Αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική μας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική μας

 


Ξεκίνησε στο γήπεδο χάντμπολ του ΣΕΦ η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με το Βέλγιο για τα προκριματικά (5ος όμιλος) του ΕURO 2024.

To πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 8 Μαρτίου και ώρα 21:10 στο Χάσελτ για την 3η αγωνιστική και το δεύτερο την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας για την 4η αγωνιστική των ομίλων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τη σπουδαία νίκη επί της ισχυρής Ολλανδίας τον Οκτώβριο, διατηρεί σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση, αλλά αυτή περνάει υποχρεωτικά από τα δύο ματς με το Βέλγιο.

O ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ:

«Μετά τα παιχνίδια με Κροατία και Ολλανδία θα συναντηθούμε πάλι με τα παιδιά για επίσημα ματς. Μεσολάβησαν τον Γενάρη τα πολύ δυνατά φιλικά με τη Γεωργία που μας έδωσαν το δικαίωμα να διατηρηθούμε σε αγωνιστική τροχιά. Ξεκινάμε με τους αθλητές από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλοι μαζί Θα έχουμε λίγες προπονήσεις, αλλά είναι κάτι που πλέον το έχουμε συνηθίσει. Η πραγματικότητα είναι ότι τα παιχνίδια με το Βέλγιο είναι τα πιο σημαντικά του ομίλου για εμάς. Θέλουμε να κερδίζουμε και να έχουμε συνέχεια απέναντι σε ομάδες του ίδιου επιπέδου και παράλληλα να μπορούμε εξαργυρώσουμε τις νίκες μας επί μεγαλύτερων αντιπάλων. Οι δύο ομάδες είναι γνώριμες, παίξαμε πριν ένα χρόνο δύο ματς, δεν υπάρχουν μυστικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Εθνική έχει αποκτήσει δυναμική παίζοντας στο κοινό της, τα παιδιά έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν τον κόσμο γύρω από την ομάδα και η Εθνική αποτελεί προτεραιότητα. Είμαι σίγουρος και αυτή τη φορά το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και θα έχουμε ένα έξτρα κίνητρο για να πετύχουμε το στόχο μας».

Οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι: Δομπρής, Παπαβασίλης, Πασσιάς, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Μπάγιος, Καραμπουρνιώτης (Ολυμπιακός ), Κεδέρης, Λιάπης, Ηλιόπουλος, Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Τόσκας, Λ. Παπάζογλου (Bianco Monte Δράμα), Τερλέτσκι, Τσιγαρίδας (Διομήδης Άργους), Κωστακίδης (Αερωπός ManDynamic), Αναστασίου (ΑΣΕ Δούκα), Ελευθεριάδης, Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Μπαμπατζανίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας).

Οι αθλητές που θα επιλεγούν από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό θα συνεχίσουν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, από τη Δευτέρα (6/3).

Στο δεύτερο στάδιο θα ενσωματωθούν και οι Μπόσκος, Κρητικός, Παπαντωνόπουλος, Μυλωνάς, Μπουκοβίνας, Μάλλιος και Σάββας, που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού.

No comments