Ιός ή δηλητηρίαση χτύπησε την Εθνική! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιός ή δηλητηρίαση χτύπησε την Εθνική!

Σε πανικό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, που στις 7μ.μ. είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία για τα προκριματικά του EURO 2010. Αρκετά μέλη της ομάδας από τις πρώτες πρωινές ώρες αισθάνθηκαν στοματικές διαταραχές με αποτέλεσμα οι Νίκος Τζούφρας και Χαράλαμπος Μάλλιος να μεταφερθούν στον νοσοκομείο. Ο Χάρης Δέλιος είναι και αυτός νοκ- αουτ, ενώ οι Αλέξης Αλβανός και Μπάμπης Ανανιάδης, ακόμα και ο ιατρός Λευτέρης Στέφας είχαν συμπτώματα και τέθηκαν σε καραντίνα. Σε περίπου μια ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα από το νοσοκομείο για το αν πρόκειται για δηλητηρίαση (από το χθεσινοβραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο) ή ίωση. Ο αρχηγός της αποστολής Τόλης Αποστολίδης ενημέρωσε για την κατάσταση τον Γερμανό παρατηρητή του αγώνα, Πράουζε και αυτός με την σειρά του ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Περίπτωση αναβολής του αγώνα προς το παρών δεν υπάρχει, αλλά όλα είναι πιθανά αν συνεχιστούν τα συμπτώματα και σε άλλους παίκτες. Σε νεότερες ενέργειες αποφασίστηκε πως η ΟΧΕ να καταθέσει ένσταση πριν την έναρξη του αγώνα με την οποία θα διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το κύρος του.

ΑΠΕ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η ατυχία «χτύπησε» την Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του εκτός έδρας αγώνα της με την Ουγγαρία, στην πόλη Μπεκεστσάμπα, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2010.
Από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι, τουλάχιστον πέντε από τους 16 Έλληνες χειροσφαιριστές έχουν παρουσιάσει γαστρεντερικές διαταραχές και μάλιστα η κατάσταση δύο εξ αυτών, του Νίκου Τζούφρα και του Χαράλαμπου Μάλλιου, ήταν σοβαρότερη. Μετά την πρωινή προπόνηση, στην οποία οι δύο παίκτες ήταν παρόντες αλλά δεν μπόρεσαν να προπονηθούν, κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή τους σε νοσοκομείο, όπου τους τοποθετήθηκε ορός.Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει περαιτέρω ανησυχία και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο απόψε, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα απουσιάσουν από την απογευματινή αναμέτρηση, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).
Επιπλέον, άλλοι τρεις Έλληνες διεθνείς παρουσίασαν ανάλογα συμπτώματα σε μικρότερο βαθμό, μετά την πρωινή προπόνηση. Πρόκειται για τους Αλέξη Αλβανό, Χάρη Δέλλιο και Μπάμπη Ανανιάδη, που είναι άγνωστο σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστούν κατά την ώρα έναρξης του αγώνα.
Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του προβλήματος, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Τόλης Αποστολίδης επικοινώνησε με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ (EHF), ενώ επίσης ενημέρωσε εκτενώς τόσο τους εκπροσώπους της EHF όσο και τους Ούγγρους διοργανωτές για το πρόβλημα, κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης. Επιπλέον, οι επιτελείς της ελληνικής ομάδας αναμένεται να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.
Αναφορικά με την κατάσταση των Ελλήνων παικτών που έχουν παρουσιάσει γαστρεντερικές διαταραχές, ο γιατρός της Εθνικής ομάδας, Λευτέρης Στέφας τόνισε: «Ο Νίκος Τζούφρας και ο Χαράλαμπος Μάλλιος ήταν οι πρώτοι που είχαν διαταραχές. Το πρωί, μετά τις 11:00, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους έγινε ενδοφλέβια χορήγηση υγρών και εργαστηριακός έλεγχος. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν το πρόβλημά τους είναι ιογενές ή αν οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση».

3 comments

Anonymous said...

Perastika paidia!!!

Anonymous said...

Περαστικα στους ασθενεις και καλη επιτυχια σε ολους σας.

Anonymous said...

PERASTIKA PAIDES K KOURAGIO...