Με γκολ του Σάββα στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με γκολ του Σάββα στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ !

 




Ο πρώτος τίτλος της σεζόν, πήγε στον Ολυμπιακό που κατέκτησε το Σούπερ Καπ νικώντας με 26-25 στην παράταση την ΑΕΚ , χάρη σε γκολ του Σάββα Σάββα που σκόραρε ένα δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης και απέτρεψε τη διαδικασία των πέναλτυ, με εξαιρετική προσπάθεια του σε δύσκολες συνθήκες που ολοκληρώθηκε με το πιο καθοριστικό γκολ στον τελικό στο ανακαινισμένο Δαϊς.

Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν πρωταγωνίστριες , ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική βοήθεια από τον γκολκίπερ του Κοτανίδη ενώ αυτή τη φορά ο Μάτσκεβιτς  όπως και ο Αρσιτς δεν μπόρεσαν να αποδειχθούν πολύτιμοι για την Ενωση παρά την βελτιωμένη παρουσία του πρώτου μετά τα μέσα της επανάληψης.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Μαντάλινιτς που πέτυχε 10 γκολ παρά τη μεθοδική άμυνα των αντιπάλων του ενώ ο Σλίσκοβιτς, που ήταν θαυμάσιος σε μεγάλο μέρος της συνάντησης, σκόραρε 9 φορές.

Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ στο 69.45'', ο Μαρτίνοβιτς αστόχησε στην προσπάθεια του ενώ ο Ολυμπιακός ''έψαξε'' στη συνέχεια τον Σάββα που επιβεβαίωσε την ποιότητα του με τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε στο 69.59'' , πανηγυρίζοντας ανάλογα στη συνέχεια.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-2 στο 8΄ με πρωταγωνιστή τον Σλίσκοβιτς , αλλά, στο 16΄ η ΑΕΚ, με το πρώτο γκολ του Μαντάλινιτς στο ματς ( από πέναλτυ ) προηγήθηκε με 6-5 και με σερί 4-0 έγινε το 7-5 από την Ενωση.

Το 9-7 υπέρ της ΑΕΚ, μεταβλήθηκε σε 9-11 για τον Ολυμπιακό με το δικό του σερί με 4-0 στο 26΄ και το ημίχρονο έκλεισε με 10-13 για τους ''ερυθρόλευκους'' αν και είχαν μείνει 10 λεπτά χωρίς γκολ ( από το 10΄ έως το 19΄).

Ο Ολυμπιακός έκανε το 16-19  με τον Μιχαηλίδη στο 43΄ και ο Παπαντωνόπουλος με γκολ από το ένα τέρμα του γηπέδου στο άλλο, έγραψε το 16-20, η διαφορά πάλι στα 4 γκολ για τους Πειραιώτες

Με Μαρτίνοβιτς και Μαντάλινιτς να σκοράρουν, η ΑΕΚ κάλυψε το χαμένο έδαφος και ισοφάρισε με τον Κομαρζέφσκι σε 22-22 στο 56.30''. Με επέμβαση του Κοτανίδη σε νεκρό χρόνο, σε ρίψη του Μαντάλινιτς, έμεινε το 22-22 και οι ομάδες πήγαν στην  παράταση.

Το πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, έληξε με 23-23 και στο 67.30'' το σκορ ήταν 24-24 για να πετύχει ο Σάββας το 24-25.

Ισοφάρισε ο Μαντάλινιτς σε 25-25, ακολούθησαν εκατέρωθεν λάθη, ήλθε η χαμένη ευκαιρία του Μαρτίνοβιτς και το γκολ του Σάββα που έκρινε τον τελικό.

Διαιτητές : Χαραλαμπίδης-Ζήσης.

Αποβλήθηκε στο 20΄ με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό παιχνίδι ο Παπαδιονυσίου, όπως και ο Καραμπουρνιώτης για τον ίδιο λόγο στο 54΄. 

ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 4, Ζάμπιτς 1, Γιόνσον , Μαντάλινιτς 10, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαδιονυσίου, Κομαρζέφσκι 1, Λιάπης 4, Μαρτίνοβιτς 3, Αρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος 1, Κεδέρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Κοτανίδης,  Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 2, Βίντα, Τζιμπούλας, Παπαντωνόπουλος 1, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 9, Δομπρής, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 5. 

No comments