Πετά για Αλγερία η Εθνική μας ομάδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πετά για Αλγερία η Εθνική μας ομάδα


 Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η προετοιμασία της Εθνικής Νέων, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας. Την Τετάρτη η αποστολή θα μεταβεί στην Αθήνα και την Πέμπτη θα αναχωρήσει για το Οράν, όπου θα δώσει και κάποιους φιλικούς αγώνες πριν την έναρξη του τουρνουά.

"Μπορεί να είμαστε νεανική ομάδα, όμως ταξιδεύουμε στο Οράν με αγωνιστικές προσδοκίες. Νιώθουμε μεγάλη τιμή, οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα σκαλί κάτω από τους Ολυμπιακούς. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά και έχουμε θέληση να δείξουμε τις δυνατότητές μας", σχολίασε ο τερματοφύλακας Δημήτρης Μπαμπατζανίδης.

Σύμφωνα με τον πίβοτ Νίκο Δικαιούλια "χαιρόμαστε επειδή ξαναβρεθήκαμε, είμαστε πολλά χρόνια μαζί και αυτό νομίζω ότι είναι και το όπλο μας. Επίσης, τα πιο πολλά παιδιά πήραν χρόνο συμμετοχής σε αγώνες της Handball Premier, στο Κύπελλο, αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτό έχει πολύ θετικό αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε σε κάθε προπόνηση ότι έχουμε ανέβει επίπεδο. Στους Μεσογειακούς Αγώνες σίγουρα θα κερδίσουμε πολύτιμες εμπειρίες ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ακολουθεί, αλλά και του Παγκοσμίου που θα γίνει του χρόνου σε Ελλάδα και Γερμανία. Ωστόσο πηγαίνουμε στην Αλγερία για να αγωνιστούμε και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μας αναλογεί".

Για τον εξτρέμ Γιάννη Στεφανίτση "οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση γι'αυτή την ομάδα και δεν θέλουμε να περάσουμε απαρατήρητοι. Σίγουρα θα έχουμε πολλά οφέλη από αυτή τη συμμετοχή. Έχουμε ομοιογένεια, είμαστε πολλά χρόνια μαζί με κάποιες προσθαφαιρέσεις, αλλά πέρα από τη χημεία πιστεύω ότι υπάρχει και ταλέντο. Κάθε παίκτης έχει να δώσει πολλά μέσα στο γήπεδο και το δείχνει, όποτε πάμε σε μία διοργάνωση υπάρχουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές. Νομίζω ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη και θεωρώ ότι μετά τους Μεσογειακούς θα πάμε για να πετύχουμε κάτι καλό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ακολουθεί. Ωστόσο τώρα το μυαλό μας είναι στους αγώνες της Αλγερίας.

"Είναι μία τεράστια διοργάνωση οι Μεσογειακοί και θα αντιμετωπίσουμε χώρες από διαφορετικές σχολές του χάντμπολ. Έχουμε δουλέψει αρκετά και ό,τι κάναμε θέλουμε να το βγάλουμε στο γήπεδο. Θελουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, είμαστε πιο ώριμοι, πιο πλήρεις και εφόσον είμαστε υγιείς ως το τέλος θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε", επισήμανε ο εξτρέμ Νίκος Τζωρτζίνης.

Στην προετοιμασία, υπό τις οδηγίες του Νίκου Γεωργιάδη και του Γιάννη Πηλαλίδη συμμετείχαν οι Δικαιούλιας, Κοτσιώνης, Στάθης (ΑΕΚ), Δάιος (Αερωπός Έδεσσας), Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Αναστασίου, Ασλής, , Γερουλάνος, Παγιάτης, Παναγιώτου, Στεφανίτσης, Νικολίνταης (ΑΣΕ Δούκα), Τόσκας, Σίνα (Δράμα ’86), Κουτουλογένης (Ολυμπιακός), Παπάζογλου, Τζωρτζίνης (ΠΑΟΚ), Παπαγιάννης, (Φίλιππος Βέροιας). Απουσίασαν οι τραυματίες Βασιλείου – Τσιάφος και Κυριακίδης, καθώς και ο Βασιλείου. Την ευθύνη της φυσικής κατάστασης είχε ο Γιώργος Χρυσάφης, ενώ κοντά στους αθλητές ήταν ο φυσιοθεραπευτής Σάββας Ελαβάνογλου.

Στους Μεσογειακούς η Εθνική κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, την Τουρκία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλγερία. Στον πρώτο όμιλο βρίσκονται οι Τυνησία, Σλοβενία, Αίγυπτος, Ιταλία και Σερβία. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 174 αθλητές και αθλήτριες στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Οράν της Αλγερίας από τις 25 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2022. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν συνολικά 3434 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου.


No comments