

Ενώ και από την προετοιμασία και στα φιλικά που έδωσε η ομάδα φάνηκε πως είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στα σχέδια του προπονητή. Στην πορεία του πρωταθλήματος είδα τον χρόνο μου να μειώνεται, ενώ ήμουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είχε αναπτυχθεί ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες.

Είπες ότι η διοίκηση δεν ήταν συνεπής προς τις υποχρεώσεις της. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος του υποβιβασμού της ομάδας;

Ξεκάθαρα η διοίκηση ευθύνεται για το ότι η ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στα play-out κόντρα στον Φοίβο Συκεών. Από πλευρά των παικτών, πιστεύω πως τηρήθηκαν όλες οι υποσχέσεις και συνέβαλαν όλοι στο 100%, στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο της ομάδας που μας στήριξε όλη τη σεζόν.

Είσαι εν ενεργεία παίκτης της Εθνικής Νέων Ανδρών και έχετε μπροστά σας μία μεγάλη διοργάνωση το επερχόμενο καλοκαίρι. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
Αρχικά να πούμε ότι θα παίξουμε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στα Σκόπια και ο στόχος της ομάδας είναι να ανέβει στη πρώτη κατηγορία με την κατάκτηση του τροπαίου. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας, αλλά θα συμβάλουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό. Επίσης έχουμε την τιμή να έχουμε στον πάγκο δύο εξαιρετικούς προπονητές, τον head coach Γιώργο Χαλκίδη και τον συνεργάτη του Θεόδωρο Τογανίδη.

Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, η ΑΕΚ να έχει την τιμή να αγωνίζεται στον τελικό του Challenge Cup, παρότι δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ποτάισα Τούρντα.

Αρχικά, όλο το Ελληνικό χάντμπολ θα πρέπει να είναι περήφανο για την συμμετοχή της ΑΕΚ σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό τελικό. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και σε αυτό έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο πως το επίπεδο στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλότερο από το ελληνικό και αυτό φάνηκε κυρίως στον πρώτο τελικό.

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για τους τελικούς του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ;


Σαφώς και οι δύο ομάδες μπορούν να υποστηρίξουν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός αρχικά έχει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες σειρές. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι ξεκούραστος απέναντι σε μία ταλαιπωρημένη από συνεχόμενους αγώνες ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι το ακλόνητο φαβορί. Όσο αφορά την ΑΕΚ, οι συνεχόμενοι αγώνες μπορει να λειτουργήσουν ως προτέρημα, διότι έχει βρει έναν πολύ καλό ρυθμό, σε σχέση με τον Ολυμπιακό που έχει περίπου 2 εβδομάδες αποχή. Πάραυτα, όλα θα κριθούν στο 40×20. Και οι δύο έχουν πολύ έμπειρους προπονητές, τους κυρίους Γραμματικό και Ζαραβίνα αλλά και εξαιρετικούς παίκτες.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον και τη νέα χρονιά;

Οι στόχοι μου είναι να αγωνιστώ στο Top ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και με την Εθνική ανδρών. Όσο αφορά τη νέα χρονιά, ακόμα βρίσκομαι σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες της Handball Premier και θεωρώ πως τα καλύτερα έρχονται.

No comments