Η Ελλάδα 9η στους Μεσογειακούς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Ελλάδα 9η στους Μεσογειακούς


Την ήττα γνώρισε η Εθνική Νέων από την Τουρκία με 26-28, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων, για τους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Εθνική έμεινε στην τελευταία θέση του Β' ομίλου και θα καταταγεί στην 9η θέση, χωρίς να δώσει αγώνα κατάταξης, καθώς η Σλοβενία, που είναι η αντίστοιχη τελευταία ομάδα του Α' ομίλου, αποχώρησε από τη διοργάνωση λόγω κρουσμάτων covid-19.

Παρά την ήττα, η Εθνική νέων ήταν ανταγωνιστική απέναντι σε μία ομάδα με παίκτες μεγαλύτερους σε ηλικία και σαφώς πιο έμπειρους και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αν είχαν αποφευχθεί ατομικά λάθη στα τελευταία λεπτά. Σημαντική για την Εθνική ήταν και η απουσία του Κοτσιώνη λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ στον Παναγιώτου τοποθετήθηκαν ράμματα στο φρύδι, μετά από χτύπημα στο 20' και δεν συνέχισε. Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά στο σκορ με 14-11, ενώ στο 52' το σκορ ήταν 24-24.

Σε κάθε περίπτωση το κέρδος για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι οι εμπειρίες από δυνατούς αγώνες, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που ακολουθεί το καλοκαίρι και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων που διοργανώνουν Γερμανία και Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023.

Ελλάδα (Γεωργιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ασλής, Στεφανίτσης 4, Σίνα 3, Στάθης, Παγιάτης 2, Παπαγιάννης, Τζωρτζίνης 2, Παπάζογλου 3, Δικαιούλιας 3, Αλεξανδρίδης 1, Τόσκας 3, Αναστασίου 2, Παναγιώτου 1, Γερουλάνος 2.

Τουρκία (Χαλάι): Γκιόκτεπε, Μπισέρ 6, Οζτούρκ 2, Αϊντίν, Κανμπέρογλου, Ντουρμάζ 2, Σιρίν 7, Τινκίρ 4, Ιλάνς, Γιατκίν, Μπαμπακάν, Κέλεσογλου 1, Ατές 2, Γιαγμούρογλου, Πεχλιβάν 4, Μπιλίμ.

Διαιτητές: Φαρσί - Καχουατζί (Αλγερία). Δίλεπτα: 6-3. Πέναλτι: 2/2 - 0/2


Β όμιλος: Αλγερία, Β. Μακεδονία, Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία

Η βαθμολογία

1. Ισπανία 6 (σε τρεις αγώνες)

2. Β. Μακεδονία 5

3. Αλγερία 5 (σε τρεις αγώνες)

3. Τουρκία 2

5 Ελλάδα 0

No comments