Ελπιδοφόρες εμφανίσεις στη Μεσογειάδα, την νίκη-πρόκριση με Τυνησία θέλει η Ελλάδα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελπιδοφόρες εμφανίσεις στη Μεσογειάδα, την νίκη-πρόκριση με Τυνησία θέλει η Ελλάδα !

 



Στην 3η θέση του Β΄Ομίλου στο 16ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών που ξεκίνησε στο Ναύπλιο, βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων Κ17, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας.

Η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη την Τρίτη στις 12.45 μ.μ. με την Τυνησία, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Απέναντι στην Τουρκία, η Εθνική μας ηττήθηκε με 19-17, με κορυφαία την γκολκίπερ Κουρτίδη ( φωτο ) με 6/10 επεμβάσεις και ποσοστό 60%. Πήρε ωστόσο έναν πόντο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χάρη στην επικράτηση του με 7-4 στην πρώτη περίοδο.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Τουρκία που πήρε 4 πόντους, προκρίθηκε στη δεύτερη φάση.

Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Έγινε ένα πολύ καλό ματς. Υπάρχουν κομμάτια του παιχνιδιού που δεν δείχνουμε τόλμη, αυτά πρέπει να τα δουλέψουμε περισσότερο. Το ματς κρίθηκε στις 1-2 φάσεις. Είναι θέμα εμπειρίας. Αυτά τα ματς θα μας βοηθήσουν πολύ. Μπορεί να μας στεναχωρεί η ήττα, αλλά πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο».

Μεχμέτ Ιντσί Σερκάν (προπονητής Τουρκίας): «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει μέλλον και δουλεύουν αρκετά».

ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος): Τσακοπούλου, Γιαννοπούλου, Ζάμπα 3, Μαλταμπέ 2, Κατέβα 1, Φιλιππιάδου 1, Κοτίδου, Κουρτίδη, Γάσπαρη 4, Μαντζώρου 1, Ρούσσου 4, Πιπελίδου, Λουρίδα 1, Κιουκτσόγλου, Λυτρίβη.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σερκάν): Μπόζοβα 2, Κίγκα, Γιουσκέλ, Σονμέζ 6, Γιλμάζ Σ., Χουμζέλι 3, Αβράς, Οζτούρκ Χ., Κίλιτς, Σεβέν 4, Ντουρντού, Γιλμάζ Μπ., Μουχκού, Καρανταβούτρ 2, Χαρμαντσί 2, Οζτούρκ Α.

Διαιτητές: Βέλγιοβιτς- Γιόκιτς(Μαυροβούνιο), Παρατηρητές: Φερνάντεθ (Ισπανία)- Ντεσερτέν (Γαλλία)

Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 2/1-2/2

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  28-22

Η Εθνική μας ηττήθηκε με 28-22 από την Ρουμανία, που είναι κάτοχος του Μεσογειακού τίτλου, αν και ήταν πολύ καλή στις δύο πρώτες περιόδους ( 9-8, 7-8 ) τ Την ήττα με 28-22 από την κάτοχο του Μεσογειακού τίτλου Ρουμανία γνώρισε η Εθνική Νεανίδων 17 στην πρεμιέρα της στο 16ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών που διεξάγεται στο Ναύπλιο.

Η Εθνική μας είχε πολύ καλή παρουσία στις δύο πρώτες περιόδους (9-8, 7-8), αποσπώντας έναν βαθμό από την επικράτηση της στη δεύτερη ενώ στην τρίτη περίοδο η Ρουμανία επικράτησε με 12-6 και πήρε συνολικά 4 πόντους.

Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Καταφέραμε να παλέψουμε πολύ σθεναρά δύο περιόδους. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να διορθώσουμε και θα μας δοθεί μέσα από τα παιχνίδια αυτή η ευκαιρία. Νομίζω ότι έχουμε μόνο περιθώρια βελτίωσης».

Έλενα Μόισε (τεχνικός Ρουμανίας): «Καλό ξεκίνημα για εμάς. Έχουμε στη σύνθεση μας νεότερες αθλήτριες από τις άλλες ομάδες. Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα και να ετοιμάσουμε την ομάδα μας για το μέλλον. Η διοργάνωση και ο καιρός είναι εξαιρετικά».

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Μόισε): Κοσερέα, Πάκοτ, Λεφτέρ 3, Ροσού 5, Εσάνου, Πετράσε 2, Στεφάν, Ράντου 2, Σίργκι 1, Ρούσου 2, Μαρίν 1, Ιστράτε 3, Αντσερέντσου 1, Στόικαν 6, Μανέα 2, Ιονίτα

ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος): Λούκου, Γιαννοπούλου 3, Ζάμπα 4, Μαλταμπέ 4, Κατέβα 3, Φιλιππιάδου 5, Κοτίδου, Κουρτίδη, Γάσπαρη, Μαντζώρου, Δρουγκίδου, Ρούσσου 3, Πιπελίδου, Κιουκτσόγλου, Λυτρίβη.

Διαιτητές: Μαλόκα- Σρντάνοβιτς (Κροατία), Παρατηρητές: Ντίλμεν (Τουρκία)- Ντεσερτέν (Γαλλία)

Κόκκινη: 43:27 Ρούσσου (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 4/4-7/6

Βαθμολογίες

Α' όμιλος

1. Κροατία 9,5

2. Ισπανία 5

3. Ιταλία 3,5

4. Μαυροβούνιο 1,5

5. Κόσοβο 0,5

Β' όμιλος

1. Ρουμανία 9,5

2. Τουρκία 9

3. Ελλάδα 2

4. Τυνησία 0,5

*Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στην 6αδα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

09:00 Μαυροβούνιο- Κροατία

10:15 Ισπανία- Ιταλία

11:30 Ρουμανία- Τουρκία

12:45 Ελλάδα- Τυνησία

16:00 Κόσοβο- Μαυροβούνιο

17:15 Ισπανία- Κροατία


 

No comments