«Δικαιώθηκα για την επιλογή μου» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Δικαιώθηκα για την επιλογή μου»


Ο Μίλαν Γκρουμπάνοφ μιλάει μια ημέρα μετά τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ

Ηρθε στον ΠΑΟΚ για να κάνει την διαφορά. Τα πρώτα δείγματα γραφής του, φανερώνουν έναν πολύ ποιοτικό παίχτη, οποίος έδεσε κατευθείαν με την ομάδα και κόντρα σε ΣΠΕ Στροβόλου και Ζαπορόζιε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε κάποιες από τις αρετές του. Ο Μίλαν Γκρουμπάνοφ ήρθε στην Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν παίξει χάντμπολ στην χώρα μας με θητεία σε δύο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης της Δανίας και της Ισπανίας. Ο Σέρβος περιφερειακός μία μέρα μετά τον θρίαμβο του «Δικεφάλου του Βορρά» και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του μιλάει στην «SportDay» για την ομάδα, τον εαυτό του, την οικογένεια του –την γυναίκα του Τιγιάνα και τον μικρό του γιο Σίμον- και την ζωή του αυτές τις λίγες εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη. «Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Για μένα δεν είναι έκπληξη που περάσαμε. Η Ζαπορόζιε είναι καλή ομάδα με παράδοση, αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι. Ο πρώτος στόχος της σεζόν επετεύχθη. Από δω και πέρα κάθε βαθμός στους ομίλους κόντρα σε Μονπελιέ (Γαλλία), Τσέχοφ (Ρωσία), Ζεγκεντ (Ουγγαρία), Κοντστάντζα (Ρουμανία) και Βαγιαδολίδ (Ισπανία) θα είναι μεγάλη επιτυχία. Το πιο σημαντικό όμως είναι η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι νέοι παίκτες που θα μας βοηθήσει τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο μέλλον"

«Είμαι υπεύθυνος και έτοιμος να αναλάβω το βάρος»
Ο 31χρονος ξέρει πολύ καλά τον ρόλο του στην ομάδα και δεν διστάζει να πει: «Σίγουρα ήταν πρόκληση για μένα η Ελλάδα. Νιώθω μεγάλη υπευθυνότητα και είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτό το βάρος του ηγέτη. Χαίρομαι και είμαι περήφανος που είμαι σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο. Η ομάδα είναι πολύ νεαρή και έχει μεγάλες δυνατότητες. Ναουμίδης, Ευαγγελίδης, Ριγανάς έχουν πολύ ταλέντο και μπορούν ήδη να παίξουν στο εξωτερικό. Αυτός που με έχει εντυπωσιάσει όμως είναι ο Κοκκώνης. Ξέρει πολύ χάντμπολ και σημαίνει πολλά για αυτή την ομάδα. Μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Η κίνηση του στο χώρο του πίβοτ είναι εκπληκτική». Για το επίπεδο του αθλήματος στην Ελλάδα; «Μπορεί να μην είναι στο επίπεδο Ισπανίας και της Δανίας, αλλά έχει ποιότητα. Οι Ελληνες είναι αθλητικοί τύποι και μαθαίνουν εύκολα και γρήγορα». Η ζωή του εδώ όπως εξομολογείται είναι ακριβώς όπως την περίμενε. «Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα και γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, που με αγκάλιασαν αμέσως. Όλα είναι πολύ καλά παιδιά και το κλίμα είναι φοβερό». Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του το ότι είναι Παρτιζάν: «Ηταν ένα συν, αφού γνωρίζω την αδερφοποίηση που υπάρχει». Οσο για το πάθος που δείχνει στο γήπεδο (στο πρώτο ματς χτύπησε κοντά στο μάτι και συνέχισε και με την Ζαπορόζιε έπαιξε με 6 ράμματα). «Ετσι είμαι στην ζωή μου. Εχω πολύ πάθος. Μου αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια που έχουν άγχος. Δεν φοβάμαι να παίρνω την τελική προσπάθεια. Φυσικά όμως πάντα προς όφελος της ομάδας μου».

«Θα… πεθάνουμε στο γήπεδο»
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ απλά στάζι… μέλι, μάλιστα τους καλεί στο γήπεδο και τους υπόσχεται ότι: «Σε κάθε παιχνίδι θα... πεθαίνουμε στο γήπεδο, όπως και αυτοί θα έκαναν το ίδιο για μας. Πέρσι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και οι φίλαθλοι είδαν κάτι καινούργιο. Το χάντμπολ δεν είναι ποδόσφαιρο η μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ δυνατό και είναι στο χέρι μας να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερο κόσμο στο γήπεδο. Σίγουρα είναι 8ος παίκτης και εγώ θα ήθελα να είναι και περισσότεροι κάθε φορά. Τους καλώ να μας στηρίξουν». Για το αν σκέφτεται να μείνει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα: «Ετσι το έχω σκεφτεί, αν όλα πάνε καλά. Περνάω καλά και νιώθω άνετα. Μάλιστα θα προσπαθήσω να μάθω και ελληνικά. Εξάλου πιστεύω ότι είναι από τα βασικά και θα χαίρω και μεγαλύτερης εκτίμησης».

2 comments

Anonymous said...

Ρε συ Κώστα μην θεοποιεις παικτες σαν τον Γκουρμπάνοφ γιατι θα εκτεθεις. Καλουτσικος ειναι αλλά δεν ειναι και καν στην λιστα με τους καλύτερους ξένους που πέρασαν από την Ελλάδα. Μιά χρονια μόνο θα σου αναφέρω που υπήρχαν στην Ελλάδα πολύ μεγάλύτερου επιπέδου παίκτες το 2002, Φίλιππος (TUCHKIN , MANASKOV, ATAVIN, BENJAMINSSON) Ιωνικός (BLAGOJEVIC), Πανελλήνιος (PEJANOVIC, ΤΟΥΡΚΙΑ) , Κιλκις (DATUKASHVILI), Δουκας (ZARKOV,ZIVULOVIC, και να μην προχωρησω στην επόμενη 2003-2004 Αθηναϊκος (MOHACSI), Φιλιππος (ELES)ή πιο παλιά ο Σκοπιανός που είχε το Κιλκις, ο Ρογκάνοβιτς που είχε ο Φίλιππος που τώρα ειναι πρώτος σκόρερ στην Σουηδία, ή ακόμη και τώρα ο Κόμινεκ και ο Ντομπροκοβιτς και αν υπολογίγουμε σαν ξένους τους Παπακυπριανού, Ευσταθιάδη και Χρυσόπουλος αστα να πάνε, δεν είναι καν ούτε στους 20 πρώτους μην κοιτας που εφαγε τυρι ο ΠΑΟΚ και πλήρωσε 40.000-50.000ευρω.

Anonymous said...

pou na xerei o apeiros nomizei sta 5 xronia pou einai sto xoro ta exei ma8ei ola