Χιλιάδες παιδιά γνώρισαν σήμερα το χαντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χιλιάδες παιδιά γνώρισαν σήμερα το χαντμπολ

H προγραμματισμένη, στο ετήσιο πλάνο για το σχολικό έτος 2013-2014, 13η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» της ΕΘΝ.Ο.Α., φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Πειραιά, όπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφερειακές Ενότητες Νοτίου Τομέα Αττικής και Πειραιά έλαβαν μέρος στο πλαίσιο προώθησης του Αθλητισμού, του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και προπονητές από δέκα ολυμπιακά αθλήματα, το ποδόσφαιρο, την ξιφασκία, την τοξοβολία, το τραμπολίνο, την ρυθμική γυμναστική, την άρση βαρών, το ταεκβοντό, τον στίβο και την υδατοσφαίριση (θεωρία), ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε και το χάντμπολ.
Από πλευράς αθλήματος παρόντες ήταν Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, η Πρόεδρος
της ΕΑΠ/ΟΧΕ Κυριακή Μπακουλοπούλου, ο διευθυντής της ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος, ο συντονιστής της ΕΑΠ/ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης, οι Προπονητές Παναγιώτης Μεσσήνης, Κώστας Κότσιρας, Στέλιος Αλεπουδέας, Σωτήρης Τοντόροβιτς, οι Ολυμπιονίκες Νίκος Γραμματικός, Αλέξης Αλβανός, Δημήτρης Καφφάτος, Σπύρος Μπαλωμένος, ο διαιτητής Μιχάλης Μερτινιάν, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν επίσης οι Νίκος Γρηγοράκης, Γιάννης Χίνος, Έφη Κυριακίδου, Δέσποινα Καπλανίδου, Αρσινόη Τενκεριάν.

Το 1/4 του «Καραϊσκάκης» στο χάντμπολ
Το χάντμπολ είχε τον μεγαλύτερο χώρο, καλύπτοντας το ¼ του γηπέδου «Γ. Καραισκάκης» με την επιτροπή ανάπτυξης να δημιουργεί 3 μικρά γήπεδα χάντμπολ και άλλους τρεις χώρους όπου οι μικροί μαθητές έπαιξαν, διασκέδασαν και έμαθαν από κοντά τα μυστικά του αθλήματος από τους προπονητές και τους Ολυμπιονίκες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, του Προέδρου της ΕΘΝΟΑ κ. Ισίδωρου Κούβελου, του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και του Προέδρου της Σούπερ Λιγκ κ. Γιάννη Μώραλη.
Το πρόγραμμα που χωρίζεται σε δύο άξονες εκπαιδευτικό και αγωνιστικό θα συνεχίσει το οδοιπορικό σε ολόκληρη τη χώρα, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όπως κάθε φορά, έλαβαν καπελάκια και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΘΝ.Ο.Α. λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος.
Για ακόμη μία φορά η επίσημη μασκότ της ΕΘΝ.Ο.Α., ο σοφός Ακάδημος, ήταν παρόν, ντυμένος στα 5 χρώματα των Ολυμπιακών κύκλων και κρατώντας ψηλά την Ολυμπιακή φλόγα θα φωνάξει μαζί με τα παιδιά το σύνθημα της Ακαδημίας, «Πάμε Ψηλά!».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.


No comments