Σημαντικές επαφές του Κ. Γκαντή στο κογκρέσο της EHF - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σημαντικές επαφές του Κ. Γκαντή στο κογκρέσο της EHF

Ολοκληρώθηκε με την παρουσία 46 χωρών- μελών στο Βουκουρέστι το έκτακτο κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ και η διάσκεψη Προέδρων. Την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο οποίος εκ μέρους όλου του ελληνικού χάντμπολ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, τόσο στον Γάλλο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ζαν Μπριό, όσο και και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ζοελ Ντεπλάνκ.

Ο Ζοελ Ντεπλάνκ ενημέρωσε το Σώμα ότι η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε να αναστείλει όλες
τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα, λόγω του τραγικού συμβάντος και να κηρύξει τριήμερο πένθος.

Η σημαντικότερη απόφαση που πάρθηκε με ψήφους 30-16, ήταν η απόρριψη της πρότασης της Αυστριακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ για αύξηση του ορίου ηλικίας (από 68 σε 72 έτη) για τις εκλόγιμες θέσεις τόσο στο Δ.Σ. της EHF, όσο και στις επιτροπές αυτής.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το 2016, αφού ο Γάλλος Πρόεδρος Ζαν Μπριό που εξελέγη το 2012 είναι ήδη 68 ετών, ενώ αρκετά ακόμα μέλη του Δ.Σ. και των επιτροπών δεν θα έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στο μέλλον.
Μετά από αυτή την απόφαση, ο Γενικός Γραμματέας της EHF, Μίκαελ Βίντερερ ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου τον επόμενο Νοέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άκρως εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση από πλευράς Πολωνών της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών που θα διεξαχθεί το διάστημα 15-31 Ιανουαρίου 2016 σε πέντε διαφορετικές πόλεις.

Διεθνείς σχέσεις
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής στο περιθώριο του κογκρέσου είχε μία σειρά από συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας, αλλά και με αντιπροσωπείες ξένων χωρών.
Με τον Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την διευθέτηση του χρέους της ΟΧΕ στην IHF από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2011, ύψους 350.000 ελβετικών φράγκων.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΧΕ είχε συνεργασία με τον Σουηδό αντιπρόεδρο της EHF Άρνε Έλοφσον, επί σειρά ετών φίλο του πρώην Ομοσπονδιακού Προπονητή της Ελλάδας Ουλφ Σέφερτ. Συζητήθηκαν θέμα ανάπτυξης και Εθνικών ομάδων, ενώ υπάρχει η πρόθεση να διεξαχθούν φιλικοί αγώνες μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας σε επίπεδο Ανδρών, Νέων και Νεανίδων.

Επίσης έγινε η πρώτη επαφή για φιλικά παιχνίδια σε επίπεδο Νέων και Νεανίδων με τις αντιπροσωπείες της Ιταλικής και Κυπριακής Ομοσπονδίας αντίστοιχα.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΟΧΕ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμάνικης Ομοσπονδίας Αλεξάνδρου Ντέντου για θέματα ανάπτυξης, με τον Πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Φρατσίσκο Μπλάσκεζ Γκαρθία για θέματα λίγκας και μεταδόσεων σε τηλεόραση, διαδίκτυο, αλλά και με τον Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Μπέρνχαρντ Μπάουερ για θέματα μάρκετινγκ.

No comments