Με δυο ομάδες η Ελλάδα στην Πεσκάρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με δυο ομάδες η Ελλάδα στην Πεσκάρα

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΧΕ για την παρουσία του ελληνικού μπιτς χάντμπολ στους Μεσογειακούς Αγώνες Αθλημάτων Παραλίας.

Στην 9η συνεδρίαση του, το Δ.Σ. της ΟΧΕ αποφάσισε:

Οι Εθνικές ομάδες μπιτς χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών θα πάρουν μέρος στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Αθλημάτων Παραλίας (Mediterranean Beach Games) που θα διεξαχθούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας από 28 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και εμφανίσεων, ενώ οι
τοπικοί διοργανωτές παρέχουν την διαμονή- διατροφή όλων των συμμετεχόντων στην διοργάνωση. Η ΟΧΕ μέσω χορηγού έχει εξασφαλίσει τα κόστη των αγωνιστικών στολών.

Οι ομάδες θα προετοιμάζονται κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2015-2016, ενώ θα συμμετάσχουν και σε καμπ προετοιμασίας πριν την αναχώρηση τους για την Ιταλία.

Ομοσπονδιακοί προπονητές των Εθνικών Ομάδων αναλαμβάνουν Γιάννης Λαζαρίδης, Βασίλης Χαραλαμπάκης (Άνδρες) και Μαρία Καραντώνη (Γυναίκες), αποδεχόμενοι αφιλοκερδώς την πρόταση της ΟΧΕ.

Στη Μεσογειακή αποστολή θα συμμετέχει και το ελληνικό διεθνές ζευγάρι διαιτητών μπιτς χάντμπολ Βαγγέλη Συρεπίσιου και Μιχάλη Μερτινιάν που θα διευθύνουν στους αγώνες.

Η απόφαση της ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) για την καθιέρωση αυτής της νέας αθλητικής διοργάνωσης είναι πολύ σημαντική για το μπιτς χάντμπολ, αφού περνάει πλέον στα χέρια των Ολυμπιακών Επιτροπών σε συνάρτηση και με το γεγονός ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ αποφάσισε να το εντάξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 στο Μπουένος Άιρες, αντικαθιστώντας το χάντμπολ σάλας.

Αυτοί οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και θα περιλαμβάνουν επίσης άλλα 10 αθλήματα: Μπιτς βόλει, μπιτς σόκερ, μπιτς τένις, μπιτς πάλη, τρίαθλο υγρού στοιχείου, Κανό Θαλάσσης, Κωπηλασία Θαλασσής, Τεχνική κολύμβηση, Θαλάσσιο σκι, Κολύμβηση ανοιχτής Θαλάσσης.

Σαν μπιτς χάντμπολ η πρώτη Εθνική Ανδρών εμφανίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000 στην Γκαέτα της Ιταλίας και ακολούθησαν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2006, του 2007 και του 2011.

Η πρώτη Εθνική Γυναικών πρωτοεμφανίστηκε το 2007 στο Μισάνο Αντριάτικο της Ιταλίας και πήρε μέρος επίσης στις διοργανώσεις του 2011 και 2013.

Σε συλλογικό επίπεδο το ελληνικό μπιτς χάντμπολ έχει μεγάλες διακρίσεις με τρία μετάλλια στην κατοχή του, το χρυσό της Αβαν Γκαρντ (Γυναίκες) το 2009 στην Κέρκυρα, το αργυρό του Παναιτωλικού το 2011 στην Φουενγκιρόλα της Ισπανίας και το χάλκινο μετάλλιο της Ακρόπολης το 2014 στην Θεσσαλονίκη, ενώ η χώρα μας έχει διοργανώσει τρεις φορές την τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων (Κατερίνη 2006, Κέρκυρα 2009, Θεσσαλονίκη 2014).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ κ. Άγγελος Μαυρίδης τόνισε: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται σαν ελληνικό μπιτς χάντμπολ και μέσα από τα τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα φτάσουν φέτος μέχρι τα τέλη Αυγούστου, να έχουμε μια πετυχημένη παρουσία τόσο ως Εθνική Ανδρών, όσο και ως Εθνική Γυναικών. Θέλουμε να δώσουμε παραπάνω αίγλη στο άθλημα του μπιτς χάντμπολ που είναι ανερχόμενη δύναμη στον Παγκόσμιο αθλητισμό και ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία και την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων».

No comments