Ζαραβίνας : '' Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ζαραβίνας : '' Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι ''

 

 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας είπε για την νίκη της Εθνικής μας επί της Ολλανδίας : 

'' Σαφώς και ένα μερίδιο της νίκης ανήκει σε αυτό τον υπέροχο κόσμο και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν κοντά μας και μας βοήθησαν. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τα πήγαμε αρκετά καλά στη σετ άμυνα και στη σετ επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο φανήκαμε άστοχοι και έτσι δεν πήραμε μεγαλύτερη διαφορά ενώ στην επανάληψη δεχθήκαμε αρκετά γκολ στον διευρυμένο αιφνιδιασμό της Ολλανδίας, που σκόραρε προτού οργανωθούμε. Οταν μείναμε στην άμυνα με μικρές αποστάσεις και περιορίσαμε τους Ολλανδούς, πήραμε όχι μόνο την νίκη αλλά και μία καλή διαφορά με το καθαρό μυαλό που είχαν τα παιδιά στην επίθεση, όταν πέρασαν μπροστά στο σκορ. Η επιθυμία πρόκρισης στην τελική φάση δεν θα πρέπει να '' φορτώνει '' με άγχος τα παιδιά. Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι.  Τα εντός έδρας ματς είναι σημαντικά στη διαδικασία των Ομίλων. Αυτή η νίκη απλώς μας δίνει το κίνητρο και την όρεξη ώστε να προετοιμασθούμε όσο μπορούμε καλύτερα για τα ματς όπου θα αρχίσει σιγά σιγά να φαίνεται τι θα γίνει, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ''. 

Από την πλευρά των διεθνών μας, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των Μυλωνά, Μάλλιου, Τόσκα οι οποίοι επεσήμαναν : 

ΜΥΛΩΝΑΣ : '' Μαγική η ατμόσφαιρα κάθε φορά που παίζουμε στη Χαλκίδα και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την βοήθεια του ''.

ΜΑΛΛΙΟΣ : '' Μείναμε ήρεμοι απέναντι στους Ολλανδούς, καθώς πλέον έχουμε την εμπειρία ως ομάδα και καθημερινά εξελισσόμαστε. Εχουμε 2 κρίσιμα ματς με το Βέλγιο και δεν πρέπει να την πατήσουμε πάλι, αλλά, να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί μπορούμε να πάμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και νομίζω ότι θα προκριθούμε ''.

ΤΟΣΚΑΣ : '' Πολύ μεγάλη νίκη, για την οποία η συγκέντρωση μας και ο κόσμος έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο ''. 

No comments