Μνήμες από το παρελθόν και κοινωνική προσφορά στο KIKLOPAKI CUP 2015. Το πρόγραμμα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μνήμες από το παρελθόν και κοινωνική προσφορά στο KIKLOPAKI CUP 2015. Το πρόγραμμα

Μνήμες από το ένδοξο παρελθόν των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης θα ξυπνήσουν αύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, όπου κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του KIKLOPAKI CUP 2015 θα τιμηθεί η θρυλική ομάδα των Κυκλώπων του 1995, μια από τις τότε μεγάλες δυνάμεις της Α’ Εθνικής Γυναικών, που εξασφάλισε την έξοδο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της σεζόν 1995-1996 αλλά και ο τότε πρόεδρος του συλλόγου κ. Γραμμάτης Γιώργος.
Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 20 ετών από εκείνη την ιστορική επιτυχία, οι αθλήτριες της ομάδας του ’95 θα βρεθούν ξανά στο γήπεδο, όπου μεγαλούργησαν για να ξυπνήσουν μεγάλες αναμνήσεις από εκείνες τις ένδοξες μέρες.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα των Κυκλώπων για να πετύχει την ιστορική έξοδό της στην Ευρώπη στηρίχθηκε σε αθλήτριες της Θράκης, ενώ τη σεζόν που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια ενισχύθηκε ιδιαίτερα από σπουδαίες ξένες και διεθνείς Βεροιώτισσες αθλήτριες.
Να θυμίσουμε ότι σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα των Κυκλώπων αγωνίζονταν ιδιαίτερα αξιόλογες αθλήτριες, όπως η Λίσα Μαρίνοβα, η Γιολάντα Ναταλία Αλεξάνδροβα, αλλά και οι τότε διεθνείς Λίτσα Κουσουλάκη, η Ρίτσα Μαυρογένη και η Σωτηρία Κοτσίδου μαζί με τις σπουδαίες Αλεξανδρουπολίτισσες Μάγδα Ματανά, Κούλα Νικολτσούδη, Ελένη Ντούμα.

Η σύνθεση της ιστορικής ομάδας, που πήρε μέρος στον ιστορικό αγώνα με την Σέφσκι Βένατς του
Βελιγραδίου στις 15.10.1995 στην Αλεξανδρούπολη, αποτελούνταν από τις εξής αθλήτριες: Μαρία Καχιρμάνη, Δέσποινα Δολακάκη, Σόνια Πεχλιβάνη, Κούλα Δεληγιάννη, Καλλιόπη Διανάκου, Μάγδα Ματανά, Λίτσα Κουσουλάκη, Λίσα Μαρίνοβα, Ελένη Ντούμα, Δώρα Μαυρουδάκη, Κούλα Νικολτσούδη και Μαρία Καρασουλτάνη.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης (17:00) και του αγώνα της τοπικής ομάδος οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρνουν στο γήπεδο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν στο πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η διοίκηση των Κυκλώπων καλεί  όλο τον κόσμο της πόλης να βοηθήσει στη συγκέντρωση όσο το δυνατών περισσοτέρων αγαθών, ώστε να να βοηθηθούν συνάνθρώποι που έχουν ανάγκη αυτές τις Αγιες ημέρες.

Οσο αφορά το αγωνιστικό μέρος, με 12 ομάδες θα διεξαχθεί το KIKLOPAKI CUP 2015. Οι ομάδες που θα δώσουν το παρών στην Αλεξανδρούπολη είναι:

Α.Σ. ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΦΕΡΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΚΥΚΛΩΠΑΚΙΑ
H.C. XASKOVO
BEKI GABROVO
ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΔΡΑΜΑ 86
Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ
H.C. GABROVO

Οι πρώτοι των ομίλων Α , Β και Γ περνάνε στα ημιτελικά και τη τετράδα συμπληρώνει ο νικητής του αγώνα του καλύτερου δεύτερου των ομίλων με τον πρώτο του Δ ομίλου.

Στη τελετή έναρξης θα υπάρχουν χορευτικά από το σύλλογο RITMODE ARTE και φιλικό παιχνίδι των μικρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου.

Οι μετακινήσεις των ομάδων θα γίνονται με λεωφορεία και τους αγώνες θα διευθύνουν διαιτητές του Συνδέσμου Α. Μακεδονίας και Θράκης.

Τη Κυριακή το βράδυ θα υπάρχει γλέντι για τις ομάδες στο ξενοδοχείο Τhraki Palace.

No comments