Η οικογένεια... χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η οικογένεια... χάντμπολ

Η Μάγδα Κουκμίση ηγείται της Εθνικής Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου και αποκαλύπτεται στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

Πόσες οικογένειες ξέρετε που θα μπορούσαν τα μέλη τους να αποτελούν μια... ομάδα; Η οικογένεια Ξούρα έχει και τα 10 παιδιά της στην πάλη. Άλλη; Λοιπόν στο χάντμπολ δεσπόζει η οικογένεια Κουκμίση που και τα πέντε παιδιά της είναι στο άθλημα από μικρή ηλικία. Κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν μια δική τους ομάδα Beach Handball, αφού 4 χρειάζονται για να παίξουν.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και τα πέντε παιδιά που ασχολούνται με το χάντμπολ ανήκουν στον ΑΕΣΧ Πυλαία, έχοντας ήδη αρχίσει να κατακτούν μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Μάλιστα τα αγόρια έκαναν την έκπληξη με την ομάδα τους και πήραν το Kύπελλο Ελλάδας, κερδίζοντας στον τελικό το φαβορί της διοργάνωσης ομάδα της ΑΕΚ.

«Οι γονείς μας, δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα. Απλά δίπλα στο σπίτι μας στην Πυλαία ήταν ο σύλλογος, πήγαν τα μεγαλύτερα αδέλφια μου στην ακαδημία της και παρέσυραν και όλους εμάς. Τώρα οι γονείς μας είναι οι πιο ένθερμοι φίλαθλοι», μας τόνισε η Μάγδα Κουκμίση στο περιθώριο των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπίτς χάντμπολ «Ηράκλειο 2022» που γίνεται στο Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η οικογένεια λοιπόν έχει τον Νικόλα 23 ετών, την Κατερίνα 22, τον Κώστα 21, την Μάγδα 18 και τον «μικρό» Οδυσσέα 15 ετών.

Ασχολήθηκαν και με άλλα αθλήματα άλλα η... μπίλια κάθισε στο χάντμπολ. «Ο Κώστας και εγώ παίξαμε και ποδόσφαιρο και η Κατερίνα έκανε ενόργανη αλλά τελικά μείναμε στο χάντμπολ που είναι κοντά στο σπίτι μας» εξηγεί η Μάγδα που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. «Ξέρω ότι το άθλημα είναι ερασιτεχνικό στην Ελλάδα, αλλά θέλω να έχω επαγγελματικά πρότυπα. Θέλω να κατακτήσω τίτλους με την ομάδα μου».

Η ίδια πάντως περιμένει προς το παρόν τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων αφού λίγες μέρες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ηρακλείου έδωσε εξετάσεις. «Προπόνηση και διάβασμα με ρυθμούς παλαιότερους δεν γίνεται. Περιόρισα τις προπονήσεις και διάβασα μια και θέλω να περάσω χημικός μηχανικός. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Και στο σπίτι; Όταν βρίσκονται όλοι μαζί συζητάνε για χάντμπολ; «Όχι δεν συζητάμε για χάντμπολ. Με το πρόγραμμα που υπάρχει καθημερινά σχεδόν ποτέ δεν είμαστε όλοι μαζί στο σπίτι αφού οι ώρες προπόνησης είναι διαφορετικές αλλά και οι σχολικές υποχρεώσεις μας».

Η Μάγδα Κουκμίση αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην Α1 γυναικών με την ομάδα της Πυλαίας, όπου και κατέκτησαν την 3η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ είναι και βασικό στέλεχος του τμήματος νεανίδων.

Για τη διοργάνωση του Ηρακλείου τονίζει ότι «οι αγώνες είναι θαυμάσιοι όπως και οι εγκαταστάσεις. Είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχω συμμετάσχει. Η Εθνική πέτυχε τον πρώτο της στόχο που ήταν η πρόκριση στην 12αδα. Μπορούμε όμως να φτάσουμε ψηλότερα».

No comments