Παράβολο για την επιμόρφωση των διαιτητών από τις ομάδες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παράβολο για την επιμόρφωση των διαιτητών από τις ομάδες


Ειδήσεις βγήκαν από την χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων των σωματείων της Α1 Εθνικής Ανδρών και Γυναικών, με την ΔΕΠ/ΟΧΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Ανδρέα Μούκιο και το μέλος της Κώστα Μαναβή ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Κώστας Κατσίκης.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις :

Καθιερώνεται παράβολο για την επιμόρφωση των διαιτητών. Θα το δίνουν τα σωματεία στην ΟΧΕ και εκείνη με την σειρά της θα το καταβάλλει στην ΚΕΔ. Πρόκειται για ποσό 200 ευρώ για κάθε σωματείο της Α1 Εθνικής Ανδρών και Γυναικών.

Θα υπάρχει υποχρεωτικό ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα και στις δύο αυτές Εθνικές Κατηγορίες.

Για όλες τις Εθνικές Κατηγορίες αντικαθίστανται οι ποινές που αφορούν πρόστιμα, με μείον βαθμούς. Αν μία ομάδα δεν έχει έστω μία εκπροσώπηση σε ηλικιακή-αναπτυξιακή κατηγορία  ( Παμπαίδες Α-Β, Μίνι και Παγκορασίδες Α-Β με Μίνι ) από τη σεζόν 2023-2024 θα της αφαιρεθούν 2 βαθμοί.

Επίσης, για όλες τις Εθνικές Κατηγορίες μείον 2 βαθμοί θα υπάρχουν για περιπτώσεις ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και δεν θα αγωνισθούν ή δεν θα παρουσιασθούν σε 2 παιχνίδια. Αυτό θα εφαρμοσθεί από την περίοδο 2022-2023.

Ομάδες που θα παρουσιασθούν με λιγότερους από 12 αθλητές-αθλήτριες σε πάνω από 3 αγώνες, θα αφαιρείται 1 βαθμός από την τρέχουσα σεζόν κάθε φορά που θα συμπληρώνει τριάδα ματς με ελλιπή αριθμητική παρουσία. Αυτό αφορά τις Α1 και Α2 Ανδρών και Γυναικών. 

Στην Β΄ Εθνική Ανδρών υποχρεωτικά 4 εξ αυτών θα είναι αθλητές γεννηθέντες από το 1997 έως το 2006. Αυτό θα ισχύσει στην περίοδο 2022-2023.

Αναφορικά με τους προπονητές ομάδων Α1-Α2 Εθνική Ανδρών και Α1 Εθνική Γυναικών, εάν δεν παρουσιάζεται ο επίσημος προπονητής ομάδας για πάνω από 3 παιχνίδια, θα υπάρχει αφαίρεση 1 βαθμού από την βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν. Η ποινή θα επαναλαμβάνεται ανά 3 αγώνες. 

Το παράβολο για τους συνοδούς σε όλες τις ομάδες, από 5 ευρώ ανεβαίνει στα 10 ευρώ.

Η συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας για τις ομάδες Α1 Ανδρών και Γυναικών είναι υποχρεωτική.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνει Σούπερ Καπ Ανδρών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Πυλαία.

Ωστόσο, από τα 22 σωματεία Α1 Ανδρών και Γυναικών ήταν μόνο τα 14 παρόντα ( και τα 3 έλειπαν και στην προηγούμενη συνάντηση )....Γιατί άραγε ; 



No comments