Το όραμα της Ινδίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το όραμα της Ινδίας

Το ταξίδι της Ινδίας ξεκίνησε μόλις πριν λίγους μήνες. Στις αρχές του περασμένου Απρίλη συγκεκριμένα όταν συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά. Η προετοιμασία διήρκησε δύο εβδομάδες και η Εθνική Νεανίδων (Κ18) αγωνίστηκε στους 8ους Ασιατικούς Αγώνες Beach Handball στην Μπανγκόκ όπου κατέκτησε  το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από την διοργανώτρια Ταϊλάνδη και μπροστά από το Χονγκ Κονγκ, τις μοναδικές ομάδες που συμμετείχαν σε μια διοργάνωση που χτυπήθηκε από τον Covid 19.

Αυτό όμως αρκούσε για να δώσει στην ομάδα του Κύριλου Ντσούζα το εισιτήριο για στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις εγκαταστάσεις του Karteros Beaach Sports Center.

«Το beach handball είναι διαδεδομένο στην Ινδία. Μόνο στην Βομβάη υπάρχουν 120 σχολικές ομάδες Κ8, Κ10, Κ12, Κ14, Κ16. Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτές  τις ηλικίες για να χτίσουμε για το μέλλον. Σε όλη την χώρα οι αθλήτριες που ασχολούνται ξεπερνούν τις 5.000» εξηγεί ο Ντσούζα που κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Ελλάδα μέσω χορηγιών από παλιούς μαθητές του στο λύκειο, ανάμεσα στους οποίους και διάσημος σεφ Σανζέβ Καπούρ.

Οι στόχοι είναι υψηλοί και σχετικά μακροπρόθεσμοι για την Εθνική ομάδα της Ινδίας στο beach handball και ο Ντσούζα έχει ένα όραμα που σκοπεύει να το υλοποίηση.

«Στα κορίτσια αρέσει γιατί δεν είναι πιο εντυπωσιακό από την σάλα, πιο γρήγορο, δεν έχει επαφή. Μπορεί να ήρθαμε εδώ με μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας, όμως τα κορίτσια το διασκεδάζουν. Όμως οι στόχοι είναι υψηλοί. Θέλουμε να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Να ανταγωνιζόμαστε ομάδες που έχουν διακρίσεις. Θέλουμε σε 2-3 χρόνια να έχουμε φτάσει στην κορυφή. Να κατακτήσουμε μετάλλιο τόσο στο επόμενο Παγκόσμιο, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Μας επηρέασαν τα δύο χρόνια της πανδημίας με την έλλειψη προπονήσεων, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σαφώς ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλά,  και το σχέδιο μοιάζει εξαιρετικά φιλόδοξο, ειδικά σε μια χώρα που εθνικό σπορ είναι το κρίκετ. Αλλά με 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους η δεξαμενή - για να βρεθούν τα κατάλληλα ταλέντα και να καλλιεργηθούν – μοιάζει απεριόριστη.

No comments