Καλομελέτα και έρχεται και εδώ το ''κανόνι''... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καλομελέτα και έρχεται και εδώ το ''κανόνι''...

 


Το μέτρο της ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω της αύξησης στη φορολογία των κερδών του στοιχήματος, έχει θετικότατα σημεία, γιατί ( όπου υπάρχει νοικοκυριό και μέτρο ) μεγάλωσε τις δυνατότητες για καλύτερη λειτουργία και ανταποδοτικότητα προς τα παιδιά, αθλήτριες και αθλητές, αλλά, παράλληλα, δημιούργησε και έναν πληθωρισμό.

Σωστά υπάρχουν, πλέον, προσδοκίες από όλους, αλλά, σε ορισμένα σημεία ...χάθηκε η μπάλλα, τόσο στο χάντμπολ όσο και στο βόλεϊ ( ειδικά στις Γυναίκες για το βόλεϊ, όπου η κατάσταση είναι τραγελαφική...), τα δύο πιο ευάλωτα από τα ομαδικά αθλήματα.

Μαθαίνουμε για ομάδες που κουβαλούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από την τελευταία σεζόν αλλά και για συνεχιζόμενα υψηλές απαιτήσεις συντελεστών του αθλήματος, στις οποίες ωστόσο ανταποκρίνονται ( θεωρητικά...) παράγοντες.

Θυμίζουμε ότι τα χρήματα από το στοίχημα δόθηκαν Φεβρουάριο ενώ η σεζόν ξεκινά 7 μήνες νωρίτερα και κανείς δε διερωτάται με τι ..καύσιμα θα φθάσουν οι ομάδες έως εκεί.

Μία είδηση που μας έρχεται από την χρεωκοπία της πρωταθλήτριας Αυστρίας,  της Δυτικής Βιέννης, η οποία κέρδισε με 2-0 την Λιντς και στη συνέχεια διέλυσε την πρώτη ομάδα της, κρούει καμπάνες μεγάλες σαν της Παναγίας των Παρισίων...

Μάλιστα, η διάλυση αφορά μέρος και της Ακαδημίας του συλλόγου, την οποία συμπαρέσυρε η οικονομική κατάρρευση και έμεινε όρθιο μόνο ένα μέρος της ομάδας Νέων.

Η Δυτική Βιέννη επέστρεψε στην κορυφή μετά από 3 δεκαετίες και αυτό ήταν το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ενώ έχουν φορέσει τη φανέλα της ονόματα όπως οι Γιάνκο Μπόζοβιτς, Βίγκο Κρίστιανσον, Γκούντμοντορ Χέλγκασον, Νίκολα Μαρίνοβιτς.

Εάν, όλοι, δεν αλλάξουν λογική στην Ελλάδα, είναι ζήτημα χρόνου να ακούσουμε τα κακά μαντάτα, ειδικά μάλιστα για τη νέα σεζόν, για την οποία , με νέα κυβέρνηση και άλλα υπουργικά στελέχη, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι οι ομάδες θα πάρουν πάλι τα χρήματα που , στις περισσότερες περιπτώσεις, απέδειξαν ότι δε ξέρουν τι να τα κάνουν, προσπαθώντας να μεγαλώσουν μέσα σε μερικούς μήνες...

No comments