Στην Αυστρία η Ζυγούρα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην Αυστρία η Ζυγούρα !


Η Αγνή Ζυγούρα, που κατέκτησε με την Γκραν Ροκάσα Κανάρια το EHF European Cup, αφήνει την Ισπανία και μετακινείται στην Αυστρία για την Ντόρμπιρν.
Μαζί της πηγαίνει από την ισπανική ομάδα στην αυστριακή και η συγκάτοικος της στα Κανάρια, Αντριάννα Μαρκστάϊνερ ( θα επιστρέψει από την ρήξη χιαστού τον Οκτώβριο ), που είναι γέννημα-θρέμμα της Ντόρμπιρν, όπου μάλιστα ήταν προπονητής έως τον περασμένο μήνα ο πατέρας της.
Οι Αυστριακοί έχουν μεγάλες προσδοκίες από την 26χρονη Ελληνίδα ίντερ, ωστόσο, στη νέα σεζόν δεν θα παίξουν στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς στην τελευταία σεζόν η Ντόρμπιρν τερμάτισε στην 9η θέσγη με 5 νίκες σε 22 ματς.
Η Ντόρμπριν, πάντως, θέλει να πρωταγωνιστήσει στη νέα περίοδο και για αυτό πήρε και την Αυστριακή πίβοτ Αννα Καρπφ όπως και την Ολλανδή ίντερ Μέρελ ντε Γιονγκ.   
Ο 49χρονος Κροάτης Μάρκο Μπρέζιτς ανέλαβε προπονητής της ομάδας και η Χρύσα Χάνναβαλντ θα είναι η αθλητική διευθύντρια, με την πλούσια εμπειρία της ως γκολκίπερ της Εθνικής Γερμανίας, επαγγελματίας παίκτρια στην Μπουντεσλίγκα με πάνω από 400 παιχνίδια στο ενεργητικό της και προπονήτρια για ικανό διάστημα.
Εδρα της Ντόρμπιρν είναι η ομώνυμη πόλη, 10η σε πληθυσμό στην Αυστρία με πληθυσμό 48.000 κατοίκων, σε υψόμετρο 437 μέτρων, στις παρυφές των Αλπεων, κοντά στα σύνορα με Γερμανία, Ελβετία και Λιχτενστάϊν. 



 

No comments