Δημήτρης Κοτσιώνης: "Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ο μόνος που δεν έχει ευθύνη" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημήτρης Κοτσιώνης: "Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ο μόνος που δεν έχει ευθύνη"

Την απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΜΚΧΕ Βριληττός κου Δημήτρη Κοτσιώνη, προκάλεσε η αναφορά για την εξέλιξη της σύμβασης μεταξυ ΟΧΕ και Βριληττός, στο άρθρο με τίτλο, "Η "ανωμαλία" και το μέλλον των ηλικιακών πρωταθλημάτων". Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο που απέστειλε ο κ. Κοτσιώνης:

"Καλησπέρα Στάθη, είναι η πρώτη φορά που γράφω στο blog σου & πιστεύω ότι θα είναι "συλλεκτική", γιατί δεν προτίθεμαι & δεν θα χρειαστεί να επανέλθω.

Οι λόγοι είναι δύο & είναι συνδυαστικοί. Πρώτον γιατί το όνομα μου (Νόμιμος εκπρόσωπος του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ) αναφέρεται από κάποιον επώνυμα & δεύτερον γιατί γνωρίζω/ουμε ποιος είναι.

Θα ήθελα να ξέρεις ότι αν η αναφορά του ονόματός μου γινόταν (όπως ανα διαστήματα γίνεται) από ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, κρυπτόμενα, αργόσχολα, κακομαθημένα & με άσχημα παιδικά τράυματα, δεν θα απαντούσα, αλλά θα ...... τους άφηνα να με γλεντάνε !!!!!

Στην Μαδαγασκάρη όταν θέλουμε να αναφέρουμε το όνομα κάποιου που .... είναι ΚΙΟΤΗΣ & κρύβεται με ψευδώνυμο, χρησιμοποιούμε ένα ζώο που τον χαρακτηρίζει γράφοντας τον τρόπο επικοινωνίας του, π.χ. αν πρέπει να αναφερθώ στον ΔΙΚΑΙΟ, θα έβαζα το ΜΠΕ ..... ΜΠΕ ..... !!!!! ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ !!!!

Το τελευταίο μου βγήκε αυθόρμητα .... δεν μπόρεσα να ελέγξω τον εαυτό μου, παρεκτράπηκα, άσχετο & ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Και για τους πολύ γραμματιζούμενους ο ΔΙΚΑΙΟΣ είναι δοκησίσοφος, δηλαδή αυτός που νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα και που κομπάζει γι΄αυτό, κοινώς νομίζει ότι είναι ξερόλας αλλά στην πραγματικότητα είναι ΧΑΙΒΑΝΙ με εμφανές τάσεις μεγαλομανίας !!!!

Οι υπόλοιποι (που είναι αρκετοί ... πανάθεμά τους) όπως λέμε ξανά στο εξωτικό νησί μου, ... moura moura.... ali kia mati ..... masouspouri !!!!

Σε ότι αφορά τώρα το ερώτημα σου στο υστερόγραφο της αναρτησης σου, η απάντησή μου είναι ότι ο Αθλητικός Φορέας ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ Α.Μ.Κ.Χ.Ε., τιμά στο ακέραιο την σύμβαση χορηγίας που έχει υπογράψει με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας. Η σύμβαση αφορά μόνο την ηλικία των Παμπαίδων Α'. Η διάρκεια της είναι δυο χρόνια & λήγει σωστά προς το τέλος του 2017.

Ότι έχουμε δεσμευτεί, έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο & για την ακρίβεια ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τα συμφωνηθέντα. Σε δράσεις που δεν έγιναν, ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ο μόνος που δεν έχει ευθύνη.

Προτάθηκαν - ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ από την μεριά μας, όπως οφείλαμε - αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν.

Θα ήθελα να δεχθείς την απάντησή μου & να την αξιολογήσεις ως έντιμη & πλήρως ειλικρινής. Αν θεωρείς ότι δεν είναι ολοκληρωτικά αληθής, επιζητήσε από το άλλο συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης, την απάντησή του.

Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ μέχρι τώρα έχει βοηθήσει στο να γίνουν τα εξής :

-Ολική κάλυψη προετοιμασίας (3 ημερών Βέροια), Κλιμακίου Παίδων για την συμμετοχή της στο 3ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ (20 άτομα).
-Ολική κάλυψη συμμετοχής του Κλιμακίου Παίδων στο 3ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ (20 άτομα).
-Ολική κάλυψη προετοιμασίας (4 ημερών Βέροια), Εθνικής Παίδων για την συμμετοχή της στο 4ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ (24 άτομα).
-Ολική κάλυψη συμμετοχής της Εθνικής Παίδων στο 4ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ (20 άτομα).
-Ολική κάλυψη προετοιμασίας (4 ημερών), Εθνικής Παίδων για την συμμετοχή της στο 5ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ (26 άτομα).
-Ολική κάλυψη συμμετοχής της Εθνικής Παίδων στο 5ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ (21 άτομα).
-Μερική κάλυψη -πλήρωσε 80 εισιτήρια Τρένου- Διακλιμακιακού καμπ (4 ημερών Προσοτσάνη).
-Ολική κάλυψη προετοιμασίας (3 ημερών Βέροια), Εθνικής Παμπαίδων για την συμμετοχή της στην Βοσνία στο διεθνές τουρνουά Lokomotiva CUP (25 άτομα).
-Ολική κάλυψη συμμετοχής Εθνικής Παμπαίδων -παρθενικό ταξίδι- στο διεθνές τουρνουά στην Βοσνία Lokomotiva CUP (22 άτομα).
-Ολοκληρωτικό ιματισμό για την Εθνική Παμπαίδων (24 άτομα).
-Ιματισμό για τους προπονητές Ανάπτυξης (16 σετ φόρμας).

Και σαν υστερόγραφο θα σου ανέφερα ότι ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ -που τόσο έχει στοχοποιηθεί- έχει προσφέρει 10 φιλικά παιχνίδια στην Εθνική Παίδων -με αντιπάλους τις Εθνικές Σερβίας, Κροατίας, Ισραήλ, Κύπρου, Ουγγαρίας, Αυστρίας, Βοσνίας, Ρουμανίας- & 5 φιλικά παιχνίδια στο Κλιμάκιο Παίδων !!!!

Αγαπητέ Στάθη, δράττομαι της ευκαιρίας να σου αναφέρω μερικά στοιχεία καθώς & σκέψεις για το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, όπως επίσης & κάποια "σχόλια" για τα βαπτισμένα από εμένα ..... ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.

Σε ότι αφορά το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, έχω μεγάλη ευαισθησία & έχω δώσει δύσκολες "μάχες" για να τον κρατήσω ζωντανό, να προστατεύσω το όνομα, τον σκοπό & την διαφορετικότητα που πρεσβεύει.

Για εμάς -ίσως είμαστε & οι μόνοι- πιστεύουμε ότι το τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ΔΙΕΘΝΕΣ !!!!

Το τουρνουά γίνεται -ήρθε η ώρα μετά από 5 χρόνια να το δημοσιοποιήσω- στην μνήμη για τον άδικο χαμό του ανιψιού μου Julio (J.J.B.) που σε ηλικία 3 ετών δεν κατάφερε να μείνει μαζί μας & πήγε .... ταξίδι ψηλά στους αγγέλους για να τους κάνει παρέα. Ήταν μια πρωτοβουλία της "οικογένειας μου" να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στα μικρά παιδιά -& ειδικότερα στα ελληνόπουλα- δράσεις & εικόνες που το δικό μας παιδί δεν πρόλαβε να γευτεί. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι αύριο κλείνουν 6 χρόνια από το .... ταξίδι του "φίλου" μου στους αγγέλους !!!!

Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ Στάθη, έχει αποδείξει με πράξεις & όχι με λόγια την στήριξη του στο Ελληνικό χάντμπολ, χωρίς να επιζητεί ανταποδοτικά. Είναι ένα πολυμορφικό τουρνουά που τα παιδιά είναι οι επικαρπωτές όλων των δράσεων του.

Έκλεισε πέντε συνεχή χρόνια & στην διαδρομή του έχουν συμμετάσχει, 13 διαφορετικές χώρες, 11 Εθνικές ομάδες, 13 σύλλογοι του εξωτερικού, 19 ομάδες απο την Ελλάδα. Συνολικά 83 συμμετοχές & 1952 αθλητές-προπονητές !!!!!

Και όλα αυτά από μια παρέα ανθρώπων που με πολύ όρεξη, κόπο, θυσίες, αγάπη & χαμόγελα, προσφέρουν ανιδιοτελώς για το χάντμπολ & την Ελλάδα μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.

Γνωριζεις πολύ καλά ότι δεν διοργανώνουμε πανελλήνιο - open πρωτάθλημα, ώστε να "υποχρεούμαστε" σε ανταποδοτικά προς την ομοσπονδία μας. Πιστεύουμε όμως ότι ΠΡΕΠΕΙ να προσφέρουμε & αυτό κάνουμε.

Τηρούμε από την αρχή του ... ταξιδιού, όλες τις προϋποθέσεις που ο αθλητικός νόμος, αλλά & η μετέπειτα εγκύκλιος της ομοσπονδίας μας ορίζει. Αυτό είναι από μέρους μας, συνειδητή επιλογή & όχι λόγω του ότι είναι υποχρεωτική. Παρόλο που έχουμε σχέση "χορηγίας" με την ομοσπονδία μας, δεν απαιτήσαμε να μας εντάξουν & εμάς στους χορηγούς της σε όλα τα επικοινωνιακά της μέσα.

Ίσως το περιμέναμε & να μας στεναχώρησε που δεν έγινε μέχρι & σήμερα, αλλά δεν προκαλέσαμε ποτέ θέμα. Επίσης ποτέ δεν ζητήσα από ανθρώπους που έχουν θεσμική θέση στην ομοσπονδία μας, να μεσολαβήσουν & να "πιέσουν" ελληνικές ομάδες, στο να συμμετάσχουν στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Πιστεύω ότι τα κριτήρια για να πάρουν μέρος στο τουρνουά μας (αναφέρομαι μόνο στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, για να μην υπάρξει παρερμηνεία) πρέπει να είναι η ποιότητα, αγάπη, ζεστασιά, πολυμορφικές δράσεις, συμμετέχοντες ομάδες (κυρίως του εξωτερικού) & φυσικά το οικονομικό αντίτιμο.

Αρμόδιοι στο να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να είναι, πρώτα τα παιδιά & μετά γονείς (οικονομικοί αιμοδότες), προπονητές, πρόεδροι. Επουδενί οι "πιέσεις", "παρακάλια", "εκβιασμοί" (κάτι που βίωσα πολύ έντονα πρόσφατα & ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ).

Αυτή είναι η γνώμη μου & την καταθέτω δημοσίως (δυστυχώς δεν είχα ποτέ άλλο "βήμα" να την εκφράσω). Και δεν εννοώ "βήμα" Μ.Μ.Ε..

Νιώθουμε πολύ όμορφα με την απόφαση της ομοσπονδίας μας, στο να εντάξει & το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ στα ελληνικά τουρνουά που τα διέπει ένα διαφορετικό "καθεστώς", από τα υπόλοιπα που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα (γνώμη μου είναι ότι όλα είναι πολύ αξιόλογα). Μας τιμά ότι οι λόγοι που αναφέρθηκαν είναι η φερεγγυότητα, αξιοπιστία & η άρτια οργάνωσή μας.

Υπάρχει όμως & η άλλη πλευρά. Πιθανόν ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να κούρασε ή να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που "κάποιοι" επιθυμούν. Πιθανόν να μην βοήθησε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο χάντμπολ μας, στην "Ανάπτυξη" & να έκανε το αντίστροφο. Πιθανόν να μην συμβιβάστηκε με νοοτροπίες & καταστάσεις που αντιμετώπισε. Πιθανόν να μην αποδέχτηκε "πολιτικές" επιφανών παραγόντων & να μην εντάχθηκε σε "στεγανά" προκαθορισμένα καλούπια. Πιθανόν να έκανε το λάθος & να ανέβασε αρκετά τον "πήχη". Πιθανόν να μην δέχτηκε στην "οικογένειά" του πρόσωπα που δεν ταίριαζαν με την φιλοσοφία & το σκοπό του τουρνουά. Πιθανόν να μην κατάφερε να "εμπνεύσει"

τους υπεύθυνους των ελληνικών ομάδων για την συμμετοχή τους στο τουρνουά. Πιθανόν να ήταν πολύ δαπανηρός για την κάθε οικογένεια που αποφάσιζε να συμμετάσχει το παιδί της. Πιθανόν να μην έπρεπε δυο παιδιά που γνωρίστηκαν μέσω του χάντμπολ & που η ζωή τους έδωσε την δυνατότητα, να το δημιουργήσουν, στηρίζοντάς το με πολλά όνειρα & πολύ αγάπη.

Αυτό όμως που κατάφερε & όλοι μας οι άνθρωποι του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ χαιρόμαστε, είναι ότι τα πρόσωπα των παιδιών τα βλέπαμε κάθε χρονιά στον αποχωρισμό μας, χαμογελαστά & πολύ "γεμάτα". Αυτή η εικόνα δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κανένα κείμενο, αν δεν την βιώσεις. Αυτή είναι η επιτυχία του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, γιατί οι πραγματικοί "κριτές" μας, είναι τα παιδιά. Εξίσου υπερήφανοι είμαστε για την αναφορά του τουρνουά μας, ως ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Αυτό μπορείς εύκολα να το διασταυρώσεις μιλώντας με ομοσπονδίες, συλλόγους αλλά & ανθρώπους που "υπηρετούν" το χάντμπολ στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά πολύ έντονα τα συναισθήματα που μας περιβάλλουν όλους μας, γιατί η Ελλάδα μας & στον τομέα αυτό, ακούει μόνο θετικά σχόλια. Νιώσαμε επιπλέον χαρά, βλέποντας στον ευρωπαϊκό τελικό ανδρών να αγωνίζονται δυο ομάδες (Παρί - Βαρντάρ), που πριν λίγο καιρό οι ακαδημίες τους, είχαν έρθει στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ !!!!!!

Θα μπορούσα να σου αναφέρω επίσης, παρά πολλά θετικά που το τουρνουά φέρνει π.χ. τόνωση της τοπικής οικονομίας (εν καιρό οικονομικής κρίσης), προβολή & διάδοση του αθλήματος (εντός - εκτός Ελλάδας), ανάδειξη της χώρας μας με πολύ θετικά σχόλια στο εξωτερικό, παρά πολλά παιχνίδια για την εθνική μας ομάδα, (χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ομοσπονδίας - αθλητών), προσέλκυση μεγάλων συλλόγων & εθνικών ομάδων από το εξωτερικό (νομίζω ότι συμφωνείς μαζί μου λόγω & της σχέσης σου με το ευρωπαϊκό χάντμπολ, ότι τα ονόματα που έχουν έρθει είναι "τεράστια"), φιλίες-εικόνες-παραστάσεις-συναγωνισμός των δικών μας παιδιών με παιδιά από άλλες χώρες, επιμορφωτικά σεμινάρια (προπονητών - διαιτητών, παρατηρητών), διοργάνωσεις αξιολόγησης διαιτητών (Young Referee Project), ημερίδα ορθοπαιδική, πολιτιστικές περιηγήσεις & ανάδειξη της πολύ πλούσιας κληρονομιάς μας, ευαισθητοποίηση & συνύρπαξη με παιδιά που έχουν ειδικές δεξιότητες (Χαμόγελο του Παιδιού - Πρωτοβουλία για το Παιδί - Κέντρο Μέριμνας), προβολή & επιπλέον στήριξη σε συλλόγους που συνδιοργανώνουν το τουρνουά, ανταποδοτικά σε ομάδες που έχουν "ταξιδέψει" τα περισσότερα χρόνια στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ και πολλά πολλά ακόμα, αλλά δεν έχει καμία σημειολογική ΠΙΑ αξία.

Πιθανόν να έφτασε η ώρα που το ....... ταξίδι του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, τελειώνει. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε όλοι εμείς οι συντελεστές του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Όπως είχα αναφέρει & παλιότερα, η "οικογένεια" μας είναι πολύ μεγάλη & πολύ ισχυρή. Κάνουμε κάτι με αγάπη & όταν νιώσουμε ότι η προσφορά μας παύει να είναι επιθυμητή, τότε πάμε αληθινά για .... μπάνιο (φωτό από όμορφες παραλίες υπάρχουν στο f/b μου) ........

Παρατηρώ με προσοχή ότι εντείνονται οι στοχευόμενες προσπάθειες εναντίον μου & "να πέσει ..... μαύρο στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ","να μας .... αδειάσει την γωνιά". Η περίοδος που γίνεται (πριν το Πάσχα), πρέπει να "απελευθερωθεί" από το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ απαραιτήτως. Υπάρχουν άλλα σχέδια για αυτή την περίοδο & από την στιγμή που ο διοργανωτής του τουρνουά είναι μη ελεγχόμενος, αγύριστο κεφάλι, μοναχικός & πάνω από όλα διαφορετικός, τότε πρέπει να .... αφανιστεί. Επίτρεψέ μου να μείνω εδώ & να μην επεκταθώ.

Δεν με πειράζουν καθόλου τα όποια σχόλια για το πρόσωπό μου. Κοιμάμαι πολύ ήσυχα & δόξα τον Θεό, πάρα πολύ. Είναι μοναδικό το ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ-ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (κυριολεκτικά & μεταφορικά). Όπως συνηθίζω να λέω (& ας με πειράζουν για αυτό οι φίλοι μου), να μπουν όλοι σε μια ... σειρά, ένας - ένας & θα απαντήσω σε όλους !!!

Όπως επίσης δεν με πειράζει η ανάμειξη του ονόματος μου, για να "χτυπήσουν" την ομοσπονδία μας, τους ΦΙΛΟΥΣ εθελοντές συνεργάτες μου & τον σύλλογο που αθλούνται τα παιδιά μου.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι προσπαθώντας να "χτυπήσουν" εμένα, ανακατεύουν το ανήλικο παιδί μου. Γκεμπελική μέθοδος που επιεικώς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Χαίρομαι όμως γιατί σαν "οικογένεια" με μπροστάρη τα δυο μεγαλύτερα παιδιά μας, το αντιμετωπίζουμε & προχωράμε. Με ψηλά το κεφάλι & πολύ αγάπη. Όσα & αν του προσάπτουν, όσα & αν προσπαθούν να του κάνουν, όσα & αν ονειρεύονται να πετύχουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον κάνουν πιο δυνατό & πιο ώριμο στο να καταλάβει τι είναι η ζωή & πως πρέπει να την αντιμετωπίσει. Είμαι πολύ περήφανος που ότι προσπαθεί με πολύ κόπο το υλοποιεί, επιστρέφοντας πίσω στους ίδιους σαν μπάλα χάντμπολ (επίκαιρο .... από το πρόσφατο τελικό Ε.Σ.Χ.Α.), τις όποιες προσπάθειες εναντίον του !!!!!!

Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που όποιος το γνωρίσει, το ερωτεύεται. Ο έρωτας & η σχέση μας είναι πραγματικά αμφίδρομη & μοναδική.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την ανάρτηση της απαντήσεως μου. Πιστεύω να σε κάλυψα στο ερώτημα σου. Επίσης σε ευχαριστώ για την "κατάχρηση" που έκανα αναφέροντας μερικά στοιχεία & σκέψεις για το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Μα πιο πολύ σε ευχαριστώ για την "σιωπηλή" κατανόηση σου στα σχόλια μου, προς τα ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ που με αποκαλούν ....... "Για όλα φταίει ο Κοτσιωνης".

Έχει γίνει VIRAL (να & το ... αγγλικό μου !!!), μου αρέσει, το αποδέχομαι ... χαχαχα, το χρησιμοποιώ & είναι η πιο καλή απόδειξη ότι εντέλει κάτι καλό έχω κάνει στο άθλημα που λατρεύω !!!!!!

Κλείνοντας αυτό το μακροσκελές "σεντόνι", τους αποχαιρετώ λέγοντας ότι στον ουτοπικό, μαύρο & χωρίς αγάπη κόσμο που υπάρχουν ως ύπαρξη, όταν θα χρειαστούν (στα πονεμένα - μοναχικά - θλιμμένα γεράματά τους) φροντίδα & στοργή, το ΘΑΛΕΡΟΣ (να & .... η διαφήμηση !!!) θα τους την προσφέρει απλόχερα, μαζί με την σπέσιαλ περιποίηση (άνευ χρημάτων) του ...... μεγάλου υποκλισμού !!!!!

Φιλικά,

Κοτσιώνης Δημήτρης ή αλλιώς ...

Για όλα φταίει ο Κοτσιώνης !!!!

Υ.Γ.1 Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον !!!!!

Υ.Γ.2 Η αξέχαστη Βίκη Μοσχολιού, στο υπέροχο τραγούδι "Ξενύχτησα στην πόρτα σου", αναφέρεται πολύ παραστατικά & αληθινά για τα ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ........ εδώ είναι πλούσιοι & φτωχοί, άνθρωποι & ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ......

Υ.Γ.3 Μεγάλωσα ΜΑΧΗΤΗΣ & όχι ΔΙΑΣΗΜΟΣ (τώρα το ..... τερμάτισα !!!!). "

No comments