Το Ναύπλιο ανοίγει τις πύλες του για το χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το Ναύπλιο ανοίγει τις πύλες του για το χάντμπολ

 


Σε τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν τη  διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών που θα διεξαχθούν στην πόλη της Πελοποννήσου 27 Φεβρουαρίου με 4 Μαρτίου 2023, σε συνδιοργάνωση ΟΧΕ, Δήμου Ναυπλιέων και Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας) και με συμμετοχή 10 Εθνικών ομάδων Κορασίδων (Κ17) από τις Ομοσπονδίες- μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ.

Οι χώρες που θα συμμετέχουν είναι οι: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Κόσσοβο, Τυνησία και Αλγερία.

Πριν τους αγώνες, θα διεξαχθεί σεμινάριο διαιτητών της διοργάνωσης, το διήμερο 25-26 Φεβρουαρίου, παράλληλα με την άφιξη όλων των Εθνικών αποστολών.

Στην τεχνική συνάντηση πήραν μέρος ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Γ.Γ.  της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, ο Αντιδημάρχος Παναγιώτης Λέντζος, η  Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και ο Υπευθύνος Επικοινωνίας της ΟΧΕ Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου.

Είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ μετά το 2005 (Κατερίνη), το 2006 (Λουτράκι) και το 2020 (Αθήνα) και η πρώτη σε επίπεδο γυναικών.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών (Κ17) του Ναυπλίου είναι η 5η διοργάνωση που θα διοργανώσει το ελληνικό χάντμπολ την τελευταία τριετία μετά την Μεσογειάδα Ανδρών (Κ18) της Αθήνας (2020), τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball του Ηρακλείου (2022) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.


 


No comments