Βριληττός 2018: Βραδιά πολιτισμού στο «Τείχος των εθνών» - Τελετή έναρξης (φωτό) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βριληττός 2018: Βραδιά πολιτισμού στο «Τείχος των εθνών» - Τελετή έναρξης (φωτό)

Πολύ όμορφη βραδιά επιφύλαξαν οι άνθρωποι του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, της ΟΧΕ και της ΓΓΑ στο «Τείχος των εθνών» στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Στο πλαίσιο του 6ου διεθνούς τουρνουά χάντμπολ και συγκεκριμένα του πολιτιστικού και κοινωνικού πυλώνα, διοργανώθηκε παράλληλη δράση ενταγμένη στο Βe Active που υλοποιείται στην Ελλάδα από την ΓΓΑ με την ΟΧΕ είναι από τις πρωτοπόρες Ομοσπονδίες στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα. Όλες οι αποστολές των οχτώ Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018, έγιναν μια παρέα, διασκέδασαν παίζοντας street handball και χορεύοντας μαζί με
τα εξαιρετικά κορίτσια από τον σύλλογο «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων» της Ολυμπίας Δραγούνη.

Σε μια συμβολική κίνηση, οι επίσημοι μαζί με τους αρχηγούς των ομάδων φύτεψαν 12 ελιές που συμβολίζουν τη φιλία και την ειρήνη, ανάμεσα στους λαούς. Το κλείσιμο της εκδήλωσης ήταν εντυπωσιακό, καθώς αφέθηκαν στον αττικό ουρανό από όλους τους παρευρισκόμενους, δεκάδες χάρτινα φαναράκια, τα οποία έκαναν τη νύχτα... μαγική!

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ Άρης Κουρής, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 και Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, η Αντιπρόεδρος του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 Κατερίνα Ψωμιάδου, ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Χρήστος Κοτζαμανίδης, η Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, ο Εθνικός Συντονιστής του Be Active Διονύσης Καρακάσης, η πρέσβειρα του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018 Μαρία Τικταπανίδου και σύσσωμο το επιτελείο της ΕΑΠ/ΟΧΕ.

Η τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018»- Χαιρετισμοί επισήμων και διοργανωτών 

Στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018». Οι οχτώ Εθνικές ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και κατόπιν επίσημοι και διοργανωτές απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι ομιλίες:

Κωνσταντίνος Γκαντής (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος): «Καλώς ήρθατε στο διεθνές τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018. Καλωσορίζω και τις οχτώ ομάδες παίδων στο νέο τουρνουά με τη νέα του μορφή, το οποίο θα ονομάζεται «Athens World Cup» από την Διεθνή Ομοσπονδία. Ένα του τουρνουά που εντάχθηκε στο καλεντάρι και είναι ίσως το μοναδικό διεθνούς εμβέλειας που πραγματοποιείται σε αυτές τις ηλικίες στον κόσμο. Είναι το πρώτο από τέσσερα τουρνουά Εθνικών ομάδων που θα διοργανώσουμε σε αυτήν την ηλικία, έχοντας ορίζοντα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021 που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας.
Καλή αρχή σε όλους, καλή επιτυχία στην διοργάνωση. Ευχαριστούμε πολύ το ΟΑΚΑ και τους χορηγούς για την υποστήριξή τους και ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε περισσότερες εθνικές ομάδες, περισσότερους διεθνείς διαιτητές και πιο συναρπαστικά παιχνίδια και ίσως και στο επίπεδο των κοριτσιών. Εύχομαι αυτό το τουρνουά, μέσα από την αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική διάσταση που θα έχει να αφήσει το καλύτερο δυνατό αποτύπωμα σε όλα τα παιδιά, στους συμμετέχοντες και σε όλο το φίλαθλο κόσμο που θα το παρακολουθήσει».

Στέλιος Aγγελούδης (Α’ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής): «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Συγχαρητήρια στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, το ελληνικό χάντμπολ χρειάζεται τέτοιες πρωτοβουλίες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι κοντά και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές, να απολαύσετε την παραμονή σας και να έχετε καλά παιχνίδια».

Δημήτρης Κοτσιώνης (Διευθύνων Σύμβουλος ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018): «Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αποδοχή της πρόσκλησης. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουμε αυτό το τουρνουά και αυτό που εύχομαι εγώ είναι να απολαύσετε τη διοργάνωση, να έχετε υγεία και όποτε με το καλό επιστρέψετε στα σπίτια σας, να σας μείνουν πολύ ωραίες εικόνες από την Αθήνα μας, από το τουρνουά μας. Ένα έχω να σας πω ακόμα, αγάπη, αγάπη, αγάπη…»

Μπάνε Στράνιτς (Υπεύθυνος Προγράμματος/Αγώνων, μέλος Ο.Ε. ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ): «Πριν από πέντε χρόνια αρχίσαμε την προσπάθεια με το 1ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Χρόνο με το χρόνο και με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος γίνεται όλο και καλύτερο. Εύχομαι στους παίκτες να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους, χωρίς τραυματισμούς και να δημιουργήσουν νέες φιλίες».

Μαρία Τικταπανίδου (Πρέσβειρα ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018): «Όλο αυτό που βλέπετε έχει γίνει με πολλή αγάπη, ένα μεγάλο μπράβο σε όσους σχετίζονται με τη διοργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και ένα ακόμα πιο μεγάλο στους αθλητές. Είμαι σίγουρη ότι θα αντιληφθούν τη δύναμη που εκπέμπει ο αθλητισμός και ένα τουρνουά όπως το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».



No comments