ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης με την ευκαιρία της βράβευσης της ΑΕΚ που θα γίνει  την Κυριακή στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον Ηρακλή (9.15) δήλωσε:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως το χάντμπολ γίνεται γνωστό σε πολύ περισσότερο κόσμο και θα γίνει γνωστότερο και με τη βράβευση αυτή. .Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες σε όλα τα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με τα οποία υπάρχει εξαιρετική συνεργασία».

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ EHF
Στην Ιταλία βρίσκεται από χθες ο Διομήδης Άργους προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ιταλική ομάδα Γκαμάτζουε Σέτσια στην πόλη Ρουμπιέρα της Ιταλίας για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου της EHF των Ανδρών.
Ειδικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο 12/9/09 ( γήπεδο Παλαμπούρσι)
ώρα Ελλάδος 19.30 Γκαμάντουε Σέτσια-Διομήδης Άργους
Αύριο Κυριακή 13/9/09 ( γήπεδο Παλαμπούρσι)
Ώρα Ελλάδος 19.30 Διομήδης Άργους- Γκαμάντουε Σέτσια

ΒΛΑΧΟΣΠΥΡΟΣ: Η ΠΡΟΣΟΧΗΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»
Ο Αντιπρόεδρος του Διομήδη Κώστας Βλαχοσπύρος δήλωσε: «Στόχος μας είναι μια καλή εμφάνιση στα παιχνίδια της Ιταλίας. Δεν μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή συνέχεια. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα και στόχος μας είναι να είναι ανταγωνιστική, δυνατή και να φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες».

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Το Δ.Σ της ΕΣΧΑ αποφάσισε να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ ξεχωριστά για κάθε ηλικιακή κατηγορία, στην οποία σωματείο δηλώνει συμμετοχή και δεν κατέρχεται να αγωνιστεί ή αγωνίζεται πλημμελώς και ακολούθως αποσύρεται.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή που απέστειλε η ΕΣΧΑ σε όλα τα σωματεία μέλη της και στην οποία συμπληρώνει, πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, η ΕΣΧΑ θα παραδώσει στην Ομοσπονδία τον κατάλογο με τα χρηματικά ποσά που αναλογούν σε κάθε σωματείο προκειμένου η Ομοσπονδία να προβεί στη διαδικασία είσπραξής τους .
Στην ίδια επιστολή σημειώνεται πως ομάδα η οποία έχει δηλώσει συμμετοχή αλλά διαπιστώνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις  της, δικαιούται  να αποσύρει εγγράφως τη συμμετοχή της, το  αργότερο μια ημέρα πριν από την καθορισθείσα ημερομηνία διενέργειας της κλήρωσης (η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 21 Σεπτεμβρίου). Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί το σωματείο εκ τους ασφαλούς να αποφύγει την επιβολή του χρηματικού προστίμου.

ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ: « ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ»
Ο καθηγητής προπονητικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Χρήστος Κοτζαμανίδης σε δήλωσή του τονίζει: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της εισόδου του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ . Αυτό συναρτάται με την ανανέωση που έχει γίνει στο χάντμπολ και για πρώτη φορά κατακτά πρωτάθλημα ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι να έχει ο ΠΑΟΚ καλή πορεία στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα και συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους παίκτες όσο και στον προπονητή Στέλιο Σεϊρεκίδη. Όσον αφορά το εμπόδιο του Μαυροβουνίου για την εθνική μας ομάδα για την προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος θεωρώ πως είναι δύσκολος αντίπαλος το Μαυροβούνιο. Πιστεύω όμως πως η Εθνική μας ομάδα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και της εύχομαι καλή πορεία και να ευοδωθούν οι στόχοι της. Για το δίδυμο Καρυπίδη -Αλβανού σημειώνω πως αποδείχτηκε περίτρανα πως το ελληνικό χάντμπολ μπορεί να αναδείξει παίκτες υψηλής κλάσεως και αυτό πιστεύω πως θα το αξιοποιήσει η ΟΧΕ».

ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Σε διημερίδα για το χάντμπολ που διοργάνωσε  ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκη Νίκος Οξύζογλου και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Αρσακείου πήραν μέρος 160 καθηγητές φυσικής αγωγής. Δίδαξαν ο επικεφαλής τεχνικός της Ανάπτυξης Τάκης Κορορός, ο Χρήστος Κοτζαμανίδης.
Παράλληλα για τη Δυτική Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε στη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων του σπιτιού της Γυμναστικής στη Μίκρα και στο Μίκρα 3 , διημερίδα, με την ευθύνη των σχολικών συμβούλων Κώστα Μπουζιώτα (παλιός πρωταθλητής του μήκους) και  Πόπης Ιωσηφίδου. Δίδαξε θεωρία ο Δημήτρης Σκούφας, εισαγωγή στη χειροσφαίριση  ο Χρήστος Κοτζαμανίδης, ενώ δίδαξαν ακόμα στο πρακτικό μέρος ο Θανάσης Γιαννακός η Κωνσταντίνα Βέργου ο Δημήτρης Χατζημανουήλ και ο Στεπάν Παρτεμιάν. Την πρώτη ημέρα συμμετείχαν 200 καθηγητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την δεύτερη ημέρα 60 καθηγητές της δευτεροβάθμιας.
Η διιημερίδα είχε τίτλο  «Η χειροσφαίριση στην εκπαίδευση».

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: « ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»
Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Αποστολίδης  ο οποίος θα υποβληθεί σε  επέμβαση αρθροσκόπησης στον αριστερό ώμο και θα μείνει εκτός γηπέδων 3 μήνες δήλωσε: « Η πρώτη φορά που έγινε εξάρθρωση του ώμου ήταν πέρυσι στην δεύτερη αγωνιστική  στον αγώνα με τον Πανελλήνιο έμεινα εκτός 3 μήνες ακολουθώντας συντηρητική αγωγή. Η δεύτερη φορά ήταν στον αγώνα με την Ζαπορόζιε σε ανύποπτη φάση σ ένα μαρκάρισμα. Δεν επιρρίπτω βέβαια καμία πρόθεση στον παίκτη της αντίπαλη ομάδας. Πάλι θα μείνω εκτός 3 μήνες. Αισθάνομαι πικρία διότι είμαι λίγο άτυχος αλλά παράλληλα έχω καλή ψυχολογία και θα ακολουθήσω πιστά τις ιατρικές οδηγίες για να επιστρέψω και πάλι με δυνατή στο δεύτερο μέρος των αγώνων της Ευρώπης. Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως χάνω αυτούς τους τόσο σημαντικού αγώνες με τόσο σημαντικούς αντιπάλους αλλά με επιμονή και υπομονή θα αντιμετωπίσω και αυτό το πρόβλημα.

1 comment

Anonymous said...

για την ιστορία, η Βέργου είναι ΚΑΤΕΡΙΝΑ και όχι Κωνσταντίνα.