Με καταπληκτικό Μπουκοβίνα και σιδερένια θέληση, η Ελλάδα κέρδισε στο Βέλγιο και φουλάρει για πρόκριση ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με καταπληκτικό Μπουκοβίνα και σιδερένια θέληση, η Ελλάδα κέρδισε στο Βέλγιο και φουλάρει για πρόκριση !




Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στο Χάσελτ, με 26-24 απέναντι στο Βέλγιο και πλέον έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 ενώ πλέον βρίσκεται ισόβαθμη στην πρώτη θέση του Ομίλου της, μαζί με την Ολλανδία που πέτυχε νίκη-έκπληξη με 32-27 επί της Κροατίας που επίσης έχει 4 πόντους σε αυτή την τριπλή ''συγκατοίκηση''. 

Το Βέλγιο, που έμεινε στους 0 πόντους, έχανε με 13-10 στο ημίχρονο από την Ελλάδα, ωστόσο, προηγήθηκε με 24-23 στο 55'  σε ένα ματς όπου, στο μεγαλύτερο διάστημα του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά στο σκορ.

Με καταπληκτική άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Ελλάδα πέτυχε σερί 3-0 και έφθασε στη νίκη που επισφραγίσθηκε με το γκολ του Μάλλιου, οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Μορφή της υπέροχης Εθνικής μας ο Μπουκοβίνας ( που γιόρτασε ιδανικά τα αποψινά γενέθλια του ) με 19 επεμβάσεις και ποσοστό 44% ενώ απέκρουσε και 3 πέναλτυ.

Πρώτοι σκόρερς της Ελλάδας με 4 γκολ, οι  Παπαβασίλης, Σάββας ( ουσιαστική βοήθεια έδωσε στην επανεμφάνιση του με τη φανέλα με το εθνόσημο ),  Λιάπης.

Η Εθνική μας ομάδα τα έδωσε όλα, έδειξε πόσο θέλει αυτή την πρόκριση και είναι πράγματι σε θέση να τα καταφέρει γιατί το αξίζει !

Διαιτητές : Κακαντόρ-Νικολάου ( Πορτογαλία )

Δίλεπτα : 6-6 , Πέναλτυ : 5/2-2/2.

ΒΕΛΓΙΟ : Ντελπίρε, Σπόορεν, Μπογιόν, Καντέλ 3, Κόλμαν, Βανχόφε, Λέτενς, Χάντζιτς 2, Κεντζιόρα 4, Ομς 1, Κότερς 4, Βανκόσεν, Ντε Μπόϊλε 7, Γκλοριέ 1, Μπράουν 2. 

ΕΛΛΑΔΑ : Μπουκοβίνας 2, Παπαβασίλης 4, Μιχαηλίδης , Μάλλιος 2, Κωστακίδης, Αραμπατζής 1, Τόσκας 1, Σάββας 4, Παπαδιονυσίου, Παπαντωνόπουλος, Μπόσκος 3, Λιάπης 4, Μυλωνάς 1, Πασσιάς 3, Κανδύλας 1, Μπάγιος.

No comments