Σοκ για την Ανόρθωση - Αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της EHF - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σοκ για την Ανόρθωση - Αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της EHF


Σοκ για την Ανόρθωση Αμμοχώστου. Η EΗF αποφάσισε τον αποκλεισμό των πρωταθλητών Κύπρου από τις διοργανώσεις της EHF

Το EHF Court of Handball ανακοίνωσε την απόφαση του για την υπόθεση που κινήθηκε μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του EHF European Cup με αντίπαλο τη Gorenje Velenje, ο οποίος έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2023 στο Velenje της Σλοβενίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η EHF, υπήρξε αντιαθλητική και επικίνδυνη συμπεριφορά των θεατών της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία οδήγησε σε τραυματισμούς, ζημιές στην εγκατάσταση και διακοπή του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ενω ελήφθη υπόψη και η προηγούμενη πειθαρχική διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2022, που οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας τράβηξαν την προσοχή λόγω ακατάλληλης και επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Το EHF Court of Handball αποφάσισε ότι η Ανόρθωση θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε αγώνες της EHF για δύο σεζόν, με το μισό της ποινής σε τετραετή αναστολή, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της απόφασης. Επιπρόσθετα η Ανόρθωση Αμμοχώστου θα καταβάλει πρόστιμο 40.000 ευρώ και επιπλέον ο σύλλογος θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 5.700 ευρώ στον σλοβενικό σύλλογο RK Gorenje Velenje.

Ο Κυπριακός σύλλογος ο οποίος είχε μπεί κανονικά στην κλήρωση του Ιουλίου για το 2ο γύρο του EHF Cup 23/24 και είχε κληρωθεί με αντίπαλο τη Μεταλοπλάστικα της Σερβίας, μπορεί να ασκήσει έφεση στο Εφετείο της EHF εντός επτά ημερών.

No comments