Πρόβα κυπέλλου στο Δαϊς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόβα κυπέλλου στο Δαϊς

Επικίνδυνη έξοδος για τον «δικέφαλο» του Βορρά στο Δαϊς

Αν υπάρχει μία έδρα στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει τους περισσότερους βαθμούς, ακόμα και στην περίοδο της κυριαρχίας του, τότε αυτή είναι του Δούκα. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει χτίσει μια εντυπωσιακή παράδοση, αφού στην Αθήνα έχει κερδίσει 9 φορές τον ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος» έχει επικρατήσει μόλις 2 φορές, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Μάλιστα ο Δούκας κρατούσε αήττητο για επτά χρόνια (6 νίκες- 1 ισοπαλία), το οποίο ο ΠΑΟΚ έσπασε την περσινή χρονιά με την νίκη του 22-16.

Το σημερνό παιχνίδι των δύο ομάδων έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά και την σημερινή
κλήρωση που όπως προέκυψε θα τους φέρει ξανά να αντιμέτωπους στο ίδιο γήπεδο στις 27/1 για μία θέση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη βρίσκεται σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά, ειδικότερα μετά το «διπλό» στον Βύρωνα απέναντι στην ΑΕΚ και θέλει να κερδίσει, ώστε σε περίπτωση που ο Διομήδης χάσει βαθμούς από την ΑΕΚ να περάσει πάλι πρώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος εδώ και 10 παιχνίδια (9 νίκες- 1 ισοπαλία) σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ο Δούκας διατηρεί αήττητο εδώ και πέντε αγώνες (4 νίκες- 1 ισοπαλία) επίσης σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο πίβοτ του Δούκα Ανδρέας Αραπακόπουλος επεσήμανε: «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας και ένα καλό σερί αποτελεσμάτων. Σίγουρα το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά στην έδρα μας θα παλέψουμε το παιχνίδι. Όπως πάντα θα πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνα μας». Όσον αφορά την κλήρωση είπε: «Είναι δύσκολη, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί και στοχεύει στο νταμπλ, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να παίξουμε στο φάιναλ φορ».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο έμπειρος πίβοτ Νίκος Κοκκώνης είπε: «Τα παιχνίδια με τον Δούκα είναι πάντα δύσκολα. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος με νεανικό και μαχητικό ρόστερ. Επιβάλλεται να έχουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση, τόσο στο αυριανό παιχνίδι, όσο και στο ματς του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι έχουμε το πλεονέκτημα λόγω εμπειρίας, αλλά η άμυνα μας θα είναι ένα στοιχείο πολύ κρίσιμο για την έκβαση των αγώνων».

No comments