Πείρα και πάγκος έδωσαν την νίκη με σκορ πρόκρισης στην ΑΕΚ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πείρα και πάγκος έδωσαν την νίκη με σκορ πρόκρισης στην ΑΕΚ !

 





Η ΑΕΚ φόρτσαρε στα τελευταία 15 λεπτά στον αγώνα της με την ολλανδική Χάρι Απ, περιόρισε τους κινδύνους για περιπέτειες στον επαναληπτικό και κέρδισε δίκαια με 35-30 την αντίπαλο της στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 3ο Γύρο του EHF European Cup. 

Στο 45΄ το σκορ ήταν ισόπαλο 26-26 ενώ πρωτύτερα η ΑΕΚ είχε βρεθεί ακόμα και τρία γκολ πίσω από την αντίπαλο της.

Ωστόσο, ο Αλέξης Αλβανός καθοδήγησε με ψυχραιμία την ομάδα του στην αντεπίθεση που έφερε το σκορ που της δίνει σχετική ασφάλεια για πρόκριση, καθώς, άλλωστε η ΑΕΚ έδειξε ότι όντως είναι πιο ποιοτική ομάδα από την Χάρι Απ και με περισσότερες λύσεις. 

Ουσιαστικές λύσεις για την ελλιπή ΑΕΚ έδωσαν ο παθιασμένος Λέμος, ο πολύπειρος Τικ, ο πολύτιμος  Ηλιόπουλος και ο κινητικότατος Τσιτόμπι, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ενώ ο Μάτσκεβιτς έδωσε σιγουριά με τις επεμβάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο και είχε θετική επίδραση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του.

Η Χάρι Απ δεν άντεξε για πάνω από 50 λεπτά, καθώς, όταν περιορίσθηκε ο Μιντέμα που έβαλε 10 γκολ έως το 48΄ και μετά σίγησε, δεν είχε αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στο σκοράρισμα, κινήθηκε από τα πλάγια και ήταν προβλέψιμη.

Οι αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα, δικαίωσαν την κατεύθυνση της ΑΕΚ ενώ η υπομονή και η εμπειρία της ομάδας της, διευκόλυναν με τρόπο ουσιαστικό την προσπάθεια για την νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που την παρέσυρε στο ρυθμό της με γρήγορες επιθέσεις και πολλές επαφές.

Η ΑΕΚ έκανε την αρχή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της με την νίκη της επί της Χάρι Απ και δείχνει ότι μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό στον επαναληπτικό, έχοντας την απαραίτητη ηρεμία στην προσέγγιση του αγώνα χάρη στη διαφορά των πέντε τερμάτων που πήρε στο ματς του ΟΑΚΑ. 

Τα πεντάλεπτα : 4-3, 7-5, 7-9, 10-12, 13-14, 17-16 ( ημίχρονο ) 20-19, 24-23, 26-26, 29-27, 32-29, 35-30.

ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Mάτσκεβιτς, Αραμπατζής, Τικ 4, Ζίβκοβιτς 2, Μαντάλινιτς 7, Ηλιόπουλος 5, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 3, Άρσιτς, Καλόμοιρος, Σόκολιτς, Τσιτόμπι 5, Ρογκούλσκι 3, Λέμος 3, Κεδέρης 3.

ΧΑΡΙ ΑΠ  (Εμάνουελ Κρέμερ): Μέιερ 4, Μορέιρα 1, Τακό, Μπόνστρα 3, Μπος, Μιράντα, Αζένια 1, Μιντέμα 10, Βερμέερ 2, Φερέιρα, Φίγκε, Ρίκστεν 5, Τοτ, Γιάσπερς 4.

Διαιτητές: Αλτμάρ-Χόρβατ. Δίλεπτα: 4-3. Πέναλτι: 7/6, 1/0

No comments