Απαντητική επιστολή της EHF για τα γεγονότα στο F4 της Κολωνίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απαντητική επιστολή της EHF για τα γεγονότα στο F4 της Κολωνίας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) απάντησε στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) αναφορικά με τα γεγονότα στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κολωνία σχετικά με την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» και την ανάρτηση φωτογραφίας που εμφανιζόταν χάρτης της ΠΓΔΜ με Ελληνικές περιοχές.

Η EHF αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος που ο επίσημος εκφωνητής του αγώνα ανέφερε την ομάδα της Βαρντάρ ως «μακεδονική» και ενημερώνει την ΟΧΕ πως θα επιστήσει την προσοχή στον εν λόγω εκφωνητή για μελλοντικές μεταδόσεις. Η αιτιολογία ήταν πως το έκανε
για λόγους συντομίας -όπως και σε εκφωνήσεις ονομάτων άλλων χωρών- προφανώς μη γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση σημαίας με ελληνικά εδάφη σε χάρτη στα αποδυτήρια της ομάδας της Βαρντάρ σε φωτογραφία που αναρτήθηκε σε επίσημες ιστοσελίδες της, η EHF διευκρινίζει ότι αυτή, όπως και άλλες έχουν τραβηχτεί από εθελοντές-εκπαιδευόμενους ρεπόρτερ οι οποίοι δεν είναι γνώστες του θέματος και λίγο πολύ δρουν ανεξάρτητα. Κατόπιν εσωτερικής έρευνας από το τμήμα επικοινωνίας της EHF η φωτογραφία απομακρύνθηκε.

Σε ότι αφορά την ανάρτηση της σημαίας εντός των αποδυτηρίων από μέλη της αποστολής της ομάδας των Σκοπίων, η EHF εκτιμά ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη, όμως ταυτόχρονα θεωρεί την πράξη αυτή ως προκλητική και ως εκ τούτου θα προωθήσει τα σχετικά στοιχεία στο αρμόδιο πρόσωπο για την εκκίνηση νομικών διαδικασιών, προκειμένου να εξεταστεί αν πρέπει να ξεκινήσει δικαστική διαδικασία κατά των υπευθύνων εντός του νομικού-πειθαρχικού συστήματος της.

Επίσης εντός του εγγράφου της η EHF αναφέρει ότι σε καμία επίσημη επικοινωνία της δεν χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και πως θα μεριμνήσει να ενημερωθούν άπαντες για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία πάνω στο θέμα αυτό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών Κ17 που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ το διάστημα 31 Ιουλίου- 6 Αυγούστου 2017 με την συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδος.

No comments