Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, με την νίκη του επί της ΑΕΚ που έχασε το αήττητο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, με την νίκη του επί της ΑΕΚ που έχασε το αήττητο



Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, με 22-20 στην Ηλιούπολη, πέτυχε την 11η σερί νίκη του σε αυτή τη σεζόν στην Handball Premier και παράλληλα πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας δεύτερη, με διαφορά ενός πόντου την Ενωση που κράτησε, πάντως, το προβάδισμα σε τυχόν μεταξύ των δύο ομάδων ισοβαθμία ( είχε νικήσει 25-22 στο ΟΑΚΑ , με 3 γκολ διαφορά δηλαδή ).

Για τους ''ερυθρόλευκους'' είναι αξιοσημείωτο ότι από το 10΄ έπαιζαν χωρίς τον Καραμπουρνιώτη που αποβλήθηκε για αντιαθλητικό παιχνίδι με κόκκινη κάρτα και από το 29΄ δεν είχαν και τον Νιοκάς ο οποίος χτύπησε πέφτοντας στο τεραίν, σε μαρκάρισμα του από τον Σόκολιτς.

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, όπου οι διακοπές ήταν πυκνές ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και εκφράζει τα παράπονα της  ''για ρίψεις αντικειμένων, φτυσιές και ύβρεις από την εξέδρα''.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε κόκκινη κάρτα για τον Σόκολιτς στη φάση με τον Νιοκάς, για αντιαθλητικό παιχνίδι.

Στο φύλλο αγώνα, αναφέρεται ότι το ματς διεκόπη λόγω ρίψεως μπουκαλιών με νερό από φίλους του Ολυμπιακού από την εξέδρα, στο 13.35'' και στο 23.20''.

Ο Ολυμπιακός περιόρισε τον Μαντάλινιτς που έμεινε αυτή τη φορά στα 6 γκολ, η ΑΕΚ ανάγκασε τον Βέμπερ να μείνει στα 2 γκολ, Μπάουερ και Μάτσκεβιτς έκαναν καλή δουλειά, ωστόσο, Γκρατζάν και Παπαβασίλης σκόραραν σε κρίσιμα σημεία για τους παίκτες του Νίκου Γραμματικού, που έκανε πετυχημένο ντεμπούτο και έδωσαν λύσεις στην ομάδα τους.

Η ΑΕΚ δεν είχε παίκτη ''να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά'' με ψυχραιμία στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, απέναντι σε περισσότερο αποφασιστικό αντίπαλο που είχε πιο καθαρή σκέψη.

Καλές και δυνατές άμυνες από τις δύο ομάδες, χαμηλή ποιότητα στο ντέρμπι ελέω του πάθους, του άγχους και της νευρικότητας των αντιπάλων.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 11-10 στην ανάπαυλα, αλλά, προοδευτικά, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μεγάλωσαν την υπέρ τους διαφορά και βρέθηκαν προηγούμενοι με 17-13 στο 43΄.

Με επιμέρους σερί 5-1 η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 18-18 στο 50΄ ( χάρη κυρίως στην ώθηση που πήρε από τον Αλμέϊδα ), όμως, δεν είχε πειστική παρουσία στη συνέχεια, έκανε λάθη στις επιθέσεις της και πέτυχε μόλις 2 γκολ στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο, μάλιστα, το δεύτερο με πέναλτυ του.

Στο 55΄ έγινε το 21-19 από τον Μαντάλινιτς, ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ για 4 λεπτά, έως το 58.45'', αλλά, στο πιο καίριο σημείο ο Τικ έκανε λάθος επίθεση, ο Γκρατζάν σημείωσε το 22-19 και εκεί ουσιαστικά τέλειωσαν όλα, με το γκολ σε νεκρό χρόνο απλώς να σφραγίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα πεντάλεπτα : 2-1, 4-4, 6-5, 8-7 , 9-8, 11-10 ( ημίχρονο ), 13-11, 15-12, 17-14, 18-17, 21-18, 22-20.

Διαιτητές : Κινατζίδης-Φωτακίδης

Δίλεπτα :    4-5             , Πέναλτυ : 1/1-3/3

Αποβλήθηκαν ο Καραμπουρνιώτης στο 10 ΄  και ο Βέμπερ στο 60 ΄,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Κοτανίδης, Μπάγιος, Παπαβασίλης 5, Κανδύλας, Μιχαηλίδης 1, Καραμπουρνιώτης, Οστρούτσκο 2, Μοντόρο 3, Νιοκάς 4, Βέμπερ 2, Πασσιάς, Μπάουερ, Δομπρής 1, Σλαβούλιτσα, Γκρατζάν 4, Λιόλιος.

ΑΕΚ :  Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 2, Τικ 1, Κεδέρης, Ζίφκοβιτς, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Αλμέϊδα 3, Νικολαϊδης, Μαντάλινιτς 6, Λέμος 2, Αρσιτς, Τσιτομπί, Ρογκούλσκι 3, Σόκολιτς 1, Ηλιόπουλος 2.

No comments