Οι καλύτεροι του αθλητισμού της Θράκης. Οι υποψηφιότητες του χαντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι καλύτεροι του αθλητισμού της Θράκης. Οι υποψηφιότητες του χαντμπολ

Το 2015 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, τοThrakiSportS για ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες. Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportS, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης, αποφάσισε και φέτος να αναδείξει τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η ψηφοφορία αυτή, που πλέον έχει γίνει
θεσμός για τον αθλητισμό της Θράκης και αναδεικνύει τους κορυφαίους των κορυφαίων στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η  συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά αρκετές ημέρες διεργασιών και προτάσεων, κατέληξε σε έναν (ενδεικτικό) αριθμό υποψηφίων ανά κατηγορία. Οι υποψηφιότητες του χάντμπολ στο διαγωνισμό είναι:

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο νεαρός αλεξανδρουπολίτης αθλητής αγωνίστηκε όλη τη σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μετέχει σταθερά στις μικρές Εθνικές Ομάδες, ενώ μετά τον τραυματισμό του Αλέξη Αλβανού, κλήθηκε επάξια να καλύψει το κενό του  στο αρχικό σχήμα των νταμπλούχων Ελλάδος.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015
ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μαθήτρια με άριστες επιδόσεις στο σχολείο αλλά και αθλήτρια πολυτάλαντη, με εξίσου επιτυχημένο παρελθόν σε στίβο και βόλεϊ, είδε στην διάρκεια της περσινής σεζόν να εκτοξεύονται οι μετοχές της ως αθλήτρια του χάντμπολ, αγωνιζόμενη στην θέση της τερματοφύλακα. Στην διάρκεια του 2015 η Αλεξανδρουπολίτισσα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδος με την ομάδα της Νέας Ιωνίας και αγωνίστηκε μαζί της στην Ευρώπη. Παράλληλα, ψηφίστηκε ως η κορυφαία τερματοφύλακας της Α1 Κατηγορίας και μέλος στην καλύτερη επτάδα του πρωταθλήματος. Παρόλο που τυγχάνει ακόμα νεάνιδα, έχει συμμετοχές και με την Εθνική Γυναικών. Ενα γκολ που πέτυχε με την φανέλα της Εθνικής από το ένα τέρμα στο άλλο, έγινε viral στο ίντερνετ και σχολιάστηκε από τα μεγαλύτερα αθλητικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, επέστρεψε δριμύτερη με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Η Ξανθιώτισσα αποτελεί σταθερά την πρώτη σκόρερ της  ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης σε εγχώριους αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις. Αν και εμφανώς επηρεασμένη από την πολύμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού, η ποιότητά της ήταν τέτοια που για ακόμα μια φορά οι προπονητές της Α1 Γυναικών την ανέδειξαν στην κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος, ψηφίζοντάς την ως την καλύτερη αριστερής εξτρέμ όλης της Α1 Γυναικών.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και έξι χρόνια, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2015 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα αλλά ορίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τους άρχοντες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων  Χειροσφαίρισης, αλλά και σε αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ακόμα και της κορυφαίας διοργάνωσης του Champions League. Παράλληλα, είναι γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Αναδείχθηκαν δεύτεροι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι και κατάφεραν να μπουν στις 30 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τρεις αθλητές τους στελέχωσαν την Εθνική Ομάδα Μπιτς Χαντμπολ, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας που φιλοξενήθηκαν στην Πεσκάρα. Δήλωσαν συμμετοχή για δεύτερη σερί χρονιά στο άτυπο Τσάμπιονς Λιγκ του Μπιτς Χάντμπολ που διοργανώθηκε στα Κανάρια της Ισπανίας, αλλά απέσυραν την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

περισσότερα εδώ

No comments