Βράβευση του Ολυμπιακού από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βράβευση του Ολυμπιακού από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 


Την πρωταθλήτρια ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού βράβευσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, την Τετάρτη (7/9). Σε μία ξεχωριστή και όμορφη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, οι πρωταθλητές Ελλάδας βραβεύτηκαν για τη σπουδαία τους επιτυχία την περσινή αγωνιστική σεζόν. 

Την απονομή των μεταλλίων στους πρωταθλητές Ελλάδας χάντμπολ πραγματοποίησε ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ.

Ο Σοφοκλής Ξυνής τίμησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Μιχάλη Κουντούρη, με ένα ιδιαίτερο βραβείο, το οποίο παρέλαβε ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Υδραίος. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ βράβευσε κάθε παίκτη του Θρύλου ξεχωριστά (και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα), τον προπονητή Γιώργο Καρασαββίδη, αλλά και τον τιμ μάνατζερ, Κώστα Καραμπουρνιώτη. Επίσης, ο Σοφοκλής Ξυνής απένειμε μετάλλιο και στον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Μιχάλη Υδραίο, αλλά και στον γενικό αρχηγό, Γιάννη Δαλέζιο.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι», όλοι μαζί στην εκδήλωση, έδωσαν το σύνθημα για την κατάκτηση του Super Cup Ελλάδας, το Σάββατο (10/9) στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, με αντίπαλο την Πυλαία.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο Αντώνης Γλύκας, διευθυντής επικοινωνίας Αθλητικού Τομέα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Σοφοκλής Ξυνής (πρόεδρος Ομίλου ΞΥΝΗ): «Οι πρωταθλητές της εκπαίδευσης χρονολογούνται αισίως 65 χρόνια. Η ένωση της ομάδας του ΙΕΚ Ξυνή με τον Ολυμπιακό έδωσε άλλη διάσταση και στο άθλημα και στην ομάδα, η οποία τα δύο πρώτα χρόνια πήρε δύο νταμπλ. Με τον κορονοϊό, οι συνθήκες ήταν λίγο περίεργες, δεν συμμετείχαμε όπως έπρεπε, για πολλούς λόγους και σαν αποτέλεσμα πέρυσι, ξεκινήσαμε με -4 βαθμούς, αλλά πήραμε το πρωτάθλημα. Άρα, λοιπόν, το ότι ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα έχει πολλαπλό χαρακτήρα, πέρα από το -4. Η ομάδα έχει κάτι που δεν έχουν οι άλλες ομάδες! Τη στήριξη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που είναι ο μόνος Ερασιτέχνης που κυριαρχεί. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος τέτοιος Ερασιτέχνης, σε καμία ομάδα, σε κανένα brand. Ακόμα και στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο! Αποτέλεσμα τούτου είναι η ομοιογένεια, η οικογενειακή σχέση, η στήριξη, για αυτό και το πρωτάθλημα το περσινό έχει μεγαλύτερη αξία. Το πήραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Αυτό θέλαμε να κάνουμε σήμερα, να βραβεύσουμε τα παιδιά, γιατί από αυτά βγήκε το πρωτάθλημα και φυσικά, τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα! Ευχόμαστε καλή συνέχεια και το Super Cup το Σάββατο».

Γιάννης Δαλέζιος (Γενικός Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρηματοδοτείται με ένα ελάχιστο ποσό από την Ελληνική Πολιτεία, ενώ θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο. Βλέπουμε, ότι  δεν ευνοούνται και φορολογικά οι χορηγοί, για αυτό είναι ήρωες, έτσι θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω, γιατί τόσα χρόνια επενδύουν στο ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπως ο Όμιλος Ξυνή. Συγχαρητήρια, γιατί είναι ένας Όμιλος, ο οποίος επενδύει, δεν αναμιγνύεται στα αγωνιστικά, παρά μόνο στο ρόλο που έχει ως χορηγός και μπορεί και παράγει τόσο ωραίο έργο».

Γιώργος Καρασαββίδης (προπονητής ομάδας χάντμπολ): «Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι συμπαραστάτες της ομάδας μας από την αρχή, από την πρώτη χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί δεν βοηθούν απλά ως χορηγός, υπάρχει πραγματική συνεργασία, αφού αρκετά παιδιά έχουν έρθει εδώ για σπουδές, μέσω της ομάδας, είναι… δούναι και λαβείν. Τώρα, έρχεται ο πρώτος τελικός, ο τίτλος θα έρθει αν κερδίσουμε. Θα το παλέψουμε, όπως κάνουμε πάντα! Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα, για να τα καταφέρουμε. Το πρωτάθλημα είναι μια μακρά διαδικασία, οπότε χρειάζεται να είμαστε εκεί που πρέπει τον Μάιο».

Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός ομάδας χάντμπολ): «Πάρα πολύ ωραία βράβευση. Πάντα τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ και ο Όμιλος Ξυνή κάνουν τέτοιες ωραίες πρωτοβουλίες! Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ξυνή. Έχω την τύχη να είμαι από την πρώτη μέρα στον Ολυμπιακό, από το 2017. Τότε, που με πρωτοβουλία του κ. Ξυνή έγινε αυτή η ένωση με τον Ολυμπιακό και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πέντε χρόνια μετά, τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ευελπιστώ ένα Super Cup το Σάββατο».
No comments