Γραπτές εξηγήσεις ζήτησε η ΚΕΔ για την αλλοίωση αποτελέσματος στη Δράμα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γραπτές εξηγήσεις ζήτησε η ΚΕΔ για την αλλοίωση αποτελέσματος στη Δράμα

 


Εξηγήσεις για το λάθος με το οποίο έγινε ( κατά παραδοχή αρμοδίων της διαιτησίας ) αλλοίωση αποτελέσματος στον προημιτελικό Κυπέλλου Δράμα-Ολυμπιακός, ζητήθηκαν από την ΚΕΔ/ΟΧΕ, από τον παρατηρητή Παρτεμιάν και τους διαιτητές Τσιάνα-Πατιό.

Μάλιστα, οι εξηγήσεις θα πρέπει να δοθούν γραπτώς, ώστε ανάλογα να λάβει τις αποφάσεις της η ΚΕΔ/ΟΧΕ για το σφάλμα με το οποίο χρειάσθηκε επανάληψη της εκτέλεσης πέναλτυ σε νεκρό χρόνο στην κανονική διάρκεια του αγώνα στη Δράμα.

Ηδη, βεβαίως, υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με αυτή τη φάση και η αντίληψη που υπάρχει σε αρμοδίους της διαιτησίας είναι ότι οι διαιτητές εκτέθηκαν από το λάθος του παρατηρητή να πατήσει την κόρνα κατά την εκτέλεση του πέναλτυ.

Για ποιό λόγο πάτησε την κόρνα ο παρατηρητής ; 

Ακούσαμε διάφορα, με τελευταίο ότι κάτι ήθελε να ρωτήσει τους διαιτητές, ενθυμούμενος παρόμοια φάση στο ματς Ολυμπιακός-Αερωπός.

Προφανώς, πλέον πειστική όλων θα είναι η τοποθέτηση που αναμένεται να έχει επί του θέματος η ΚΕΔ.

Ζήτημα ακυρότητας του αγώνα δεν τίθεται, ο Ολυμπιακός κατοχύρωσε την παρουσία του στο Final 4 του Κυπέλλου ενώ η Δράμα εκφράζει παράπονα για τους διαιτητές Τσιάνα-Πατιό για φάση όπου δε δόθηκε ποινή στο δεύτερο 5λεπτο της παράτασης.

Κύκλοι της διαιτησίας υποστηρίζουν ότι το διαιτητικό δίδυμο δεν είχε άλλη επιλογή εν προκειμένω και άρα σωστά ζήτησε επανάληψη εφόσον ακούσθηκε η κόρνα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δράμα αποκλείσθηκε, ακούγονται φωνές για αλλοίωση αποτελέσματος και η αμφισβήτηση δυναμώνει όλο και πιο πολύ.

Μένει να αναφερθεί επισήμως ο λόγος για τον οποίο ήχησε η κόρνα αλλά και ποιές θα είναι οι κυρώσεις ( και που θα καταλογισθούν ) για αυτό το σφάλμα που έκρινε αποτέλεσμα και πρόκριση.

 Στο σχολιασμό του αγώνα, η Δράμα υποστηρίζει ότι έγινε αλλοίωση αποτελέσματος  μετά από τραγικό λάθος του παρατηρητή Παρτεμιάν και σημειώνει σχετικά :  

'' Σφάλματα στελεχών του αγώνα (Κομισαρίων, Διαιτητών , χρονομετρών Γραμματειών) στέρησαν το δικαίωμα των Δραμινών στο όνειρο. Με την λήξη του αγώνα η ομάδα μας κέρδισε πέναλτυ και δίλεπτη που δεν δόθηκε, το εκτέλεσε κανονικά με σφύριγμα του διαιτητή, πέτυχε το 31-30 μετά από κατακύρωση του γκολ από τον διαιτητή και εκείνη την στιγμή ο παρατηρητής Παρτεμιάν κάλεσε τους διαιτητές και ζήτησε επανάληψη του πέναλτυ με την αιτιολογία ότι είχε χτυπήσει την κόρνα γιατί ο Ολυμπιακός άλλαξε τον τερματοφύλακά του, που είχε δικαίωμα να τον αλλάξει αλλά η άγνοια κανονισμών που έχει τον οδήγησαν σε λανθασμένη ενέργεια και αλλοίωση αποτελέσματος. 

Δεκαπέντε δεύτερα πριν το τέλος της παράτασης, στην προσπάθεια της ομάδας μας να εκδηλώσει αιφνιδιασμό έγινε αντικανονικό μαρκάρισμα σε παίκτη μας και έπρεπε να δοθεί πέναλτυ - δίλεπτο και δεν δόθηκε και ενώ ήταν φάση που για μια ακόμη φορά έκρινε τον αγώνα, κανένας δεν συμβουλεύτηκε το VAR. 

Δηλώσαμε και στις δύο περιπτώσεις ότι θέλουμε να κάνουμε ένσταση, ο Παρτεμιάν μας είπε στο τέλος και στο τέλος ενώ συντάσσονταν το φύλλο αγώνα δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ένσταση! ''.

1 comment

Anonymous said...

Πατιος Τσιανας κακιστοι διαιτητές και συνηθισμένοι στις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων... Με μια απλή αναζήτηση εδώ στο σάιτ θα βρει κανείς παρα πολλά άρθρα με ομάδες που διαμαρτυρονται για τις διαιτησιες τους . Τι άλλο πρέπει να γίνει λοιπόν;;; Αν τα παιδιά δεν μπορούν βάλτε τα να σφυρίζουν στα μίνι . Απορώ γιατί δεν τους πάρει τις σφυρίχτρες εδώ και καιρό