Διεθνή νέα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διεθνή νέα


ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΒΙΛΜΠΕΚ ΚΑΙ ΧΕΡΓΚΕΡΣΟΝ - ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ «ΜΠΑΡΤΣΑ» Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) ανακοίνωσε τους κορυφαίους προπονητές για το 2012, όπως αυτοί αναδείχθηκαν από την ειδική ψηφοφορία που διενεργήθηκε. Αυτοί είναι ο Δανός Ούλρικ Βίλμπεκ και ο Ισλανδός Θόριρ Χέργκερσον. Ο Βίλμπεκ οδήγησε την Δανία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επί της Σερβίας μέσα στο Βελιγράδι και στα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνο. Μάλιστα ο 54χρονος τεχνικός θα έχει και έναν επιπλέον ρόλο στην Δανία, αφού ανέλαβε και αθλητικός διευθυντής της Ομοσπονδίας.

Ο Βίλμπεκ συγκέντρωσε 34% των ψήφων, 27% πήρε ο Ονεστά (Γαλλία) και από 13% οι Ριβέρα (Ισπανία), Γκαλιάρντο (Αργεντινή), Γκίσλασον (Κίελο).
Στο γυναικείο χάντμπολ κορυφαίος τεχνικός ψηφίστηκε –με ποσοστό 32%- ο προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας Θόριρ Χέργκερσον. Ο 48χρονος κατάφερε το απίστευτο να κερδίσει με την ομάδα του τρία χρυσά μετάλλια μέσα σε 20 μήνες (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο). Ο Σούμπακ (Βραζιλία) συγκέντρωσε 23%, ο Κρούμπαλζ (Γαλλία) 23%, ο Άτζιτς (Μαυροβούνιο) 16% και ο Εντουάρντο (Αγκόλα) 6%.

Στην ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2015 προχώρησαν Μπαρτσελόνα και Τσάβι Πασκουάλ. Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε για άλλα δύο χρόνια, αφού το προηγούμενο συμβόλαιο του εξέπνεε το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Πασκουάλ βρίσκεται στους «Μπλαουγκράνα» από το 2009 και ήδη έχει κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

No comments