Η μάχη των "βασιλιάδων" (ΕΡΤ2 15:00) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η μάχη των "βασιλιάδων" (ΕΡΤ2 15:00)

Σούπερ ντέρμπι στο «Φιλίππειο» με τους «Λύκους» να έχουν εντυπωσιακή παράδοση με 9 σερί νίκες

Με ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι σήμερα η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Handball Premier και προτελευταίας του α’ γύρου. Ο Φίλιππος Βέροιας που ηττήθηκε πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Διομήδη Άργους που «τρέχει» ένα σερί τεσσάρων νικών. Στη βαθμολογία οι «Λύκοι» μαζί με τον «δικέφαλο» του Βορρά προηγούνται με 14 πόντους, ενώ ο Φίλιππος βρίσκεται στην 3η θέση με 13 πόντους.

O τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης σημείωσε: «Το Σάββατο παίζουμε με μια ομάδα που
κάνει πρωταθλητισμό και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά της σε Ελλάδα και Ευρώπη, είτε παίζει με έμπειρο ρόστερ, είτε με πιο νεανικό. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι πολύ κρίσιμο ματς. Θα ευχηθώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια, να κερδίσει ο καλύτερος και πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι παίκτες».

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της Τρίτης κόντρα στον ΠΑΟΚ απάντησε: «Την Τρίτη ήμασταν αρκετά κουρασμένοι και ουσιαστικά με μια προπόνηση προετοιμάσαμε την ομάδα για το παιχνίδι. Οι ομάδες που προχωρούν στην Ευρώπη έχουν την χαρά της συμμετοχής αλλά αυτό έχει και κόστος. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είναι μικρό αυτό το κόστος. Αξίζουν συγχαρητήρια στις Ελληνικές ομάδες που παρά την πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δίνουν το Ελληνικό στίγμα στο Ευρωπαϊκό χάντμπολ. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια και είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι που χάσαμε, αλλά μας στεναχώρησαν και κάποια άλλα πράγματα που οδήγησαν στην ήττα».

Από την πλευρά του Διομήδη, ο Βεροιώτης Νίκος Σαμαράς σχολίασε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε την εμπειρία των παικτών του Φιλίππου που από μόνη της μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Χρειάζεται συγκέντρωση και σωστή διαχείριση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι. Οπωσδήποτε Διομήδης, ΠΑΟΚ, Φίλιππος ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα είναι ψηλά».
Αναφορικά με το πώς περιμένει να δει τον Φίλιππο και αν θα τον επηρεάσει η ήττα από τον ΠΑΟΚ είπε: «Ο Φίλιππος έχει παίκτες που ξέρουν να διαχειρίζονται μεγάλε νίκες και μεγάλες ήττες. Δεν πιστεύω ότι θα τους επηρεάσει αυτή η ήττα. Περιμένουμε έναν δυνατό Φίλιππο».

Εννιά σερί νίκες ο Διομήδης!
Εκμεταλλευόμενος την δικιά του πολύ καλή τετραετία και παράλληλα τα «πέτρινα» χρόνια του Φιλίππου, ο Διομήδης έχτισε μία εξαιρετική παράδοση εντός και εκτός έδρας, όπου μετράει εννιά σερί νίκες επί των Βεροιωτών, πέντε στη Βέροια και τέσσερις στην Αργολίδα.
Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 26 Φεβρουαρίου 2011 με 29-28 για την 18η αγωνιστική στο «Φιλίππειο».
Αυτή θα είναι η 27η αναμέτρηση, με τον Διομήδη να υπερτερεί έχοντας 13 νίκες έναντι 10 του Φιλίππου, ενώ 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, όλα στην Αργολίδα.
Στη Βέροια ο Φίλιππος έχει οριακά το πάνω χέρι στις νίκες με 7-6 σε 13 παιχνίδια.

No comments