Η παρουσίαση της Εθνικής Ανδρών Beach Handball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η παρουσίαση της Εθνικής Ανδρών Beach Handball


Το παρακάτω αφιέρωμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ:


Η Εθνική ανδρών προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης, με φιλοδοξίες για μια κινούμενη πορεία στη δυσκολότερη διοργάνωση του αθλήματος.

Οι προπονητές Γιάννης Λαζαρίδης και Πάνος Γούσιος έχουν στη διάθεσή τους 14 αθλητές και από αυτούς που θα επιλέξουν την τελική που θα δηλώσουν στη διοργάνωση. Πρόκειται για τους Λευτέρη Παπάζογλου, Κώστα Γουργούμη, Θάνο Μπουμπουλέντρα, Γιάννη Μπάτζιο, Κώστα Θεοδώρου, Θοδωρή Μπόσκο, Γιώργο Ελευθεριάδη, Βαλάντη Ελευθεριάδη, Μανώλη Λαδάκη, Διονύση Καραγκιοζόπουλο, Χρύσανθο Τσαναξίδη, Ούρος Ζιβούλοβιτς, Άκη Χαραλαμπίδη και Νίκο Μαρίνο.

Το Γραφείο Τύπου της ΟΧΕ, βρέθηκε κοντά στην Εθνική ομάδα, στις εγκαταστάσεις του Αμερικάνικου Κολεγίου της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης σκιαγραφεί την πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική: «Μπροστά μας υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχει αναλάβει η χώρα μας και αυτό γίνεται αντιληπτό από το μέγεθος και τη συμμετοχή 64 ομάδων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, με χώρες από διαφορετικές σχολές του beach handball. Οι πιο πολλές ομάδες έχουν ανάλογη εμπειρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ εμείς είμαστε πρωτάρηδες. Ωστόσο δεν είμαστε άπειρες από μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε την παρουσία στους Μεσογειακούς του 2019 και στο πρωτάθλημα του 2021. Τώρα καλούμαστε να βγάλουμε αυτές τις εμπειρίες στο γήπεδο και να είμαστε όσο πιο δυνατοί ανταγωνιστικοί. Θα κάνουμε στην έδρα μας και πρέπει να παίξουμε να δώσουμε χαρά στον εαυτό μας και στον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέσω της τηλεόρασης θα μπει το beach handball στα ελληνικά σπίτια”.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή “επιτυχία για εμάς θα πρέπει να περάσουμε αρχικά στη δωδεκάδα και στη συνέχεια στους προημιτελικούς. Σταδιακά θα βάζουμε τους στόχους μας μέσα στη διοργάνωση. Στον όμιλο επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε τις ομάδες που δεν προέρχονται από την Ευρώπη και αυτό το πράξαμε επειδή το beach handball στην Ευρώπη έχει δυναμώσει πάρα πολύ, όπως και στο περσινό ευρωπαϊκό. Εκεί, για ένα σουτ δεν βρεθήκαμε στις “8” καλύτερες ομάδες και τελικά καταλήξαμε στη 15η θέση. Έτσι επιλέξαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες από άλλες ηπείρους, που επίσης είναι δυνατές, αλλά πιο δυνατές στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος της δωδεκάδας και κατ' επέκταση της οκτάδας».

Σχετικά με την ποιότητα της Εθνικής ο Γιάννης Λαζαρίδης επισήμανε ότι «φέτος η ομάδα μας έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, σε σχέση με το πρωτάθλημα της Βάρνας. Ήδη μετράμε 25 μέρες προετοιμασίας και η συμμετοχή έμπειρων αθλητών από τη σάλα, που διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων, θα μας ωφελήσει. Η Γενική Ομάδα έχει στις τάξεις της πολύ αξιόλογους αθλητές και μαζί με τον Πάνο Γούσιο χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί τους. Πλέον δουλεύουμε πάνω στη χημεία και στην ομοιογένεια. Το δυνατό τουρνουά που μας λείπει, θεωρώ ότι θα καλύψουμε ανάλογα δυνατά φιλικά στην Κρήτη πριν από την έναρξη της οργάνωσης».


Σε γεμάτο γήπεδο


Ζητήσαμε από το Κρητικό της Εθνικής, τον Μανώλη Λαδάκη να μας δώσει μία πρόγευση της ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει στο Ηράκλειο όταν θα παίξει η Εθνική ομάδα. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, απάντησε ότι «θα γεμίζει το γήπεδο. Και από τα Χανιά θα έρθουν να μας δουν, όχι μόνο από το Ηράκλειο. Εγώ προσωπικά περιμένω πολλούς από τα Χανιά. Η Κρήτη ήταν και είναι νησί που αγαπάει τον αθλητισμό. Ειδικά τώρα που θα διεξαχθεί μία παγκόσμια οργάνωση, σε ένα τόσο εντυπωσιακό άθλημα και με τις εθνικές ομάδες να συμμετέχουν με αξιώσεις, ο κόσμος που θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια».

Τι να περιμένουμε όμως από την Εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο; «Μια ομάδα που αγωνίζεται για να κάνει κάτι καλό. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα αναφορικά με τους αγώνες του ομίλου. Αν τα καταφέρουμε εκεί, θα πάμε στη δεύτερη φάση και βήμα – βήμα θα προσπαθούμε να πάμε πιο ψηλά. Ατομικά η ομάδα νομίζω ότι έχει πολύ καλούς παίκτες, το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ μας και θα κάνουμε φιλικούς αγώνες στην Κρήτη για να δέσουμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας», απαντά ο Μανώλης Λαδάκης.


Παγκόσμιο στην πατρίδα μας: Το απόλυτο κίνητρο


Για τον Θοδωρή Μπόσκο δεν υπάρχει σταματημός στην αγωνιστική δράση. Μετά από μία γεμάτη σεζόν στην Ισπανία με τον Αντεμάρ Λεόν και παράλληλες με την Εθνική ανδρών στη σάλα, επέλεξε να είναι παρών και στο παγκόσμιο της Ηρακλείου, για να τιμήσει τα ελληνικά χρώματα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος «μια συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, είτε στη σάλα, είτε στην άμμο. Πόσο μάλλον όταν αυτή η διοργάνωση γίνεται στην πατρίδα μας. Είναι μεγάλο κίνητρο να παίξουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό και θέλουμε να γεμίσουμε το γήπεδο και στους δικούς μας αγώνες και σε εκείνους της ομάδας γυναικείας μας.

Αναφορικά με τη δύναμη της Εθνικής μας ομάδας, υπογράμμισε ότι «είμαστε τρία χρόνια μαζί, έχουν γίνει και κάποιες προσθήκες και έχουμε καλή ομάδα. Θα δώσουμε και κάποιους φιλικούς αγώνες στην Κρήτη και θα βρεθούμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας. Νομίζω ότι διαθέτουμε μία ομάδα που μπορεί να αποκριθεί στις προκλήσεις και το δείξαμε αυτό στην Πάτρα, το 2019, όταν κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Βέβαια, το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση, θα έχουμε εξ' αρχής απέναντί ​​μας καλές ομάδες, όπως είναι η Αργεντινή και οι ΗΠΑ. Ωστόσο, εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διακριθούμε».


Info: H Εθνική ανδρών τοποθετήθηκε στον Α' όμιλο της οργάνωσης, με αντιπάλους τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και το Πουέρτο Ρίκο. Το Πρωτάθλημα των Ανδρών θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου.

No comments