Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία...


Ο Μανώλης Ανδρεαδάκης, που έχει συνδέσει το όνομα του με το χάντμπολ της ΧΑΝΘ, έκανε μία εξαιρετική ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο διαδίκτυο. Ας την δούμε ;

 '' Ήταν στη δύση του 20ου αιώνα, στο μακρινό 1999, όταν η γενιά του Αλέξη Αλβανού στην 19η διοργάνωση τελικής Πανελλήνιας φάσης εφηβικών πρωταθλημάτων στη Νάουσα η ΧΑΝΘ κατακτούσε το πρώτο της μετάλλιο και είχε χρώμα ασημί. Προπονητής Ο Γιώργος Βασιλειάδης

• Το 2003 ήρθε και πάλι ασημένιο στο Λουτράκι με τη χαρισματική γενιά των 84άρηδων , όταν μας στέρησε το χρυσό ο σπουδαίος Κώστας Ιγρόπουλος του Πανελληνίου. Προπονητής ο Δημήτρης Σκούφας.

• Ακολούθησε μια διετία απόλυτης κυριαρχίας με τους γεννηθέντες το ’85, το ΄86 και το ΄87. Το2004 στην Κατερίνη, ανήμερα του ποδοσφαιρικού Euro και το 2005 στον επεισοδιακό τελικό του Λουτρακίου, αμφότεροι με αντίπαλο τον Ιωνικό ΝΦ ‘όπου γράφτηκαν οι πρώτες «χρυσές» σελίδες. Προπονητής ο Αλέξης Παπαβασίλης.

• Επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδος στους Εφήβους είχαμε το 2008 με τους 89, 90 και 91 στο final -8 της Βέροιας. Προπονητής Κώστας Κοκτσίδης.

• Δυο χρόνια αργότερα, το 2010,οι 92άρηδες πήραν το «χάλκινο» στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Προπονητής Κώστας Κοκτσίδης.

• Το 2013 οι 94άρηδες,με μπροστάρη τον σημερινό πορτιέρο της Εθνικής ομάδας, Πέτρο Μπουκοβίνα, κατακτούσαν στο Άργος το «χάλκινο» σε μια διοργάνωση που είχε τη μορφή του final-6. Προπονητής Κώστας Κοκτσίδης.

• Το 2014 ήρθε η σειρά των ’96 άρηδων στη Νάουσα που κατέκτησαν το 3ο ασημένιο της ΧΑΝΘ. Προπονητής Κώστας Κοκτσίδης.

• Πέρασαν 9 χρόνια για να ξημερώσει η 13η Απριλίου του 2023 και ήταν όντως μεγάλη η αναμονή για να ανέβει και πάλι κάποια γενιά εφήβων στο βάθρο των νικητών. Το πέτυχαν απόψε οι γεννηθέντες το 2004 με προπονητή τον Αλέξη Παπαβασίλη και με την προσθήκη κάποιων «μωρών» που είχαν όμως συμπεριφορά και ωριμότητα ανδρών. Αργυρό μετάλλιο στην ιστορία των εφηβικών ομάδων της ΧΑΝΘ, το 4ο και συνολικά το 9ο στις 21 συμμετοχές σε τελικές φάσεις. Αυτές οι 21 συμμετοχές αλλά και τα 9 μετάλλια καθιστούν τη ΧΑΝΘ ως 3η δύναμη στο χαντμπολικό στερέωμα, πίσω από τους σπουδαίους Φίλιππο Βέροιας και ΑΣΕ Δούκα.

• Νιώθω ευλογία γιατί τα έζησα όλα, λεπτό προς λεπτό με συνοδοιπόρους τους προπονητές και όλα αυτά τα παιδιά που τίμησαν την πολύ βαριά φανέλα της ΧΑΝΘ. Πάντα στα ταξίδια αυτά ένιωθα τις αγωνίες  των γονιών τους και οφείλω να τους ευχαριστήσω, πάνω απ  όλα επειδή μας εμπιστεύονται ό,τι  πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους! Τα παιδιά τους!!

• Και φυσικά  ειδική μνεία θέλω να κάνω στους Κώστα Σπυρόπουλο, Παναγιώτη Τσόγια, Θανάση Παπαδόπουλο και τον «βενιαμίν» έφορο, Γιώργο Πατσατζή. Ξέρω όμως και κάποιον που απόψε του δώσαμε χαρά και έχει στήσει ένα πανηγύρι εκεί ψηλά. Αφιερωμένο σε σένα Λευτεράκο…..''

Υπόκλιση πρωτίστως σε εσένα Μανώλη Ανδρεαδάκη...

Για το προσωπικό ήθος σου και το ήθος της ΧΑΝΘ που πιστά εκφράζεις...

No comments