Αγκαλιά με την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αγκαλιά με την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Hanball Premier και πρώτο που διεξήχθη στο Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 26-22 του ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες, που έχουν περάσει αλώβητοι από όλες τις δυνατές έδρες στον πρώτο γύρο, έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει 12 νίκες και 1 ισοπαλία απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.

Κυρίαρχος από την αρχή
Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία ο Ολυμπιακός, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με άπιαστες εκτελέσεις των Τζηρά, Σανίκη, Αλβανού και Παπαδιονυσίου κατά σειρά, προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο με 4-0, δείχνοντας από την αρχή
αποφασισμένος να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Ο Σανίκης «απάντησε» πολύ γρήγορα στα γκολ του ΠΑΟΚ ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στα τέσσερα γκολ για το 6-2. Στο 17:16 και με τη διαφορά στο ένα γκολ (7-6) έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την  «ερυθρόλευκη» εμφάνιση ο  Μαυροβούνιος διεθνής πλέι μέικερ, Μπογκτάν Πετρίσεβιτς. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 9-6 μέσα σε ένα λεπτό, με τα γκολ του Τζηρά και του Σανίκη που έφτασε τα πέντε στην αναμέτρηση. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα πέντε γκολ, στο 25:50, με τον εξαιρετικό Γρηγόρη Σανίκη να σκοράρει για έκτη φορά μέχρι εκείνο το σημείο, διαμορφώνοντας το 13-8.  Το ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 15-9 και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη.

Διατήρησε τον έλεγχο και 26-22 τον ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 15-11, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και με τους Σανίκη και Κανδύλα έγραψε το 17-12. Μετά από πολύ ώρα στο παιχνίδι η διαφορά έπεσε στα δυο τέρματα, ωστόσο και πάλι η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση με τον Παπαδιονυσίου να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να δίνει και πάλι «αέρα» τριών τερμάτων στον Ολυμπιακό, για το 19-16 λίγο πριν τα μέσα του ημιχρόνου. Παπαδιονυσίου και Κανδύλας, πρόσθεσαν δυο ακόμα γκολ στην «ερυθρόλευκη» μηχανή και το 22-18 στο 22:36 καθιστούσε τον Ολυμπιακό απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Με το τελικό 26-22 ο Ολυμπιακός συνεχίζει να οδηγεί, ως αήττητος, την κούρσα του πρωταθλήματος απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής και αυξάνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της  πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αθλητή του Φιλίππου Βέροιας, Άκη Ψωμιάδη, που έφυγε από τη ζωή πριν μερικές μέρες, κάνοντας σκι στα 3-5 Πηγάδια.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 5-2, 7-4, 9-6, 12-8, 15-9 (ημχ.), 17-12, 18-15, 19-16, 20-17, 23-19, 26-22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης 2, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 4, Καραμπουνριώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς 1, Στουμπής 1, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 8, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ζάγκας, Πανιόπουλος, Παλάσκας 4, Τσίλης 2, Νικολαΐδης 1, Κοκώνης 1, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς 1, Κέζιτς, Κυπραίος 4, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 8, Κοτανίδης

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας Δίλεπτα: 6-6 Πέναλτι: 1/2-6/7

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν δυο βαθμοί και μόνο. Ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτεροι και πήραμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, μας δίνει περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, γιατί ξέρω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, απλά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κάτι γινόταν και κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν κάτω και από κάποιο σημείο και μετά κοιτάγαμε πως δεν θα πάρουμε ποινές. Το παιχνίδι είχε περισσότερες διακοπές από ότι χρειάζεται».   

Ο Αλέξης Αλβανός από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε, με έναν αντίπαλο που θα τον συναντήσουμε και αργότερα πολλές φορές. Ήταν μια νίκη ουσιαστικά για να κλειδώσουμε την πρώτη θέση από νωρίς. Αν και έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα είμαστε ξεκάθαρα το φαβορί. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη συνέχεια. Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε μια καλή διαφορά. Τρέξαμε πολύ και στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που έπρεπε δείξαμε την εμπειρία που μας διακατέχει».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Σεϊρεκίδης αναφέρθηκε τόσο στην αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους", όσο και στη συνέχεια της σεζόν:

«Στο πρώτο ημίχρονο παρότι προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε τα πατήματα μας στην επίθεση και ειδικά στην άμυνα όπου δεχόμασταν γκολ από το κέντρο. Έπρεπε να ήταν πιο προωθημένη η άμυνα μας. Διορθώσαμε κάποια πράγματα, πήγαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος όμως αυτό δεν έφτανε. Κρατάμε την προσπάθεια. Η πρώτη θέση είναι πολύ δύσκολη. Από κει και πέρα εμείς πρέπει να κρατήσουμε τα κεκτημένα. θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Σίγουρα έχουμε ακόμα δύσκολα παιχνίδια, χρειάζεται συγκέντρωση και ωριμότητα σε όλους τους τομείς».


No comments